Viata fara colesterol

Stil de viata fara colesterol marit. Da, se poate si fara medicamente

Alimencolesterolte bogate in colesterol, acizi grasi saturati, nesaturati, Omega-3 etc. Regimul anticolesterol poate parea destul de complicat. Sa punctam ce alimente sunt de limitat si ce alimente trebuie privilegiate pentru a diminua procentajul de colesterol sau pentru a preveni excesul.
Alimentatia anticolesterol
O buna igiena alimentara poate sa diminueze un nivel prea ridicat de colesterol. Daca respecti regulile regimului anticolesterol, este posibil sa iti reduci riscul cardiovascular fara niciun medicament.
1. Diminueaza „grasimile rele”
Acizii grasi saturati nu sunt benefici pentru sanatate. Este recomandat sa micsorezi consumul acestor grasimi. Ele provin din grasimi animale: unt, smantana, mezeluri, fripturi grase, produse lactate integrale, branzeturi. Trebuie sa te feresti de acizii grasi trans, utilizati in produsele industriale: produse de patiserie, biscuiti, prajiturele, mancaruri gatite industrial, paste tartinabile.
2. Privilegiaza „grasimile bune”
Inlocuieste acizii grasi saturati cu acizi grasi nesaturati, mai exact cu Omega-3. Privilegiaza uleiurile, margarinele moi si pestele (consumul de peste indicat este de minimum doua ori pe saptamana). Este recomandat sa variezi uleiurile vegetale: rapita, masline, nuci.
Important de stiut: acizii Omega-3 sunt benefici functionarii cardiovasculare (de aceea trebuie privilegiati, fara a mari totusi cantitatea de acizi grasi).
3. Consuma multe fructe si legume si cereale integrale
Este indicat sa consumi zilnic 5 portii de fructe si legume. Nu ezita sa privilegiezi cerealele complete in detrimentul produselor rafinate.
4. Limiteaza colesterolul alimentar
Colesterolul este in mod natural prezent in anumite produse. Este foarte bine sa limitezi alimentele cele mai bogate in colesterol, adica untul, galbenusul de ou, organele de animale. Atentie, totusi, sa nu le excluzi complet din regimul tau alimentar! O buna alimentatie se bazeaza pe diversitate si aceste produse isi au rostul lor cu simpla conditie de a le consuma moderat.
5. Practica in mod regulat o activitate fizica
Este indispensabil sa faci exercitii fizice cu regularitate. In functie de obiceiuri, de gusturi, de capacitate, de varsta, poate fi vorba de a practica un sport sau de a face miscare. A merge in fiecare zi intr-un ritm bun contribuie in sine la activitatea fizica. Mersul pe jos poate fi completat prin alte activtati, precum bricolajul sau gradinaritul.
Cele 5 obiective sunt concrete si accesibile tuturor. Nu uita intre timp ca alimentatiatrebuie sa ramana o placere conviviala. Respecta cele trei mese zilnice si evita rontaitul intre orele de masa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…