încetinește procesul îmbătrânirii


Părintele fitoterapiei românești a dezvăluit rețeta-minune. Cum poți să încetinești procesul îmbătrânirii

6 May, 2016 3:01 pm·0 comments

483 Vizualizari
Părintele fitoterapiei românești a dezvăluit rețeta-minune. Cum poți să încetinești procesul îmbătrânirii

Are 92 de ani, dar este mai activ decat multi tineri. Academician, doctorul in farmacie si fitoterapeut, Ovidiu Bojor este convins ca putem trai mai mult si mai bine prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare si prin folosirea remediilor naturale.  Fenomenul imbatranirii poate fi incetinit prin alimentarea organismului cu acizi nucleici, respectiv cu ADN (acid dezoxiribonucleic) si cu ARN (acid ribonucleic). Acesti acizi au capacitatea de a reinnoi celulele aparute pe masura ce inaintam in varsta, sustine Ovidiu Bojor.
“Studiile au aratat ca o celula umana moare si renaste la o distanta de un an si jumatate, doi. insa pe masura ce inaintam in varsta, capacitatile noilor ce­lule se dete­rioreaza trep­tat. Cei care le pot in­tari sunt acizii nu­cle­ici. Ii putem gasi in ger­meni de grau, paine in­te­grala, al­ge marine, fulgi de ovaz, ciuperci, leguminoase (so­ia, fa­so­le, linte, ma­za­re, spa­nac, andive), in mie­re si sucuri de fructe, in oua si produse lactate”, declara academicianul.
Evita carnea
Daca te intrebi ce loc ocupa carnea in aceasta dieta, in opinia fitoterapeutului, acest aliment trebuie evitat. “Carnea contine in ea moartea ani­malului ucis. Consu­ma­­torii de carne, s-a do­vedit, sunt mult mai a­gre­sivi. Celebrul medic ja­ponez George Osha­wa sustine, de altfel, ca hrana ideala pentru per­soanele in varsta ar tre­bui sa constea – 60%, in cereale nede­cor­ticate, 30% in legume, fructe si seminte, si doar 10% in oua, lapte si carne.Eu mananc cate putin, de cinci ori pe zi”, adauga specialistul.
Acest tip de dieta care are un caracter profilactic ar trebui adoptat de toti cei care au trecut pragul de 40 de ani.
Plantele care ajută la purificarea organismului în mod real
Doctorul Ovidiu Bojor susține că există plante care ne pot ajuta la detoxifierea colonului, însă nu orice este benefic. „Mare atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, o săptămână, două, trei, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului colonorectal. De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi. Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare”, spune doctorul în farmacie Bojor. El ne sfătuiește să lăsăm de seara până dimineața o lingură de semințe în 200 ml de apă, și apoi să le ingerăm în totalitate.Dezintoxicarea poate fi făcută și pe cale urorenală. Și aici găsim ajutor din partea plantelor, începând cu cel mai bun diuretic, frunzele de mesteacăn, sub formă de infuzie. „În paralel, trebuie să ne ocupăm de dezintoxicarea spirituală. Să gândim pozitiv, pentru că tumorile, cancerul apar și din acest motiv. Eu mereu apelez la înțelepciunea populară, pentru că, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune «Săracul, a murit de inimă rea!» și chiar așa e, se poate muri de supărare… Așa că trebuie să fim atenți. O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”, mai spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor.
Regula 8-8-8
Longevitatea nu tine insa doar de dieta, conteaza si munca, dar si somnul. “Studiul mi-a do­vedit insa ca dis­ciplina muncii, a me­selor si a somnului e favo­rabila lon­ge­vi­tatii. Eu am insti­tuit regula celor trei op­turi: 8 ore de somn, 8 ore de mun­ca si 8 ore de odih­na activaO respect. Cand simt ca am obosit, ma intind in pat, aplic cateva tehnici din yoga si adorm atat de profund ca pot suna si te­le­foa­nele, nu le aud. Dupa jumatate de ora, sunt iar proas­pat si mai pot lucra inca 4, 5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul sa sune. Ceasul meu interior func­tioneaza asa de bine, ca e suficient sa-mi propun o ora de tre­zire si ma trezesc la timp”.
Ovidiu Bojor nu crede in moarte. “Moartea de mult nu ma mai sperie. Stiu ca pare utopic, dar cred in tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Suntem infiniti, nu ne terminam niciodata. Daca suntem gata sa ac­ceptam legea lui Lavoisier care spune ca “nimic nu se pierde, totul se transforma”, de ce sa nu credem si ca sufletul nostru va exista pentru totdeauna? Avem de partea noastra un bagaj ancestral: religia dacilor, pri­ma religie monoteista, cu 5000 de ani inaintea iudais­mu­lui. Ce insemna ea? Un singur Dumnezeu si viata ves­nica! Dacii se bucurau la inmormantari si plan­geau cand un nou nascut era condamnat la viata. Ei stiau ceva ce noi am uitat, ca viata adevarata e din­colo. Cand stii ca ai trait frumos, ca n-ai facut rau si ai daruit, moartea e doar o trecere cu zambetul pe buze”, incheie academicianul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…