intarirea sistemului imunitar,11 remedii naturale

11 remedii naturale pentru intarirea sistemului imunitar

intarirea sistemului imunitarO dieta sanatoasa, lipsita de zahar rafinat si de mancaruri procesate, este una din cele mai bune metode pentru intarirea sistemului imunitar, iar exercitiul fizic este, de asemenea, foarte important.
Aceste solutii sunt indicate pentru un stil de viata sanatos, insa nu sunt intotdeauna suficiente. Intr-o lume in care toxinele se gasesc la tot pasul si expunerea este dificil de evitat, este indicat sa iti iei masuri de protectie suplimentare.
Iata 11 metode naturale pentru intarirea sistemului imunitar:
1. Probioticele
Bacteriile bune de la nivelul stomacului, cunoscute drept probiotice, sustin digestia, prin combaterea organismelor daunatoare. Luand in considerare ca 70% din sistemul tau imunitar se afla in stomac, a mentine un echilibru al bacteriilor probiotice este esential pentru intarirea sistemului de aparare a corpului. Mancarurile bogate in probiotice, precum chefirul sau varza acra, te pot ajuta sa imbunatatesti raportul dintre bacteriile bune si rele din organism.
2. Enzimele
Enzimele sunt esentiale pentru digestie si metabolism, iar studiile efectuate de specialisti arata ca sunt benefice pentru intarirea sistemului imunitar. Unul din motive este ca, pe masura ce inaintezi in varsta, corpul tau produce de la sine din ce in ce mai putine enzime. Suplimentarea acestora te poate ajuta sa absorbi mai multi nutrienti din mancare, pentru a sustine astfel mai bine sistemul imunitar si sanatatea, in general.
3. Iodul
Iodul este o solutie rapida pentru a-ti intari sistemul imunitar. In primul rand, nu exista bacterie, virus sau alt microorganism care poate supravietui sau se poate adapta unui mediu bogat in iod. Acesta asigura o aparare incredibila impotriva microorganismelor, de aceea este folosit pentru a trata taieturile, este utilizat pe piele pentru a fi absorbit inainte de operatii si reprezinta cel mai bun suport nutritional pentru tiroida. Tiroida controleaza metabolismul, iar eficienta metabolismului este legata in mod direct de cea a sistemului imunitar. Este recomandat iodul in stare incipienta, cea mai puternica si biodisponibila forma de iod pe care o poti avea.
4. Somnul
Somnul iti odihneste intregul organism, ajuta la sustinerea sistemului imunitar, precum si la sanatatea generala. Fara un somn adecvat, sistemul tau imunitar va suferi si va fi mult mai susceptibil de a fi invadat de microbi si de organisme daunatoare. In general, sapte ore de somn pe noapte sunt satisfacatoare pentru cei mai multi dintre noi.
5. Stresul
Stresul emotional, mental si fizic isi spun cuvantul si te pot imbatrani. Cercetarile au aratat ca activitatea sistemului imunitar descreste drastic atunci cand esti stresat. Este important sa gasesti cai de a reduce stresul, pentru a-ti mentine corpul puternic. In timp ce stresul face parte din viata si nu poate fi niciodata evitat in totalitate, meditatia, exercitiul fizic si o dieta sanatoasa te pot ajuta sa ii diminuezi efectele.
6. Vitamina D
Vitamina D, cunoscuta si ca vitamina soarelui, este un alt nutrient care iti mentine puternic sistemul imunitar. Deficienta de vitamina D a fost asociata direct cu un sistem imunitar compromis. Expunerea la soare este cea mai buna cale de a-ti incuraja corpul sa produca vitamina D, insa aceasta nu este mereu accesibila. Suplimentarea vitaminei D este o metoda usoara de a completa lipsurile. Asigura-te ca folosesti vitamina D3, mai degraba decat vitamina D2.
7. Sucurile din legume si fructe
Una dintre cele mai puternice metode de a-ti imuniza corpul este prin consumul de legume si fructe crude, chiar sub forma de sucuri. Aceasta este o cale nemaipomenita de a conferi celulelor din corp cei mai concentrati si mai vii nutrienti si antioxidantidisponibili. Asigura-te ca legumele verzi cu frunze sunt incluse in fiecare reteta, deoarece reprezinta o sursa minunata de vitamina C, un antioxidant si un nutrient care sustin sanatatea sistemului imunitar.
8. Uleiul organic de oregano
Uleiul de oregano, unul dintre cele mai puternice uleiuri antioxidante, este benefic pentru sustinerea sistemului imunitar, deoarece il protejeaza de organisme periculoase. Puterea uleiului organic de oregano se datoreaza unui compus numitcarvacrol, care s-a demonstrat ca incurajeaza echilibrul sanatos intre bacteriile bune si rele.
9. Turmericul
Un condiment galbui comun in mancarurile indiene, turmericul are beneficii dovedite asupra corpului uman. Are un continut ridicat de antioxidanti si protejeaza celulele sistemului imunitar impotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Mai mult, unele studii au raportat ca substanta activa din turmeric – curcumina – poate fi responsabila de sustinerea actiunii celulelor T, celulelor B si a celulelor care omoara natural organismele daunatoare. Acest sistem imunomodulator pare sa furnizeze sustinere pentru organism impotriva unei plaje largi de virusuri, ciuperci si bacterii patogene. Adauga jumatate pana la o lingura de turmeric mancarurilor tale sau ia un supliment de calitate inalta pentru a furniza mai departe suport nutritional.
10. Argintul coloidal
Acesta actioneaza ca o a doua aparare din cadrul sistemului imunitar, ajutand la combaterea microbilor si organismelor daunatoare. Functionand ca un scut, argintul coloidal nu numai ca preia din responsabilitatea sistemului imunitar, dar incurajeaza si sanatatea generala.
11. Apa purificata cu otet raw organic din cidru de mere
Combinand otetul raw din cidru de mere (OCM) cu apa purificata se obtine o bautura tonica folositoare pentru intarirea sistemului imunitar. OCM raw este incarcat cu enzime si bacterii bune, care incurajeaza echilibrul intestinal. OCM ajuta la reglarea pH-ului si la trecerea intr-un stadiu alcalin, fiind esential pentru o functionare sanatoasa a sistemului imunitar.
Amesteca una pana la doua linguri de otet raw din cidru de mere cu 200 g de apa purificata si consuma zilnic, de preferinta folosind un pai, astfel incat OCM sa evite contactul cu dintii.
Intarirea sistemului imunitar este importanta pentru sustinerea sanatatii in general. Asadar, hraneste-te sanatos, folosind alimente potrivite, incearca sa faci exercitii fizice si sa nu te stresezi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!