dormi profund pe toata durata noptii

Multi oameni sufera de tulburari de somn, cea mai frecventa problema fiind insomnia. Pentru combaterea acestor tulburari, unii medici specialisti recomanda consumul de miere seara inainte de a merge la culcare.

Autorul cartii „Revolutia mierii: O sanatate mai buna pentru generatia de maine”, Dr. Ron Feesenden, sugereaza ca mierea ar trebui sa fie consumata de mai multe ori pe zi, dar mai ales chiar inainte de culcare.

Se pare ca mierea cruda imbunatateste calitatea somnului si prelungeste durata somnului nocturn, deoarece ofera proportia ideala de glucoza - fructoza, ceea ce sprijina functia hepatica. Consumul regulat de miere aprovizioneaza ficatul cu glicogen in timpul zilei, iar ficatul are nevoie din plin de aceasta substanta, intrucat lucreaza tot timpul, mai ales in timpul somnului. In plus, mierea este o sursa ideala de combustibil pentru organism pe durata noptii.

Consumul unei lingurite de miere inainte de a merge la culcare ii asigura ficatului rezerva de glicogen atat de necesara pentru dezactivarea hormonilor de stres si pentru eliminarea toxinelor acumulate in celulele adipoase. 

In plus, combinatia de miere si apa are proprietati detoxifiante si regenerante. Pe langa faptul ca este un excelent remediu natural pentru imbunatatirea somnului nocturn, mierea detine o multitudine de proprietati benefice, printre care si efecte antibacteriene si antifungice. De aceea este ideala pentru sportivi si se recomanda pentru calmarea rapida a iritatiilor din gat.

Un alt avantaj grozav al mierii este ca nu se strica. S-a gasit miere in stare intacta chiar si dupa mii de ani, cel mai bun exemplu fiind cel al mormintelor antice egiptene.

Asadar, pentru a avea un somn odihnitor seara de seara, consuma o lingurita de miere cu 10 minute inainte de culcare – efectul va fi uimitor!

Nu mai sta pe ganduri, incearca in seara asta si vei dormi ca un prunc!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. 
- See more at: http://www.secretele.com/2015/11/nu-poti-dormi-profund-pe-toata-durata.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.x6NgkNru.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…