Picioare sanatoase cu exercitii zilnice simple

Un articol de Mihaela Iliescu

Fie ca suntem la finalul unei zile incarcate, fie ca ne odihnim dupa efort fizic, fie ca “suferim” dupa o petrecere, relaxarea picioarelor este la fel de importanta ca relaxarea organismului.

Baia, masajul si cremele ajuta la relaxarea picioarelor obosite si dureroase, dar sunt recomandate si cateva exercitii simple pentru imbunatatirea circulatiei sanguine sau inlaturarea senzatiei de de greutate. Indiferent de varsta, puteti face aceste exercitii desculti, zilnic sau oricat de des este posibil.



1. Ridicati-va pe varfurile picioarelor. Mergeti pe varfuri sau repetati pe loc, timp de trei-cinci minute

2. Sprijiniti-va pe calcaie si mergeti asa timp de cateva minute.

3. Apucati si ridicati un creion sau un alt obiect, cu degetele de la picioare. Repetati ori de cate ori aveti ocazia.

4. Stati pe scaun, cu spatele drept si laba piciorului intinsa. Indoiti degetele de la picioare in sus, indreptati, indoiti in jos. Repetati timp de cinci minute.

5. In aceeasi pozitie, rotiti laba piciorului in sensul acelor de ceasornic de cateva ori. Repetati in sens invers.

6. In pozitia stand pe podea, in picioare, cu talpile lipite una de alta, se trag pe rand, in lateral, degetele si calcaiele. Repetati de cateva ori.

7. In aceeasi pozitie, departati talpile la 10-15 cm si indoiti genunchii indepartandu-i in acelasi timp spre exterior. Repetati flexarea de cateva ori.

8. Mergeti desculti prin iarba si nisip ori de cate ori aveti ocazia. Atunci cand am inceput sa folosim incaltamintea, am pierdut legatura cu sarcina electrica a pamantului. Atingerea pamantului este benefica talpilor si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si sistemului imunitar.

9. Cum intrati in casa, trebuie sa va descaltati, pentru a stimula relaxarea picioarelor.

10. Ridicati picioarele si sprijiniti-le pe peretele de deasupra patului sau mentineti-le in aer timp de zece minute. Este un exercitiu care ajuta la descongestionarea si micsorarea venelor varicoase. Pentru a imbunatati circulatia arteriala, stati cu picioarele atarnate timp de zece minute.

11. Faceti o baie calduta cu otet de mere (doua lingurite intr-un lighean), urmata de cateva miscari: rotiti, indoiti, “aruncati” talpile, pentru a va crea o stare de relaxare.

12. Puneti apa fierbinte si rece in doua ligheane si tine-ti picioarele alternativ, cate 30 de secunde, timp de cateva minute (incepeti si terminati cu apa rece). Aceasta procedura indeparteaza oboseala, stimuleaza vasele de sange si previne aparitia varicelor.

13. Puneti sub talpi doua bucati de lemn, de cinci-sapte centimetri (nelustruite si cu suprafata inegala) si cand stati pentru o perioada mai lunga de timp (la televizor, de exemplu), rostogoliti-le in fata si in spate.
- See more at: http://www.secretele.com/2016/05/exercitii-pentru-picioare-sanatoase.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse