Un Hamburger te nenoroceste!

Iata ce efecte are un Hamburger asupra organismului in decurs de numai o ora de la consumare 


Un articol de Calin Petru Barbulescu 

Chiar daca preparatele fast-food sunt foarte accesibile, convenabile, si apetisante, acestea sunt cea mai nepotrivita optiune alimentara posibila. 

De exemplu, daca citim cu atentie meniurile fast-food-urilor vom vedea ca acestea indica in mod clar efectele nocive ale consumului uneia dintre cele mai populare mese din oras - un Hamburger - fie cumparat de la micile fast-food-uri, fie de la marile lanturi de Fast-Food.




In primele zece minute, totul functioneaza fara probleme. Creierul uman este prevazut de la natura cu o preferinta aparte pentru alimentele bogate in calorii, asa cum este hamburger-ul, care furnizeaza corpului aceste calorii. Mai exact, un hamburger asigura in medie un aport de aproximativ 540 de calorii, ceea ce duce la cresterea rapida a glicemiei. Creierul secreta hormoni ai placerii, precum transmitatorul dopamina, facandu-te sa crezi ca hamburger-ul a fost nu numai delicios, ci si foarte hranitor.

Panta descendenta incepe dupa aproximativ 20-30 de minute. Cantitatile mari de sodiu si siropul de fructoza au efect adictiv, asa ca organismul cere la scurt timp o noua portie. Mai mult decat atat, sodiul (aproximativ 970 miligrame) provoaca deshidratare si accelereaza functia cardiaca si functia renala. Tensiunea arteriala creste, asa ca tanjesti acum dupa o placinta cu mere sau un desert. Toate aceste procese care se petrec in corp conduc in timp la diabet, boli de inima si obezitate.

Poate ca ati observat ca organismul pofteste din nou produse similare dupa pragul de 40 de minute, deoarece nivelurile glicemiei scapa efectiv de sub control. La scurt timp esti tentat sa mai mananci si alte alimente nesanatoase, ca de exemplu batoane de ciocolata, care devin deodata mult mai apetisante. Tractul gastro-intestinal absoarbe rapid cantitatea mare de sodiu, accentuand senzatia de foame.

La pragul de 50-60 de minute, digestia se incetineste ingrijorator de mult. De obicei, alimentele necesita cca. 24-72 de ore pentru a fi digerate in intregime. Grasimile trans si grasimile continute de hamburgeri, in schimb, au nevoie de un timp de digestie si mai indelungat. Acest lucru nu poate conduce decat la crearea unui dezechilibru metabolic ce va avea drept consecinta aparitia obezitatii si a bolilor cronice.

Dupa ce am cules diverse informatii publicate pe site-urile marilor lanturi de Fast Food, am constatat cu stupoare faptul ca insasi marile lanturi de fast-food sugereaza ca aceste alimente trebuie consumate ocazional. Asadar, daca esti un amator al consumului de hamburgeri, cred ca ar fi bine sa te mai gandesti daca mai consumi asemenea produse, avand in vedere ca acestea provoaca dependenta care este greu de controlat.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/10/iata-ce-efecte-are-un-hamburger-asupra.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.rwO9Cn7h.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse