Sfecla rosie este o leguma unica prin proprietatile ei de vindecare.

Sfecla rosie este o leguma unica prin proprietatile ei de vindecare. Valorile ei nutritionale se pastreaza atat in varianta cruda, cat si in cea preparata.

In Antichitate, Hipocrate considera sfecla rosie un ingredient cu proprietati medicinale unice. De-a lungul timpului, sfecla a fost folosita in tratarea mai multor boli; una dintre ele fiind anemia( sau deficitul de fier din sange). Aceasta planta este foarte bogata in fier, si ocupa al doilea loc in clasament la acest nivel, dupa usturoi.




Prin consumul regulat de sfecla rosie organismul primeste nutrientii necesari unei bune functionari, iar metabolismul este stimulat, lucru ce va duce la saturarea lui cu antioxidanti extrem de puternici si benefici bunei functionari a organismului.

Iata mai jos motivele pentru care ar fi indicat sa incluzi sfecla rosie in regimul tau alimentar zilnic!

- contine polyphenol si betalina, care pot schimba efectul stresului oxidativ si problemelor cauzate de diferite celule din corp.

- contine diferite vitamine: complexul B, care intareste vasele capilare

- contine multe minerale: potasiu si acid folic, care ajuta inima; magneziu, care ajuta oasele; fierul si fosforul, care dau energie; cuprul, care distruge celulele daunatoare; iodul, care este implicat in biosinteza glandei tiroide; magneziu.

- contine cobalt, care inlesneste formarea vitaminei B12( sintetizata de flora microintestinala). Formarea celulelor rosii ale sangelui ar fi imposibila fara aceasta vitamina si fara acidul folic.

- reintinereste corpul datorita acidului folic, care contribuie la formarea unor celule noi.

- inlatura toxinele din organism, datorita pigmentilor de betalina.

- contine betacianina, niste pigmenti care restrang dezvoltarea celulelor canceroase.

- imbunatateste digestia datorita fibrelor dietetice.

- stimuleaza metabolismul.

- ajuta la digestia vitaminei D in organism.

- ajuta la prevenirea dementei datorita concentratiei mari de nitrati care in gura se transforma in nitriti; cercetarile au aratat ca nitritii deschid vasele de sange din corp, fapt care imbunatateste circulatia si ajuta oxigenul sa se raspandeasca in zonele unde este necesar.

- contine pectina, mai multa decat merele sau morcovii; aceasta actioneaza in organism asupra metalelor grele sau radioactive, eliminandu-le; in plus, pectina impiedica raspandirea bacteriilor daunatoare si previne dezvoltarea diferitelor boli.

Dupa cum se poate observa, sfecla are o multime de proprietati medicinale si vindecatoare, care includ si micsorarea nivelului de colesterol, tensiunii, intarirea vaselor capilare, imbunatatirea activitatii creierului, precum si imbunatatirea metabolismului gras, acestea fiind motivele pentru care ar trebui inclusa zilnic in dieta!
- See more at: http://www.secretele.com/2015/11/dupa-ce-vei-citi-asta-nu-vei-mai-privi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.NhpOS7Jt.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…