GRUPAREA MONACO Banii "provin" din Romania -



GRUPAREA MONACO
 
Cea mai exclusivistă grupare afaceristo – politică din România, care există de mulți ani. Bogaţii României se adună vara în casa din Monte Carlo a lui Adnan Khashoggi, un turco-saudit implicat în imobiliare şi comerţ cu arme, cu vile scumpe şi celebre la Mediterana şi cu mari afaceri în toate ţările puternice ale Europei şi ale Americii. În casa lui Khashoggi s-au reunit pentru discuţii secrete şi părţi în conflict din fostul război iugoslav şi facţiuni rebele din fosta URSS precum şi familia Bin Laden.
 
 
Dragoș Dobrescu: 45 ani. Peste 200 de milioane de euro. Imobiliare, deţine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din Bucureşti situate în zone precum Bulevardul Primăverii, Piaţa Charles de Gaulle sau Băneasa. Casă de vacanță în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Personaj extrem de retras. Unul din liderii "Grupării Monaco" și suspectul principal în cazul dispariției lui Codruț Marta.
 
Radu Dimofte: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, construcții. Controlează împreună cu partenerul său Gabriel Popoviciu unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din București și anume Băneasa Shopping City care valorează mai mult de 2 miliarde de euro. Deține afaceri în domeniul imobiliar și hotelier, fiind proprietarul unor spații comerciale și clădiri de birouri din București.
Reședință: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea.
 
Gabriel "Puiu" Popoviciu: 53 de ani, ginere al fostului demnitar comunist Ion Dincă. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Comaliment, Pizza Hut, KFC - sunt firme care se leagă într-un fel sau altul de Popoviciu. Al doilea proprietar de hoteluri din București, prin cele trei unități pe care le controlează, Howard Johnson Grand Plaza, Ramada Plaza și Ramada Parc. A participat și la privatizarea societăților Comaliment, Herăstrău, A.S.D. Miorița și Practic (fosta ICL Alimentara) și s-a aflat în spatele „tunului" de 320 de milioane de euro în cazul „Ștrandul Tineretului". Reședință: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte. Prieten cu Adriean Videanu. Naș de cununie al lui Ionuț Costea (președinte Eximbank, cumnat al lui Mircea Geoană).
 
Gheorghe "Bebe" Ionescu: 54 de ani. Avere : nu a fost evaluată. Pe val în timpul PDL, numit în consilii de administrație la Petrom, Eximbank, BCR, Timpuri Noi SA de către ministrul economiei Adriean Videanu. Fost director în compania Sidex International Ltd, asociat - prin intermediul soției cu Adriean Videanu.
Din 1998 a fost director de strategii și directorul general al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS) unde lucra din 1993, instituţia care avea în administrare 70% din economia naţională. In 1998 Videanu cumpără Marmosin de la FPS și se asociaza cu Sida Ionescu, soţia lui Bebe Ionescu în societatea Equity Invest SA, care avea in 2010 rulaj mediu 770.000 euro, iar in ianuarie 2011 a crescut la 12 milioane de euro, prin tranzacţionarea Fondului Proprietatea.
Casă în Monaco. Cuscrul lui Traian Băsescu.
 
Radu Budeanu: 36 ani, jurnalist român, fiul lui Radu Budeanu reputat comentator de politică externă care a lucrat în Televiziunea Română în anii '70, iar până în '90 a fost redactor-șef al revistei de politică externă Lumea si al Deliei Budeanu prezentatoare de programe și realizatoare de emisiuni la Televiziunea Română. 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco.
 
Adriean Videanu: 53 de ani. Devenit unul dintre principalii lideri ai PD-L începând cu anul 2000, la alegerile locale din iunie 2000, unul dintre principalii organizatori alături de Liviu Negoiță și Vasile Blaga ai campaniei victorioase a lui Traian Băsescu pentru Primăria generală a capitalei. Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activităților în domeniul economic, fost primar al Bucureștiului, fost ministru al economiei. Începând cu 2002, revista Capital îl consideră ca făcând parte din top 100 al celor mai bogați oameni din România. Averea sa este estimată în 2004, în momentul în care se pregătește să intre în guvernul Tăriceanu, la 30 de milioane de dolari, iar in 2009, aceeași revista Capital consideră că averea lui Adriean Videanu ar atinge 200-220 de milioane de euro. Apropiat de Gheorghe "Bebe" Ionescu și Gabriel "Puiu" Popoviciu. Cu primul, partener de table și de împrumuturi. Un vizitator des al Principatului Monaco.
 
Raul Doicescu: 63 de ani, proprietarul şi preşedintele Bog'Art, cea mai mare companie de construcţii civile de pe piaţă cu proiectele : Catedrala Neamului, Africa, parcuri eoliene şi dezvoltări imobiliare. 220 -300 de milioane de euro. Un vizitator des al Principatului Monaco. Prieten cu Adriean Videanu și Gheorghe "Bebe" Ionescu.
 
Rareș Manescu: 46 de ani, politician român, actualmente primar al Sectorului 6 din București (a atribuit un contract de consultanță financiară de 1 milion de euro, unei firme private TUD Business Consulting, firmă cu doar 21 de angajați); vicepreședinte și trezorier al Partidului Național Liberal, președinte al organizației PNL Sector 6. Apropiat al lui Dragoș Dobrescu, nașul său de cununie. Este căsătorit cu Ramona Mănescu, deputat în Parlamentul European. Cel mai bun amic al lui Elan Schwhartzenberg, unul din personajele cheie ale Grupului Monaco.
 
Sorin Blejnar: 45 ani. Avere neevaluată. De profesie, bugetar. Fost șef al ANAF. Potrivit procurorilor DIICOT, Blejnar ar fi blocat orice control sau inspecție fiscală la firmele folosite de membrii grupării „Motorina", care a inițiat un mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru peste 5.000 de tone de motorină cumparată în regim suspensiv și comercializată pe piața internă. Un fin cunoscător al Principatului Monaco. Subaltern și mână dreaptă: Codruț Marta (disparut). Prieteni și parteneri: foarte mulți din Gruparea Monaco.
 
Codruț Marta: 41 ani, fost director de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut pe 21 mai 2012 de lângă sediul televiziunii Realitatea TV din București.  Declarație de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. DAT ÎN URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ. Prieten cu Dragoș Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg (unul dintre martorii de la cununia sa la starea civilă, căruia Codruț îi spunea "nașule"), Ion Țiriac și alți membri ai Grupării Monaco. Apartament în Monaco. Pasiuni: vânătoarea, doamnele și băutura.
 
Frații Bogdan și Constantin Buzăianu: Fondatorii Ennergy Holding și printre primii traderi privați de energie electrică. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Cel mai deștept băiat din energie și-a făcut intrarea timid în lumea afacerilor, la începutul anilor '90. Inainte să devină „mogulul energiei", acesta a pus pe picioare câteva SRL-uri. După ce în 1997 a fost numit ca reprezentant al companiei elvețiene Sulzer Hydro/Va Tech Hydro în România, Buzăianu a ajuns în scurt timp să controleze piața energiei din România.
Acum, „băiatul deștept" nu se mai află la vedere în nicio companie din România și decis să o rupă cu țara sa natala a făcut în 2007 cerere de renunțare la cetațenia română.
Fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu au un important portofoliu de terenuri. Împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din ţară, Bogdan Buzăianu a concesionat, prin intermediul asociaţiilor de vânătoare pe care le deţine, zeci de mii de hectare de teren în Delta Dunării și deţin, prin Asociaţia de vânătoare „Şoimul", cel mai mare fond cinegetic din Deltă.
Bănuit a fi și în spatele Alpiq RomEnergie și Alpiq RomIndustries.
Case de vacanță: în Monaco și Elveția. 
In 2012, Bogdan Buzăianu și-a permis un mic capriciu de ziua lui: a chemat formaţia U2 să-i cante în Monte Carlo, pentru 650.000 de euro.
 
Elan Schwartzenberg : 48 de ani. 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Patron Realitatea TV. Prieten cu Codruț Marta, Sorin Blejnar și mai mulți membri ai Grupării Monaco. A fost căsătorit timp de patru ani cu realizatoarea și moderatoarea de emisiuni de radio și televiziune Mihaela Rădulescu, de care a divorțat în 2008. Au împreună un fiu, Ayan. Plăteşte anual aproximativ 180.000 de euro pentru a o întreţine pe vedetă şi pe fiul lor în reședinţa din Monte Carlo. Mereu cu un pas înaintea procurorilor DNA, a plecat în 2012 în Israel, de unde este aproape imposibil de extrădat, după o afacere eşuată cu diamante cu primarul din Monte Carlo, Georges Marsan. 
 
Ion Țiriac: 76 de ani. 1 miliard de euro. Influent om de afaceri în Germania și România, domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Printre puţinii membrii ai grupului cu activitate și viaţa relativ cunoscute de public.
Casă de vacanță: Monaco. Pasiune: vânătoarea. Partener de vânătoare cu Elan Schwartzenberg, Codruț Marta, primarul din Monte Carlo Georges Marsan.
 
Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Unul dintre cei mai discreți investitori în imobiliare, refuzând constant să acorde interviuri și declarații. Nu a acceptat niciodată să vorbească despre afacerile lui, cu atât mai puțin despre el însuși, nu există fotografii actuale cu el. Cei mai mulți dintre actorii din real-estate îl consideră cel mai mare investitor de pe piață. A venit din Germania după revoluție și a fost unul dintre primii parteneri de afaceri din țară ai lui Ion Țiriac. Controlează suprafețe mari de terenuri în Capitală și în țară. Mai vizibile sunt cele 15-20 de centre comerciale care includ hipermarketuri Real și galerii comerciale. Asociat în afacerile familiei Țiriac: Unicredit Țiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu și cu alți moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace.
 
Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 50 de ani, țigan născut în Ferentari. Cunoscut ca proprietarul grupului de firme Niro care are în componenţă 20 de companii ale căror active sunt evaluate la peste 600 milioane euro şi o cifră de afaceri anuală de 180 milioane euro. Administrează zonele comerciale Dragonul Roșu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. A dezvoltat unul dintre primele ansambluri rezidenţiale din Bucuresti, Central Park, (pe şoseaua Ştefan cel Mare) cu 458 de locuinţe.
În 2012 a intrat în UNPR, partidul vicepremierului Gabriel Oprea. Este acum secretar general adjunct, numărul 3 în partid şi are funcţia de preşedinte al departamentului "Relaţia cu mediul de afaceri". Prieten cu Dan Andronic și Dorin Cocoș.
Casă de vacanță: Avenue de la Madone, Monaco.
 
Cristian Burci: 50 de ani. 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems (care este și cea mai mare afacere a sa, având o cotă de piață de 3% din producția mondială de vagoane, lider european al sectorului) și companiile din industria feroviară Astra Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, precum și compania de trade marketing Cupon Pro. Deține și trustul de presă Adevărul Holding al cărui portofoliu include tabloidul Click și ziarul Adevărul. Pe 13 august 2014 la postul Antena 3 a fost difuzată o filmare preluată de pe postul CBS din anul 1990 în care Cristian Burci este filmat cu o cameră ascunsă - reporterii americani îl prezintă pe Burci ca fiind intermediar în traficul de copii.
Rezident Monaco.
Carmen și Dan Grigore Adamescu: Soția lui Adamescu coordonează afacerea cu centre comerciale a familiei, respectiv proiectele Unirea Shopping Center din București și Brașov, cu venituri anuale de peste 20 milioane de euro. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro. Dan Grigore Adamescu, 67 de ani, om de afaceri, a lucrat înainte de Revoluţie ca responsabil la Consignaţia - Alimentare, magazin prin care se distribuiau produse de lux, greu de procurat pe vremea lui Ceauşescu - ţigări din import, măsline, cafea, whiskey (la fel ca Gioni Popescu, devenit ulterior general SRI, adjunct al lui Virgil Măgureanu).
Deține: Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding (trustul care deține România Liberă), acțiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex Internațional, Pullman, Mega Vision. A investit şi în mass media, cumpărând România liberă, cotidian ce a devenit o tribună de propagandă pentru Traian Băsescu. 
Anchetele efectuate au dovedit insolvenţe dubioase obţinute prin mită dată judecătorilor sindic şi că spre România liberă au fost sifonaţi din Astra nu mai puţin de 20 de milioane de euro. Sinuciderea avocatului său, devenit martor în dosarul mitei acordate judecătorilor sindic, i-a deschis lui Adamescu poarta spre arest.
Cunoscut drept un mare jucător de poker.
Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.
 
Cătălin Voloşeniuc: Fiul lui Vasile Voloşeniuc, ultimul director al Bancorex în anii 90, fost director general adjunct al Băncii Franco-Române din Franţa şi fost preşedinte al Băncii de Comerţ Exterior.
Cătălin Voloşeniuc este Managing Director pe Europa Centrală şi de Est la DepfaBank şi investitor la banca respectivă alături de tatăl său, transformată din fondul închis de investiţii DePfa Money Market, intrat pe piaţa locală pentru a specula dobânzile mari şi aprecierea leului (fondul avea şase investitori, printre care Vasile Voloşeniuc, Cătălin Voloşeniuc, Daniel Dăianu fost ministru de finanţe şi Răsvan Radu CEO al UniCredit Țiriac Bank).
Un tradițional client al Principatului Monaco, în compania lui Cristian Burci.
 
Bobby Păunescu: 41 ani, regizor, producător, scenarist și om de afaceri român. 420 de milioane de euro. Hoteluri, media, proiecte rezidențiale.
În 2007, revista Capital anunța apariția unui nou miliardar român care, prin investițiile imobiliare din țară și de peste hotare, devenise posesorul unei averi estimate la 1,6 miliarde dolari, înainte de criză. El este și moștenitorul unui imperiu financiar ale cărui baze au fost puse de tatăl său, omul de afaceri George Constantin Păunescu. Este proprietarul ziarelor Evenimentul zilei, Capital, Curierul Național, Gazeta de sud, Gazeta de Olt precum și a televiziunii B1TV. In parteneriat cu compania americana Film Finances se numără printre cei care discută preluarea Studiourilor Media Pro de la Buftea, pe care compania-mama a Pro TV, CME, intenționează să le vândă.
Un client al Principatului Monaco. Surprins de paparazzi la întâlniri cu Elan Schwartzenberg și Codruț Marta.
 
 
 
O parte din acești oameni sunt prieteni cu actualul suveran al Principatului Monaco, Prințul Albert al II-lea de Monaco.
 
                          
                          „Betreff: „Grupul MONACO sau unde sunt banii transferați din România

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…