Vrei sa nu imbatranesti?

8 secrete pentru a incetini imbatranirea

imbatranireDaca te-ai surprins uitandu-te la persoane mai in varsta sau chiar de aceeasi varsta cu tine, care aratau foarte bine, si te-ai intrebat cum reusesc sa se mentina atat de tinere si sa aiba un aspect proaspat in ciuda varstei, ei bine, nu esti singura persoana. Multi oameni gandesc asa, in special cei care se tem de orice semn de imbatranire. Cei mai multi vor sa aiba acea piele neteda si fara defecte si un par superb chiar si cand trec de 40 de ani.
Asadar, care este secretul unui look mereu tanar?
Iata cateva secrete impartasite de profesionisti din industria cosmetica si medicala despre cum sa iti mentii o infatisare tot timpul tanara pe cai naturale.
1. Uleiul de susan
Uleiul de susan organic pentru masaj, intins pe intregul corp in fiecare dimineata, nu numai ca iti hidrateaza pielea, dar activeaza si circulatia sangvina si ii reda pielii stralucirea naturala. Dupa dus, celulele moarte indepartate de ulei vor fi inlaturate de pe corp, iar pielea va capata un aspect proaspat al pielii.
2. Ceaiul verde
Cei care beau ceai au deja un avantaj in fata celor care nu o fac, din moment ce consuma o bautura plina de antioxidanti, care le activeaza metabolismul, in timp ce ofera si alte beneficii pentru sanatate, precum mentinerea pielii tinere si sanatoase.
3. Uleiul de peste
Arlene Noodleman, doctor in medicina, directorul medical al Age Defy Dermatology and Wellness Center (SUA), consuma cate 3 portii de 500 mg de ulei de peste atat dimineata, cat si seara. Se stie ca uleiul de peste contine acizi grasi Omega-3, care au proprietati antiinflamatoare necesare in combaterea oricaror semne de imbatranire. Uleiul de peste, direct de la sursa sau sub forma de supliment, te poate ajuta la activarea sistemelor imunitar si cardiovascular, sporeste cresterea parului si ii poate conferi pielii tale un aspect tanar si matasos.
4. Descarca-te de stres
Stresul poate fi un adevarat criminal, ca sa nu mai spunem ca poate priva pielea de stralucirea sa naturala. Cu cat esti mai stresat, cu atat mai multe sanse ai sa imbatranesti devreme. Ridurile si liniile de pe piele pot aparea, parul tau isi va pierde stralucirea si te vei simti si mai deprimat. Daca simti ca stresul te slabeste de energie, cea mai buna cale de a-ti ameliora starea este sa faci un masaj. Masajele care trateaza inclusiv muschii situati aproape de os, precum si reflexoterapia, pot face minuni, insa daca nu poti utiliza astfel de servicii, poti oricand sa petreci 20 de minute din timpul tau meditand si facand exercitii de respiratie pentru a-ti calma mintea.
5. Simplitatea functioneaza
Produsele de frumusete se afla pe piata in numar foarte mare si, uneori, tratamentele pentru infrumusetare pot costa o avere si presupun adesea o multime de pasi pana la rezultatele de care ai nevoie. A pastra lucrurile la un mod cat mai simplu este cea mai buna varianta. Pentru a-ti mentine pielea tanara si matasoasa poti sa folosesti un gel de curatare (de la farmacie) si sa aplici apoi o crema hidratanta.
6. Spune nu zaharului alb
Incearca sa eviti sa mananci produse care contin foarte mult zahar alb. Zaharul procesat poate grabi imbatranirea pielii, deoarece se poate insera in stratul de colagen si il poate slabi, cauzand lasarea si imbatranirea prematura a pielii. Ceea ce poti face in schimb este sa consumi cat mai multe fructe si legume.
7. Nu te opri din miscare
Practicarea sportului nu te ajuta numai la a avea un fizic placut, ci iti ajuta si corpul la eliminarea toxinelor prin transpiratie, precum si a altor radicali liberi care pot grabi procesul de imbatranire. De asemenea, sportul ajuta la circulatia sangelui, care este critica in transportarea oxigenului prin corpul tau, astfel incat acesta sa functioneze normal. Daca duci o viata sedentara, este cazul sa faci niste schimbari majore in bine, astfel incat sa poti arata mai tanar si, mai important de atat, sa fii mai sanatos pe termen lung.
8. Foloseste crema de soare
Cu totii stim ca soarele este o buna sursa de vitamina D, insa prea mult soare poate face mai mult rau decat bine. Cand iesi in aer liber, asigura-te ca folosesti o cantitate adecvata de crema de soare cu SPF ridicat, asa incat sa ai pielea protejata impotriva razelor arzatoare ale soarelui. Nu uita ca razele UV pot avea un efect nociv asupra pielii in urma expunerii indelungate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »