Dragii mei, Traiasca Academia Romana care ne da vesti bune, interesante si datatoare de speranta! Se pare ca pina acum, bind tzuica, noi am actionat cam din intuitie! Ceea ce n-a fost rau, desi uneori ne-a fost cam rau... Acum avem problema clara!!! Sa actionam stiintific si consecvent! Important este sa avem materialul didactic la indemina...Toate urarile de bine! TUICA de PRUNE. Primele băuturi distilate au fost fabricate de eschimoşi în urmă cu 3000 de ani,prin fermentaţia unor alge. Licoarea avea multiple utilizări terapeutice. La noi, tradiţionala ţuicǎ de prună ,de o tarie între 22-25 grade ( numa...) era odinioara folosită în vindecările miraculoase ale unor boli de inimă, de stomac şi biliare. Combate bolile de inima Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae, este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari. Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele