Afla si tu cele 7 reguli de viata ale lui Dalai Lama




_

Cele 7 reguli de viata ale lui Dalai Lama

Dalai Lama este o figura emblematica pentru multi dintre noi. Filosofiile sale sunt evocatoare de pace, de impartasire si de schimb. Asadar, impartaseste-le si tu, fara moderatie!
  1. Ia in considerare ca marea iubire sau marile succese implica si riscuri mari
    Riscul este implicat in fiecare ocazie majora din viata noastra. Daca nu ar exista riscuri, atunci toata lumea ar trece la actiune, ceea ce ar face ca oamenii sa fie „obisnuiti", iar nu „mareti".
    Fa-te remarcat drept cineva care nu numai ca isi poate asuma riscuri, dar care si apreciaza acest fel de a proceda.
  2. Atunci cand esuezi, nu esua in a-ti invata lectia
    Daca uiti ce ai invatat ca nu e de facut, vei fi condamnat sa iti repeti actiunile. Chiar mai important, nu te teme de esec! Pentru ca esecul e precursorul reusitei. Nimic maret nu este implinit fara esec.
    Scopul vietii nu este sa fim perfecti, ci sa devenim cea mai buna varianta a noastra posibila. Este mult mai important sa fii autentic decat sa fii infailibil, si astfel castigam ascultandu-ne instinctul. Singurele erori adevarate sunt cele pe care le comitem repetitiv. Celelalte sunt ocazii de a invata.
  3. Urmareste cei trei R:
    Respectul de sine – increderea este cheia reusitei si daca o persoana nu se respecta, nu vei putea crede in ea. Asa ca, daca nu te respecti, nu vei putea realiza mare lucru, pentru ca nu ii vei putea respecta pe ceilalti.
    Respectul fata de ceilalti – astfel vei fi respectat la randul tau. Daca nu arati respect celorlalti, unii vor presupune ca nu merita sa fie respectati, si prin urmare, nu se vor respecta pe ei insisi.
    Responsabilitatea fata de toate actiunile tale – esti singurul responsabil de sentimentele, de actiunile sau de reusitele tale. Iti controlezi in totalitate viata, nu trebuie sa incerci sa-i acuzi pe ceilalti pentru erorile si neimplinirile proprii.
  4. Aminteste-ti ca a nu obtine ceea ce iti doresti este uneori un minunat noroc
    A obtine tot ce vrei nu va fi neaparat bine pe termen lung. Daca ceva pare sa nu functioneze niciodata, ca si cand ar interveni destinul, gandeste-te sa lasi deoparte acel lucru o vreme si sa revii ulterior. Universul actioneaza intr-o maniera misterioasa si trebuie sa primeasca increderea ta.
     
  5. Invata regulile, pentru a sti sa le incalci in mod corect
    Regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Cea mai mare parte din ele sunt concepute de catre vechile oranduiri corupte ce nu cauta decat sa isi intareasca puterea. Cand vine vorba de incalcarea regulilor, fa asta corect, pentru a evita represiunile. Dar dincolo de orice, asigura-te ca o faci in conformitate cu regulile. Daca autoritatea nu ar fi niciodata pusa in discutie, am fi o civilizatie stagnanta.
     
  6. Nu lasa o mica cearta sa strice o mare prietenie
    Evident, o prietenie e mai importanta decat o mica disputa, insa foarte putini oameni pun aceasta regula in practica. Trebuie sa urmezi si regula 7 pentru a putea urma regula 6.
     
  7. Atunci cand realizezi ca ai comis o greseala, ia imediat masuri pentru a o corecta
    Si nu iti lasa mandria sa constituie un obstacol pentru aceste masuri. Iarta-te si asuma-ti intreaga responsabilitate. Aceasta va spune multe despre persoana ta. Nu numarul de esecuri va determina reusita noastra finala, ci capacitatea noastra de a extrage intelepciune si de a trece la alt lucru cu energie noua. Erorile sunt neutre, putem face cu ele ce dorim. In functie de felul nostru de a le percepe, ele ne vor consuma sau ne vor indruma spre succes.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…