ALIMENTE CARE NU AU CE CAUTA IN FRIGIDERUL TAU!

Un articol de Razvan

Hai sa facem un mic experiment. Deschide frigiderul si arunca o privire inauntru. Cel mai probabil, rafturile si usa frigiderului sunt pline, si nu pentru ca tocmai ai facut aprovizionarea, ci pentru ca te-ai obisnuit sa tii in frigider toate produsele alimentare pe care le cumperi!

De fapt, exista o multime de alimente de baza care nu numai ca nu necesita depozitare la frigider, ci se si strica mai repede in aceste conditii.

In continuare iti prezentam o lista a produselor care nu au ce sa caute in frigider!


1. Ceapa

Ai ceapa in compartimentul pentru fructe si legume al frigiderului? Daca da, foarte rau! Ceapa rezista mult mai bine in spatiile de depozitare uscate si bine ventilate, si nu in frigider. Daca o tii in frigider, nu faci decat sa impregnezi toate alimentele cu mirosul ei neplacut.

2. Produsele cosmetice

Stiu ca te-ai incruntat! Nu intra in categoria mancare, dar nu exista frigider care sa nu contina creme, lotiuni si rujuri! Cu exceptia catorva cosmetice specializate precum mastile faciale, care se pastreaza intr-adevar mai bine la rece, majoritatea articolelor pentru machiaj trebuie tinute la temperatura camerei.

3. Usturoiul

Cu exceptia cazurilor in care vrei sa feresti mancarea de vampiri, sfatul nostru este sa tii usturoiul in camara, si nu in frigider. Temperaturile scazute grabesc alterarea usturoiului si ii anuleaza aroma.

4. Painea si produsele de panificatie

Oricat ar parea de ciudat, tinerea la frigider a produselor de panificatie grabeste de fapt alterarea acestora. Daca chiar vrei sa le pastrezi timp indelungat, atunci congeleaza-le!

5. Fasolea uscata

Tinerea in frigider a fasolei uscate anuleaza gustul si grabeste incoltirea acesteia. Cel mai bine este sa depozitezi fasolea uscata in camara!

6. Cafeaua macinata

Te-am surprins? Cafeaua macinata se mentine proaspata mai mult timp atunci cand este tinuta nu la rece, ci in recipiente vidate, la temperatura camerei. Atunci cand o pastrezi la frigider, cafeaua isi pierde aroma mult mai repede.

7. Mierea

Atunci cand este tinuta la rece, mierea se intareste si se cristalizeaza, necesitand apoi topire inainte sa poata fi folosita. Nu-i nevoie sa pui mierea la frigider! Tinuta in borcane desfacute la temperatura camerei, mierea se mentine proaspata chiar si cativa ani.

8. Avocado

Putine hipermarketuri scot avocado la raft atunci cand sunt perfect coapte. Daca sunt putin crude si vrei sa se coaca mai repede, nu baga avocado in frigider! Depozitarea acestor fructe la temperaturi joase incetineste sau chiar stopeaza complet procesul de coacere.

9. Uleiul pentru gatit

Cu exceptia uleiului de nuca, uleiurile alimentare nu necesita pastrare la frigider. De fapt, depozitarea uleiului la rece face ca acesta sa devina tulbure si mai vascos.

10. Muraturile

Aceste alimente contin atat de multa saramura incat nu are niciun rost sa le mai tii la rece!

11. Sosul de soia

La fel ca muraturile, sosul de soia contine multa sare, care actioneaza ca un conservant natural.

12. Rosiile

Iata o alta mentiune surprinzatoare pe lista noastra! Daca in bucatarie nu este insuportabil de cald, depoziteaza-le in dulapul de alimente, si nu in frigider. De fapt, expunerea rosiilor proaspete la temperaturi joase determina incretirea cojii acestora si inmuierea exagerata a pulpei.

13. Fructele de padure


Te miri de ce mucegaiesc fructele de padure tinute la frigider? Frigul si umezeala grabesc stricarea acestora, asa ca cel mai indicat este sa le tii la temperatura camerei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »