OAZA DE OXIGEN: PLANTE DE APARTAMENT CARE ELIMINA TOATE TOXINELE DIN AERUL AMBIENTAL!

Un articol de Razvan

Cu totii stim ca plantele poseda proprietati uimitoare de purificare a aerului, fiind astfel ideale pentru decorarea spatiului de locuit. Pe langa faptul ca filtreaza si oxigeneaza aerul, unele plante elimina si mucegaiurile si multe toxine aeropurtate periculoase.


Se recomanda tinerea uneia dintre aceste plante inclusiv in baie!

Planta cea mai indicata pentru oxigenarea aerului din locuinta este aloe vera, al carei efect echivaleaza cu cel al nu mai putin de noua filtre de aer! Aloe vera elibereaza mult oxigen si absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon si formaldehida. In plus, aloe se numara printre cele mai sanatoase plante din lume, asa ca poate fi folosita si in scopuri medicinale.

Pentru absorbirea formaldehidei din aerul respirat se recomanda sa amplasezi in locuinta si un smochin plangator. Acesta nu necesita multa lumina si este usor de ingrijit. Nu este insa recomandat sa-l tii in casa daca ai copii mici sau animale de companie, deoarece frunzele sale sunt otravitoare.

Iata si alte filtre naturale de aer foarte indicate pentru mediul ambiental al locuintei:

Crinii – Aceste plante poseda abilitatea de a absorbi si neutraliza toxinele din aer, printre care si formaldehida si tricloroetilena.

Planta-paianjen – Aceasta planta necesita un minimum de lumina naturala pentru fotosinteza, si filtreaza eficient aerul pe o suprafata de pana la 200 de metri patrati. Planta-paianjen constituie un excelent filtru de toxine precum benzen, formaldehida, stiren si monoxid de carbon.

Tarhonul – Si aceasta planta necesita doar un minimum de fotosinteza, iar pe timpul noptii elibereaza mult oxigen, fiind astfel ideala pentru dormitor. Este o planta rezistenta si usor de ingrijit.


Iedera – In ciuda reputatiei sale de planta otravitoare, iedera elimina 60% din toxinele din aer si 58% din particulele de fecale in decurs de numai sase ore, asa ca este o planta foarte benefica pentru spatiile interioare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS