Ten minunat cu otet de mere!

Ce transformari sufera tenul dupa ce te speli cu otet de mere? Rezultatele sunt surprinzatoare! 


Un articol de Maya 

Putini oameni stiu ca otetul de mere este benefic pentru piele. Acesta contine ingrediente care sprijina sanatatea pielii si care, spre deosebire de alte produse similare din comert, sunt si mult mai ieftine!

Avand in vedere aceste lucruri, poate ca ar trebui sa incerci si tu sa inlocuiesti gelurile de curatare cu otet de mere. In plus, fata de produsele pentru ingrijirea tenului din comert, otetul de mere previne aparitia petelor pigmentate cauzate de imbatranire si inclusiv acneea.



Celulele moarte ale pielii sunt eliminate prin intermediul acizilor alfa hidroxilici continuti de otetul de mere. Acesti acizi se regasesc si in produsele scumpe din comert, dar otetul de mere este o sursa ieftina si bogata de astfel de ingrediente.

Pentru a atenua petele pigmentarea, aplica local un tampon de vata imbibat in otet de mere diluat cu apa, lasandu-l sa actioneze 20-30 de minute.

Acest tratament este benefic inclusiv impotriva acneei. Ingredientele acide care iau nastere in timpul fermentatiei otetului au proprietati anti-fungice si antibacteriene, fiind de ajutor in prevenirea acneei si a diferitelor infectii ale pielii.

Otetul de mere curata porii in profunzime, prevenind formarea punctelor negre si a cosurilor. Echilibrand PH-ul pielii, otetul de mere nu duce nici la ingrasarea, nici la uscarea excesiva a tenului.

Ai grija, in schimb, sa nu exagerezi! Folosit in exces, otetul de mere poate irita pielea. De aceea se recomanda sa il diluezi inainte si sa il aplici pe piele doar local, pe post de tonifiant.

Incearca urmatoarea reteta de preparare a propriului tau produs natural pentru curatarea tenului

Ingrediente:

• 1 lingura de otet de mere

• 3 linguri de apa

Preparare:

Amesteca 1 lingura de otet de mere cu 3 linguri de apa intr-un recipient mic. Clateste intai fata cu apa, apoi aplica solutia de otet pe pielea umeda cu ajutorul unui tampon de vata. Cel mai indicat este ca la prepararea retetei sa folosesti otet de mere organic. 

Astfel te asiguri ca otetul detine toate mineralele, enzimele si microorganismele benefice pentru piele. 

Folosirea altor tipuri de otet NU va garanta aceleasi rezultate.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/09/ce-transformari-sufera-tenul-dupa-ce-te.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.9IG790mg.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »