Atentionare mare.


 Imagini pentru fulgere globulare


 Este doar inceputul! Atentie mare in aceste zile. Cei care aveti telefoane mobile cititi asta!




 Incepand de marti, dar posibil și joi, vineri si sâmbătă un front atmosferic neobișnuit de puternic încărcat electrostatic, care generează multiple fulgere CU DESCĂRCARE LA SOL, va ajunge si in Romania. Este același front care a produs peste 60 de morti in Europa in ultimele zile.
Banuiesc ca ati citit cu totii aceste stiri despre numeroase cazuri tragice legate de traznete in Europa in ultimile zile. Au lovit un intreg stadion in timpul unui meci de fotbal, a lovit parcuri pline de oameni, autostrazi si bulevarde aglomerate din orase.
Acelasi front atmosferic se indreapta vertiginos spre Romania si va ajunge marți.
ANM știe foarte bine situatia, insa nu vrea sa creeze panica legata de acest eveniment, deci nu veti auzi la știri despre acest event inainte sa se produca. Cu siguranta vor fi stiri după ce se vor produce.   
Va recomand să fiti mai precauti in aceste  zile,mai ales MARTI. Daca vedeti pe cer o acumulare rapida de nori (nu e neaparat sa ploua), incercati sa vă indreptati rapid spre casa. Daca deja apar tunete si fulgere, mersul pe strada devine un risc si e bine sa va adapostiti urgent: intr-un magazin, parcare subteran, la metrou, oriunde gasiti un adapost intr-o cladire sau un vehicul, nu sub un copac, sau in parc sau in spatii deschise. Dacă sunteti la un eveniment in aer liber (concert, meci, etc), pleacati de acolo! Daca sunteti la serivciu si furtuna a inceput, mai ramaneti acolo cateva ore pana cand vedeti ca cerul se degaja de nori.
Din pacate cu totii avem cel putin un mobil la noi care ne transforma in tinte in orice secunda

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…