O BAUTURA CARE DESFUNDA ARTERELE SI PROTEJEAZA IMPOTRIVA BOLILOR DE INIMA!

Un articol de Razvan

Medicii specialisti sustin ca bolile cardiovasculare sunt foarte raspandite in tarile dezvoltate ale lumii si nu numai. Din pacate printre aceste tari se numara si Romania...... Principala cauza a problemelor cardiovasculare o reprezinta nivelurile ridicate de colesterol LDL. 

Oricine poate dezvolta hipercolesterolemie la un moment dat, indiferent de varsta.


Alimentatia joaca un rol esential in echilibrarea nivelului de colesterol, asa ca trebuie sa ai grija ce alimente consumi zi de zi. Respecta o alimentatie sanatoasa si evita pe cat posibil produsele procesate si bogate in grasimi saturate. 

Grasimile saturate se acumuleaza in artere si obstructioneaza circulatia sangelui, crescand riscul de atac de cord. Placa arteriala este alcatuita de regula din grasime, colesterol, calciu, reziduuri celulare si fibrina.

Specialistii avertizeaza ca principalii factori responsabili pentru aparitia bolilor de inima sunt fumatul excesiv, sedentarismul, obezitatea, circumferinta mare a taliei, hipotiroidismul si diabetul. Partea buna este ca poti controla toti acesti factori. Ceea ce nu poti controla, insa, sunt factorii ereditari.

In continuare iti prezentam o bautura naturala sanatoasa si eficienta pentru curatarea arterelor si evitarea blocajelor circulatorii. Bautura se prepara foarte usor si necesita doar cateva ingrediente usor de procurat:

Ingrediente necesare:

- 2 lingurite de ghimbir proaspat dat pe razatoare

- 1 cana de stafide

- 4 lingurite de ceai verde

- 1l de apa

- 2 lingurite de miere

Mod de preparare:

Rastoarna stafidele intr-o oala, completeaza cu apa si fierbe continutul la foc mic. Dupa 10 minute, ia oala de pe foc si adauga si ceaiul verde, mierea si doua lingurite de ghimbir proaspat dat pe razatoare. 

Acopera oala cu un capac si inveleste-o intr-un prosop ca sa mentii cat mai mult timp caldura in interiorul vasului. Dupa aprox. 8 ore, strecoara amestecul si transfera lichidul intr-o sticla.

Mod de administrare:

Bea zilnic cate 150-200 ml de doua ori pe zi inainte de masa.

Stafidele contin fibre atat solubile cat si insolubile, precum si potasiu si antioxidanti esentiali pentru buna functionare a inimii si a sistemului cardiovascular. In plus, fibrele sustin excretia bilei din organism si stimuleaza arderea colesterolului rau.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!