Somn normal dupa 10 zile


Am consumat acest amestec timp de 10 zile si nu am mai avut probleme cu somnul! 


Cu totii cunoastem importanta unui somn bun, dar in ultimii ani durata medie a orelor de somn nocturn s-a redus simtitor, ajungand de la 7-8 ore pe noapte pana la la 6-7 ore sau mai putin.

Efectele somnului insuficient se resimt din plin in intreg organismul.



In timpul zilei, corpul lucreaza din greu pentru a tine pasul cu sarcinile si activitatile zilnice, asa ca are nevoie de somn suficient si de o alimentatie adecvata pentru a se recupera complet. Lipsa de somn si alimentatia gresita ne fac sa ne trezim dimineata la fel de obositi ca la culcare.

O cafea zdravana si esti ca nou, nu?

Intr-adevar, cafeaua te ajuta sa te pui pe picioare, dar cafeina este o solutie temporara, in niciun caz una permanenta.

Privarea de somn si sanatatea corpului

Unele dintre cele mai grave boli si afectiuni se instaleaza ca urmare a lipsei de somn.

Conform studiilor stiintifice, persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte sunt mai predispuse la boli cardiace. Dar, in mod interesant, aceleasi studii au constatat ca persoanele care dorm prea mult, adica peste pragul de 8-9 ore pe noapte, se expun unui risc de 38% de a dezvolta boli cardiace, respectiv 65% de a suferi accidente vasculare cerebrale. La fel ca in mai toate situatiile, si cand vine vorba de somn este important sa mentii un echilibru.

Un alt studiu a constatat ca lipsa de somn provoaca hipertensiune arteriala. Organismul foloseste perioadele de somn inclusiv pentru a scadea tensiunea arteriala, iar scurtarea orelor de somn impiedica acest proces.

Factorii perturbatori ai somnului

Ritmul alert al lumii moderne ne distrage de la un somn bun si odihnitor. Stresul de la serviciu, programul incarcat, problemele familiale, precum si alti factori ne afecteaza astazi mai mult decat in trecut. Si tehnologia moderna intervine in ritmul circadian, chiar daca nu realizam intotdeauna acest lucru. Rafturile farmaciilor sunt ticsite cu somnifere, dar acestea sunt pline de chimicale si provoaca usor dependenta.

Din fericire, insa, natura ne ofera alternative eficiente si in aceasta privinta, si asta o spun din proprie experienta!

Aceste 2 ingrediente sunt esentiale pentru un somn odihnitor!

Iata de ce ai nevoie:

– 10 lingurite de miere

– 1 lingurita de sare roz de Himalaya

Mod de preparare:

Combina cele doua ingrediente si pune-le intr-un borcan de sticla. Indiferent de cantitatea folosita, pentru rezultate optime se recomanda ca raportul dintre cele doua sa fie de 10:1.

Seara inainte de culcare, tine sub limba cate o jumatate de lingurita din acest amestec si las-o sa se dizolve de la sine.

Repeta isprava 10 zile la rand si pur si simplu nu o sa-ti vina sa crezi ce efect va avea. Incearc-o din aceasta seara si nu vei regreta!

Aceasta reteta am testat-o personal si va asigur ca functioneaza de minune!

De ce sare de Himalaya si miere?

Sarea de Himalaya contine peste 80 de minerale si oligoelemente esentiale pentru o functionare corespunzatoare a organismului, asigurand o recuperare completa pe timp de noapte. Mierea contine glucoza, care furnizeaza energie catre celule.

Combinatia de sare si miere creste nivelul de serotonina, reducand astfel stresul. Nu ezita sa incerci aceasta solutie naturala pentru somn! Vei dormi mai bine si iti vei reincarca complet bateriile pentru a doua zi.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/10/am-consumat-acest-amestec-timp-de-10.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.70UmSErD.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »