Piele frumoasa prin solutii naturiste!

11 solutii esentiale pentru o piele frumoasa

Woman beauty concept with fruits slices over eyesPentru a obtine o piele fina si stralucitoare, ai nevoie de cateva ingrediente naturale, precum miere, aloe vera, lamaie, plus alte fructe si legume. Folosind aceste remedii, vei avea rapid un ten luminos si sanatos, a carui stralucire se va pastra o perioada indelungata.
Aceste solutii nu sunt utile doar pentru femei, ci le pot folosi si barbatii.
Curatarea tenului
O persoana trebuie sa se spele pe fata de doua ori pe zi si chiar mai des pe timpul verii, pentru ca pielea de pe fata are nevoie de mai multa hidratare. Pentru a-ti curata tenul, trebuie sa folosesti un sapun delicat, nu produse care pot dauna pielii tale. Indeparteaza intotdeauna machiajul la finalul zilei. Curatarea tenului ar trebui sa fie primul lucru facut dimineata la trezire si ultimul lucru inainte de culcare.
Tonifierea
Un tonifiant este util pentru a indeparta substantele pe care sapunul nu le poate curata. Exista atat tonifianti sintetici, cat si naturali. Tonifiantul trebuie folosit doar pe acele parti ale fetei in care pielea este uscata. Acest produs ajuta si la inchiderea porilor.
Hidratarea pielii
In functie de tipul de ten, ar trebui sa folosesti un anumit tip de crema hidratanta si sa o aplici pe fata de doua ori pe zi. Poti folosi o crema hidratanta usoara in timpul zilei, care poate fi si baza pentru machiaj. Cat despre perioada noptii, poti aplica o crema hidratanta mai puternica, ce va repara zonele deteriorate ale pielii si va proteja impotriva ridurilor. Nu uita sa iti hidratezi si gatul!
Exfolierea pielii
Daca ai pielea uscata, atunci trebuie sa iti exfoliezi pielea o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a inlatura celulele moarte. Pielea nu trebuie frecata prea tare, ci este indicat sa o masezi cu miscari blande si delicate.
Daca urmezi sfaturile de mai sus, cu siguranta vei avea o piele cu un aspect impecabil. Acesti pasi ar trebui inclusi in rutina zilnica. Utilizeaza urmatoarele ingrediente pentru a conferi pielii tale o stralucire naturala:
Lamaie
Este un remediu eficient pentru curatarea si luminozitatea pielii. Lamaia are proprietati de albire, fiind o sursa esentiala de vitamina C. Freaca lamaia pe piele timp de 10 minute si apoi spala-te cu apa calda. Aceasta va indeparta toate impuritatile de pe piele, asigurandu-ti o infatisare stralucitoare.
Rosii
Contin acid tartric si un antioxidant numit licopen, ce reduce punctele negre si ridurile de pe fata si face pielea sa fie lucioasa. Acesti antioxidanti ofera pielii protectie impotriva soarelui. Zdrobeste o rosie si aplic-o pe piele. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi spala-te cu apa calda. Repeta tratamentul de doua ori pe saptamana pentru a avea o piele curata si radioasa.
Gel de aloe vera
Este foarte bun pentru a indeparta secretiile uleioase si celulele moarte. Acest gel contine antioxidanti care contribuie la reducerea ridurilor de pe fata si o substanta hidratanta care face pielea neteda. Maseaza cu acest gel timp de 10 minute, apoi clateste. Respectand zilnic aceasta metoda, vei avea o piele fina si stralucitoare.
Turmeric si apa de trandafiri
Aplica aceasta combinatie pe fata si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Turmericul este folosit inca din antichitate pentru a face pielea fina. In plus, detine proprietati care ajuta la reducerea cicatricilor de pe piele.
Smantana, miere si apa de trandafiri
Aplica smantana, miere si apa de trandafiri pe piele si mentine acest amestec timp de 20 de minute. Laptele din smantana contine multe substante hidratante si nutrienti care ajuta la hranirea completa a pielii si o ajuta sa straluceasca.
Sucuri de papaya si de ananas
Aceste fructe contin acizi si enzime care indeparteaza impuritatile si sebumul acumulate in pori, lasand pielea curata si stralucitoare. Amesteca cele doua sucuri si aplica-le pe piele. Spala-te dupa 20 de minute.
Extract de avocado
Este folosit in diverse produse de hidratare si curatare a tenului. Acidul folic din avocado indeparteaza substantele nocive de pe piele, curatand-o. Pregateste o pasta de avocado si aplic-o pe piele, lasand-o sa actioneze timp de 15 minute. Astfel, vei preveni uscarea pielii, iar aceasta va ramane hidratata.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »