Testare sigura ulei de masline. O lingurita pe zi face minuni.

În ziua de astăzi, piaţa este invadată de produse contrafăcute şi de slabă calitate, iar uleiul de măsline nu face nici el excepţie. Controalele desfăşurate asupra loturilor importate de peste hotare depistează tot mai des uleiuri inferioare etichetate drept uleiuri „pure, extra-virgine”.

De fapt, în loturile de import se strecoară multe produse înmulţite cu ulei de floarea-soarelui, ulei de canola şi clorofilă!

baga uleiul de masline la frigider

Aceste uleiuri mai sunt şi colorate şi aromate artificial ca să semene cât mai bine cu soiurile veritabile. În continuare te vom învăţa un truc grozav de a verifica autenticitatea şi calitatea uleiului de măsline cumpărat din comerţ. Astfel putem să evităm produsele de provenienţă discutabilă şi, implicit, să descurajăm intrarea pe piaţă a uleiurilor contrafăcute!

CUM POŢI TESTA CALITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE:

Este foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să ţii sticla (sau cutia) de ulei la frigider preţ de o jumătate de oră, iar apoi să-i verifici consistenţa. Dacă în acest timp, uleiul de măsline a devenit mai dens, înseamnă că produsul este într-adevăr pur şi alcătuit în mare parte din grăsimi mononesaturate.

Dacă uleiul nu se îngroaşă deloc după depozitarea la rece, poţi fi sigur că este contrafăcut. Această metodă este mai sigură decât orice etichetă sau certificat de garanţie!

Este păcat să mai aruncăm banii pe uleiuri de măsline denaturate (şi scumpe, în acelaşi timp), aşa că dă mai departe trucul ca să îi previi şi să îi ajuţi şi pe alţii să recunoască produsele pure de cele contrafăcute!


Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Un articol de Cristian Iacov 


O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol face minuni.


Hipocrate a spus odata faptul ca hrana noastra ar trebui sa fie medicamentul nostru si ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, ar fi sa consumam zilnic cate o lingurita de ulei de masline. 

Stiati ca grecii consuma in medie 20 de litri de ulei de masline pe an, comparativ cu doar 0.5 litri de persoana in Romania? 

Pe langa faptul ca uleiul de masline este una dintre cele mai bune surse de grasimi mononesaturate, acest ulei este medicamentul absolut. A fost intotdeauna recunoscut ca un ulei sanatos, insa acum, numeroase studii i-au consolidat acest titlu: Uleiul de masline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sanatatii! 

Citeste mai jos cum o lingurita de ulei de masline consumata pe stomacul gol, iti poate salva viata! 

uleiul de masline este un adevarat medicament atunci cand il consumi pe stomacul gol

1. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol iti protejeaza organismul impotriva cancerului. 

Un compus gasit in uleiul de masline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de masline este extrem de bogat in grasimi mononesaturate si incarcat cu puternici antioxidanti. Componentele continute in uleiul de masline au fost gasite a incetini cresterea tumorilor in tesutul mamar. Se pare ca uleiul inhiba anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta. Uleiul de masline protejeaza, de asemenea, ADN-ul nostru de la daunele cauzate de celulele canceroase nocive. 

2. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol iti intareste sistemul imunitar 

Fiind un puternic antioxidant, uleiul de masline consolideaza si protejeaza sistemul imunitar, contribuind astfel la intarirea organismului in lupta cu infectiile. 

3. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol iti protejeaza inima 

Intr-un studiu de cercetare, cei care au folosit in mod regulat ulei de masline atat pentru gatit cat si ca pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalti factori fiind egali. In plus, uleiul de masline contine polifenoli, care ajuta la mentinerea in limite normale a colesterolului. 

4. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer 

Unul dintre studiile publicate in revista Toxicologie si Farmacologie, a gasit oleocanthal in uleiul de masline, care inhiba acele proteine toxice ce blocheaza sinapsele pe hipocampus, adica primul semn de debut al bolii Alzheimer. 

5. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol ajuta la pierderea in greutate 

S-a demonstrat faptul ca uleiul de masline creste rata de oxidare a grasimilor dupa ingestie. Acest lucru inseamna ca atunci cand consumam ulei de masline dimineata pe stomacul gol, de fapt dam startul arderii grasimilor inca de la primele ore ale diminetii. 

Nu mai sta pe ganduri! Poti incepe chiar de maine dimineata unul dintre cele mai simple si eficiente tratamente pentru mentinerea sanatatii – o lingurita de ulei de masline pe stomacul gol! 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. 

Despre Autor: 
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse