Curata-ti sistemul limfatic in doar 30 de minute! Nu te costa nimic!




 mai 19, 2015

Sedentarismul este unul dintre cele mai mari pericole la care suntem expusi in vremurile noastre si are la baza mai multi factori: tehnologia, stresul, locul de munca etc. Asa se face ca tot mai multi oameni ajung sa sufere din cauza unor boli generate de sedentarism si de blocarea circulatiei sanguine. Se naste astfel intrebarea: Care este cea mai buna tehnica de mers pe jos care optimizeaza drenajul limfatic si circulatia?

Sunt multe metode insa una dintre cele mai bune metode de a face acest lucru este extrem de usoara si nu te costa nimic – pur si simplu trebuie sa faci o plimbare in ritm alert timp de 20-30 de minute.
 “Dintre toate exercitiile, masaj, tratamente de detoxifiere si metode de vindecare, terapii New Age si tehnici integrative, nu exista niciuna mai eficienta si mai completa pentru curatarea sistemului limfatic ca o plimbare de 20-30 de minute in ritm alert(power walk) … mai ales daca este facuta in natura.”
Pentru ca sistemul limfatic nu are o pompa, fiecare persoana trebuie sa faca miscare regulat pentru a pune limfa in miscare. Asa cum sistemul circulator se bazeaza pe inima sa tina sangele in miscare permanent, sistemul limfatic se bazeaza pe miscarea corpului, si in special pe mersul pe jos.
In scolile ayurvedice de vindecare din estul Indiei se apreciaza ca practicarea zilnica a mersului pe jos zilnic este vitala. Se stie si ca niciun alt exercitiu nu pune in miscare limfa asa cum o face un mers alert de 20 – 30 de minute. Iar cand este facut in aerul curat al naturii, acest exercitiu are chiar si mai multe beneficii pentru sanatate.
Si un lucru mai putin cunoscut, cu cat locuiesti mai aproape de mare sau de munte, cu atat ai un aer mai incarcat cu ioni negativi. Astfel ca o plimbare pe malul marii sau o drumetie printre munti nu numai ca iti antreneaza gambele, te incarca si cu o doza buna de ioni negativi, spre deosebire de aerul imbacsit din orase si suburbii, deseori incarcat de ioni pozitivi.
“Cand mergi in pas alert(power walk), picioarele actioneaza ca o pompa naturala care pune limfa in miscare prin sistemul limfatic. Acest lucru este important pentru ca sistemul limfatic nu are o pompa asa cum sistemul circulator are inima ce pompeaza sangele. Este, deci, de inteles ca si partea superioara a corpului are nevoie de ajutor in acest sens.
Metoda cea mai eficienta de a practica mersul pe jos astfel incat acesta sa-si atinga scopul este sa-ti misti mainile la fel de viguros ca si picioarele. Exact, trebuie sa misti bratele ca un atlet de performanta – inainte si inapoi – in sus si in jos – intr-o parte si in alta – oricum ar fi, doar sa le misti. Acest lucru va avea efectul unei pompe pentru sistemul limfatic din partea superioara a corpului.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…