Maseaza un deget pentru o suferinta(vezi schema)

Masează-ţi degetul arătător timp de 60 de secunde și vei vedea ce se întâmplă cu corpul tău!

Degetul arătător
Mâna este unul dintre cele mai importante şi mai interesante instrumente funcţionale ale omului. În reflexologie, palma cuprinde pe feţele sale palmare proiecţia tuturor organelor corpului. Ea are cele mai puternice, mai strânse şi mai complexe legături directe cu centrul nostru de comandă – creierul.
Degetul arătător (indexul) este asociat cu stomacul şi colonul, iar masarea lui este recomandată în cazuri de diaree, constipaţie sau disfuncţii digestive. Baza primei falange a degetului arătător este în legatură cu gura şi masajul acestei zone are efecte anestezice în durerile dentare. În proeminenţa musculară dintre degetul arătător şi degetul mare se află unul dintre cele mai importante puncte din presopunctura chineză, „Fundul văii”, cu efecte terapeutice în afecţiuni de cap.
Healthy Tips World informează şi asupra rolului celorlalte degete în reflexoterapie:
Degetul mare (policele) este legat de inimă şi plămâni, astfel încât, atunci când vă confruntați cu palpitații și dificultăți de respirație, masaţi degetul mare și trageți de el în afară.
Degetul mijlociu. Cei care se simt rău în timp ce călătoresc trebuie să-şi maseze degetul mijlociu. Şi cei care nu dorm bine pot apela la aceeaşi tehnică. Degetul mijlociu este cel care, la frig intens, degeră primul. Are, de asemenea, legături cu circulaţia deficitară şi cu impotenţa sexuală.
Inelarul. Persoanele care au migrene frecvente şi dureri musculare la nivelul gâtului care apar din cauza circulaţiei deficitare a sângelui, trebuie să-şi maseze degetul inelar.
Degetul mic. Masarea acestui deget este foarte eficientă în stări de leşin sau pierdere a conştienţei. Dacă un om a leşinat, prin strângerea puternică a unghiei şi buricului acestui deget, el îşi va reveni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »