Femeile isi distrug viața facand 10 greșeli capitale

10 greșeli pe care le fac femeile, distrugându-și viața 


guess-attic-837156_1280
Psihologul american Laura Sleziger are o emisiune în direct la radio. Este sunată pentru a răspunde la întrebări despre iubire și relațiile de cuplu. Analizând toate cele spuse și întrebările femeilor, Laura a decis să scrie o carte despre impresiile ei. Așa a apărut „Zece greșeli prostești pe care le fac femeile, distrugându-și  viața”. 

Nu te privi prin prisma unui bărbat

Greșeala nr. 1. Deprindere prostească. 
Trist, însă până în ziua de astăzi succesul unei femei este limitat la întrebarea „dacă are pe cineva alături”.  Un bărbat, desigur. Și astfel bietele femei își analizează viața și pe ele însuși prin prisma relațiilor cu bărbații. Dar ce fel de bărbat este acesta – nu contează.
Dar este atât de greșit! La fel de greșit cum este să îți duci viața cu un alcoolic, tiran, gelos, critic, narcoman, care te trădează, te amăgește și se comportă indiferent. Foarte des, de frica de a rămâne singure, femeile se căsătoresc cu primul bărbat pe care îl întâlnesc, demonstrând celor din jur „împlinirea ei”.
Sfat. Nu, asta nu te va face împlinită. Cele care spun că „nu ar avea noroc” în dragoste și cu soțul, și-au făcut-o cu mâna lor. Ridică-ți încrederea în sine și nu te înjosi cu relații și căsătorii care nu merită. Noi, femeile, ar trebui să învățăm de la bărbați să fim curajoase, perseverente și să avem încredere în noi.

Nu suntem Cenușărese

Greșeala nr. 2. Atenție în zadar.
În întreaga lume sunt milioane de cenușărese care stau smiorcăite la geamul murdar al cămărilor, dar prințul așa și nu mai apare… În schimb, ce grădinar sexy muncește în ograda de alături!
  • Dacă nu ești destul de sigură în comportamentul tău.
  • Dacă spui de fiecare dată „mulțumesc” oricui îți acordă o clipă de atenție.
  • Dacă te mulțumești cu ce îți oferă, dar nu alege ceea ce cu adevărat îți crează plăcere.
  • Dacă, fiind alături cu un bărbat, ești gata să strigi: „Ura! nu mai sunt singură!” – ai făcut cea mai mare greșeală.
Să te legi cu un bărbat, doar pentru a scăpa de singurătate – înseamnă să fugi de realitate. Nu se pune problema că femeia așteaptă prea multe de la un bărbat. Problema e că ea nu așteaptă nimic de la sine.
Nu crede că bărbatul are o stare emoțională proastă și că nu este în stare să diferențieze momentul când o femeie este indiferentă față de el. Și nu te gândi că după asta el nu va gândi ca tu pur și simplu te-ai folosit de el, transformându-l într-un pansament pentru rana ta, un umăr pe care să plângi sau să faci isterie. Bărbații vin în viața noastră pentru a o trăi alături de noi, dar nu pentru a o înlocui.
Sfat. Alege-l pe cel alături de care să fii, dar nu te lăsa aleasă. Nu te mulțumi cu ceea ce a apărut din senin în viața ta.

Nu săruta broscoiul

Greșeala nr. 3. Fidelitate oarbă. 
Dacă femeia repetă la fiecare pas „îl iubesc!”, se minte atât pe ea, cât și pe cei din jur. Ea nu vrea să recunoască că a nimerit într-o situație destul de neplăcută și încurcat.
Straniu, însă pentru multe femei dragostea este ceva ce abstract.
Femeile sunt în stare să nu vadă chelia, burta mare, cămășile pătate și cravata în carouri. Însă orice bărbat care întâlnește o femeie este în stare să spună: „E o tipă de treabă, însă are picioarele grase”.
Repetând la orie colț „îl iubesc”, de fapt îți spui că:
  • Nu voi găsi niciodată pe cineva care să mă accepte așa cum sunt.
  • Nu vreau să rămân singură.
  • Asta e mai bine, decât nimic.
  • Asta e mai bine decât ce a fost.
  • Am deja 19 (29, 39, 49, 59) ani.
  • Nu cred că voi găsi pe cineva mai bun.
  • Uneori nu este chiar atât de rău.
  • În orice caz e tot ce mi-a rămas.
  • Simt că are nevoie de mine.
  • Nu este chiar atât de rău cum le pare celor din jur.
  • E greu să găsești pe cineva, alături de care ar fi bine și fericire.
Sfat. Ține minte, dacă săruți un broscoi, ai toate șansele ca el să nu se transforme într-un prinț, iar tu să rămâi cu un gust dezgustător pe buze. Meriți mult mai mult!

Despre asta nu trebuie să vorbești

Greșeala nr. 4. Pasiune fără sens.
E clar că femeile și bărbații au o atitudine diferită față de sex. Femeile îl consideră prea romantic, presupunând că mișcările lente îi oferă bărbatului anumite responsabilități. Ele cred că  astfel se aduc drept jertfă bărbatului și dese ori așteptă ceva la schimb.
Tot ce are legătură cu această parte a relației, e mai bine să fie lent decât rapid. Lasă „mărul să se coacă”, analizează pasul tău. Apropierea și apropierea sexuală sunt două lucruri complet diferite. Niciodată nu fă acel pas despre care nu ai putea să vorbești cu el.
Sfat. Nu contează câți ani ai. Sexul nu poate stabili valoarea relației tale cu un bărbat. Un sex grăbit poate să te facă să regreți mult mai mult, intensificându-ți sentimentul singurătății.

Motanul oricum rămâne în sac.

Greșeala nr. 5. Concubinajul grăbit.
Probabil de zeci de mii de ori ai auzit fraza că e mai bine ca înainte de nuntă să trăiești cu această persoană pentru ca să îi afli mai bine caracterul și obiceiurile, pentru ca să nu ai parte de o surpriză neplăcută. Cum n-ai da, de surprize oricum vei avea parte. Conform statisticilor, cele mai multe divorțuri sunt înregistrate la cuplurile care au locuit mai mulți ani împreună, înainte de nuntă.
De ce femeia decide să facă acest pas? E un fel de capitulare: bărbatului îi este frică de o responsabilitate oficială, iar ea încearcă să-i vină în cale. Femeia se mută cu el nu pentru a înțelege ce fel de persoană este, dar pentru ca să ai o stabilitate în relație, pentru ca să-l „încătușeze”.
Când el se gândește cum se va simți în fiecare zi alături de ea, ea își spune că trebuie să fie cât mai atentă pentru ca el să se simtă bine în fiecare zi alături de ea. Este clar că această metodă nu va funcționa întotdeauna.
Sfat. Dacă vrei ca bărbatul să te respecte, nu îți coborî cerințele. Dacă el nu va putea să corespundă cerințelor tale, mai bine renunță la această relație.

În ce te-ai „băgat”?

Greșeala nr. 6. Așteptări zadarnice.
Odată ce ai decis să-ți petreci tot restul vieții alături de el, nu aștepta că se va schimba și va fi așa cum îți dorești tu. În locul „eu voi putea să îl schimb”, trebuie să te întrebi „în ce m-am băgat?”.
S-ar putea ca acele calități care te-ai atras în bărbatul tău, să se transforme într-o zi „într-un miros îngrozitor”. Adevărul ascuns este că noi căutăm în alesul nostru, calitățule tatăului nostru. Însă alesul este altfel. Și atunci începi să-l urăști. Când, în realitate, te urăști pe sine.
Sfat. Dacă te-ai căsătorit ca să te aperi de anumite momente traumatizante din copilăria ta, mai bine renunță. Să schimbi trecutul este imposibil.

Folosește-ți corpul corect

Greșeala nr. 7. Planuri fără realizare. 
Nu iubire. Nu „acel moment al vieții”. Nu „toți așteaptă asta de la mine”. Nu dovezi că „eu tot pot să fac asta”. Nu „eu o să-l facă să se căsătorească cu mine”. Nu „dar ce îmi va rămâne”. Doar asta: tu ai tot necesarul pentru a dat unui copil tot de ce are nevoie: dragoste, protecție, susținere financiară.
Nici o altă necesitate de a ta nu are valoare. Este important doar ceea ce de ce are nevoie copilul tău. Pentru că el plătește pentru toate greșelile tale. Iar aici femeia are un rol important. Evident că și bărbatul trebuie să fie responsabil, însă doar tu decizi ce să faci cu corpul tău.
Sfat.  Gândește-te bine: când și cu cine vrei să rămâi însărcinată.

Nu permite să obijduiască copiii

Greșeala nr. 8. Pur și simplu prostii
Este îngrozitor atunci când femeia se comportă împotriva instinctelor materne. Chiar și în natură, nu există o fiară mai puternică decât femela care își apără copii. Însă la oameni.. Se întâmplă că femeile permit să le fie bătuți copii, îi dau altora să îi educe. S-a întâmplat că un cuplu și-a vândut copilul, pentru a-și deschide un business.
Sfat. Copilul tău nu îți va ierta niciodată că nu l-ai protejat. Nu permite nimănui să-ți rănească copiii. Nu-ți sacrifica copii de dragul unui bărbat sau a unei pasiuni imaginare.

Nu-ți fie frică să calci în picioare

Greșeala nr. 9. Ajutor zadarnic. 
Fetele mici se supără că lucrurile nu merg așa cum își doresc. Dar unde dispare furia atunci când ele cresc? Femeile se supără, plâng, suferă, cad în depresie dar pentru că le este frică să fie furioase, le este frică să supere pe cineva.
Depresia nu este decât o trăire pasivă a situației, în timp ce o sclipire de furie ar fi rezolvat situația în câteva minte. Încetează să mai grămădești în sine furia și obida.
Sfat. În viața sunt momente extrem de dureroasă și ca să treci peste ele, trebuie să îți dezvolți caracterul. Tu, ca oricare altă persoană, ai avantajul de a fi o personalitate. Nu rămâne alături de cineva care pur și simplu se folosește de tine.

Balta ta nu este mai curată

Greșeala nr. 10. Iertarea prostească. 
Femeile sunt cele mai răbdătoare ființe de pe lume. Ele pot să găsească un milion de convingeri numai ca nu să rupă relația cu un bărbat. Pentru că credem că locul care ne este cunoscut e mai bun decât cel pe care nu îl cunoaștem. Ne spunem că „dacă voi pleca, voi fi nefericită”. Da, poate fi și așa. Însă măcar ai obținut șansa să îți construiești fericirea la care ai visat toată viața.
Sfat. Privește în interiorul tău. Ai să găsești multă bărbăție, independență și inițiativă. Fii realistă. Ai de făcut o alegere!

Taina farmecelor feminine

Este cunoscut că femeile râd mai mult decât bărbații. Mai ales în companiile mari. Se pare că bărbaților le place mai mult să te facă să zâmbești, decât să zâmbească. Adu-ți aminte: cine în clasa tare era cel mai comic dintre toți? Probabil un băiat.
Cercetătorii nemți au analizat reacțiile femeilor în discuțiile pe care le purtau cu bărbați necunoscuți. Au determinat că cu cât mai mult femeia râde, cu atât mai mare este interesul față de cel cu care discută. Iar bărbaților le plăceau râsul lor. Un factor care demonstrează că relația dintre un bărbat și o femeie este armonioasă, este râsul femeii, nu al bărbatului. Bărbații pot să râdă sau nu, însă dacă într-o familie nu se aude râsul unei femei, este un semn rău.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…