Apa rece transformă mâncarea în otravă! - Perfect Ask






Nu este oare valabil pentru orice alta bautura rece: vin, bere?japonezii beau apa sau ceai fierbinte, ca si arabii..



Un lucru cutremurător: apa rece transformă mâncarea în otravă!

Este bine știut faptul că apa are multe proprietăți. Însă puțini sunt cei care au acumulat averi speculând aceste proprietăți ale ei. Vreți să știți despre ce merge vorba? Atunci citiți în continuare!
În anul 1969, medicii radiologi au descoperit pe neașteptate o calitate neobișnuită a apei reci, cu ajutorul căreia patronii restaurantelor fast-food cu renume mondial au acumulat averi exorbitante. Totul s-a datorat faptului că oamenii de știință doreau să analizeze chimul gastric reținându-l cât mai mult timp în stomac. Se întâmpla astfel: chimul alimentar părăsea stomacul ori de câte ori aceștia reușeau să-și regleze echipamentele "performante". Fiind indignați de acest fapt, au început să analizeze cu atenție acest fenomen, dorind să rețină mâncarea cât mai mult în stomac. În urma multor experimente a ieșit la iveală faptul că, dacă imediat după mâncare se bea un pahar cu apă rece (abia scoasă din frigider sau care conține cuburi de gheață), atunci timpul de retenție al chimului alimentar în stomac se reduce de la 4-5 ore la 20 de minute. Cu alte cuvinte, dacă se bea un pahar de apă după mâncare, atunci alimentele nu se rețin mult timp în stomac. Acest fapt crește riscul apariției obezității, senzației constante de foame și există riscul declanșării proceselor de putrefacție în sistemul digestiv din cauza lipsei unui proces normal de digestie. 1
Este de remarcat faptul că, speculând anume această proprietate "subtilă" a apei, binecunoscutul "McDonalds" a ajuns să fie o afacere cu renume mondial. Când omul bea un pahar de apă rece imediat după ce a mâncat (sandwich-uri, hamburgeri, cheeseburgeri care și așa nu sunt prea sănătoase) senzația de saturație întârzie să vină și atunci cumpără mai mult, sau revine să ia masa.
Probabil ați observat că băuturile calde, ca ceaiul sau cappuccino, au un preț destul de ridicat în acest local, nu sunt incluse în ofertele promoționale și nu sunt niciodată promovate. Pe de altă parte, băuturile răcoritoare (fanta, cola) sunt cu mult mai ieftine, sunt expuse în mod constant pe panourile publicitare și incluse în diferite oferte promoționale.
Dar acum știți că apa rece consumată imediat după mâncare solicită enorm intestinele. Mâncarea părăsește foarte repede stomacul, iar componentul proteic al acesteia nu este asimilat eficient de corp și începe să putrezească. Astfel bolile inflamatorii intestinale sau disbacterioza sunt iminente.
Un alt mit legat de apa rece este acesta – "apa rece potolește setea". Fiziologii consideră altfel însă: apa rece este asimilată mai greu de organism, căci pentru aceasta ea trebuie să ajungă mai întâi la temperatura corpului.
Concluzia: nu beți apă rece înainte, în timp și după ce mâncați! În mod ideal, apa trebuie băută atunci când are temperatura corpului.
Printre altele, acest aspect este legat și de înghețată: străduiți-vă să nu mâncați înghețată imediat după mâncare, astfel procesul de digestie va fi perturbat, iar componentele nutritive nu vor fi asimilate în totalitate de organism.
Vă dorim multă sănătate dvs și prietenilor dvs!
Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »