Raceala fugarita de 10 preparate naturale in casa

10 remedii naturale preparate in casa pentru raceala

racealaA trata o raceala poate fi extrem de dificil. Se pot cheltui sume anuale semnificative pe vizite la doctor si pe medicamente, insa adevarul este ca nu exista niciun remediu stiintific pentru o raceala obisnuita.
Unii experti sunt de parere ca medicamentele industriale pot fi periculoase, in special pentru copiii sub 2 ani, iar unele medicamente comerciale cunoscute la scara larga contin acetaminofen, care poate cauza daune ficatului daca este consumat in cantitati mari. Din ianuarie 2008, Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor din Statele Unite a avertizat parintii despre pericolele de a da copiilor mici medicamente industriale de raceala si tuse.
Pentru ca exista numeroase tratamente naturale care pot fi eficiente in tratarea racealii si gripei, cu ustensilele si remediile necesare poti nu numai reduce ciclul de manifestare al unei raceli, poti de asemenea preveni aparitia unei raceli.
Aici gasesti 10 remedii naturale de preparat in casa despre care se stie ca sunt foarte eficiente in tratarea racelilor:
1. Vitamina C
Vitamina C este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale in tratarea unei raceli, pentru ca face sa creasca productia de celule albe, si poate, de asemenea, ajuta la prevenirea multiplicarii virusurilor in timp ce reduce mucusul si inflamatia de pe caile nazale. Se poate consuma vitamina C sub forma de pastile, insa alternativele sunt fructele si legumele surprinzator de bogate in vitamina C, anume portocalele, conopida, lamaile, broccoli, capsunile, varza, piersicile, kiwi, rosiile si patrunjelul.
2. Ceaiul
Asa cum multe mame probabil stiu deja, cheia in a vindeca orice tip de raceala este a da de baut cat mai multe fluide. Bineinteles, acestea pot veni sub forma de apa sau suc, insa ceaiul este un lichid cald care poate ajuta la prevenirea uscarii gatului si nasului. Consumarea ceaiului este iarasi un remediu comun, preparat natural in casa pentru tratarea gripei, intrucat ajuta la prevenirea deshidratarii. Musetelul si ceaiul verde, in mod special, pot fi extrem de eficiente in tratarea unei raceli, pentru ca, la fel ca alte ceaiuri, actioneaza ca un antioxidant care poate ajuta la eliminarea toxinelor si a bacteriilor infectioase din corp.
3. Usturoiul
Usturoiul are proprietati antiseptice care pot ajuta la protejarea sistemului imunitar impotriva unei raceli obisnuite, iar studii stiintifice au dovedit ca alicina continuta in usturoi poate actiona ca stimulator de celule albe in sange. Uleiul din usturoi ajuta la deschiderea cailor respiratorii, iar daca este consumat sub forma de supa, te poate ajuta in eliminarea din sistem a toxinelor si la scaderea febrei.
Fierbe 3 pana la 6 catei de usturoi tocati, impreuna cu o cana de apa, si bea din aceasta supa de 2 sau 3 ori pe zi. In cazul in care nu iti place supa de usturoi, incearca sa pui 3 pana la 5 picaturi de ulei de usturoi in mancarea sau in bauturile pe care le consumi.
4. Gargara cu apa sarata
Gargara cu apa sarata si calduta ajuta la eliminarea oricarei bacterii din gura sau din gat. Amesteca in jur de ¼ pana la ½ de lingurita de sare intr-un pahar de 250 ml de apa calda, si invarte pana cand toata sarea se dizolva, inainte de gargara.
5. Piperul
In cazul in care iti curge sau ti se infunda nasul, a manca piper la masa, a face gargara cu piper si apa calda, sau pur si simplu a mirosi piper poate ajuta la tratarea eficienta a oricarei congestii, multumita continutului sau de capsaicina, despre care se stie ca subtiaza mucusul. Piperul este, de asemenea, eficient in a scapa de microbii din caile nazale.
6. Ghimbirul
A manca ghimbir crud sau a bea ceai de ghimbir reprezinta doua remedii naturale preparate in casa in mod obisnuit, care sunt cunoscute ca ajutand in tratarea simptomelor de raceala. Ia aproximativ 10 grame de ghimbir si taie-l in bucati marunte inainte de a-l fierbe intr-o ceasca de apa. Consuma acest amestec de cel putin doua ori pe zi.
7. Mierea
Pentru ca mierea este folosita de ani de zile ca remediu impotriva racelii, unii poate stiu deja ca mierea poate fi eficienta in a scurta ciclul de manifestare a unei raceli. Expertii au descoperit ca mierea de hrisca poate ajuta in tratarea tusei, pentru ca panseaza si calmeaza gatul iritat. Daca ai copii mai mici de un an, nu ii da miere, deoarece poate conduce la botulism.
8. Scortisoara
Scortisoara este cunoscuta pentru felul in care ajuta la calmarea durerii unui gat uscat sau iritat si este laudata de adeptii principiilor naturiste datorita proprietatilor eficiente de vindecare. Poti incerca sa fierbi o lingurita de pudra de scortisoara intr-un pahar de apa si apoi sa amesteci cu piper macinat si miere pentru un efect mai puternic. Sau mai poti lua 2 sau 3 picaturi de ulei de scortisoara, amestecate in mancare sau in bautura.
9. Supa de pui
Supa de pui este bogata in nutrienti si vitamine esentiale pentru tratarea unei raceli. Studii stiintifice au dovedit ca poate subtia secretiile de mucus, iar carbohidratii din bulion si din fidea pot ajuta la mentinerea unui nivel ridicat de energie.
10. Inhalatii cu preparate de aromaterapie
Uleiul esential de eucalipt este folosit in mod obisnuit in aromaterapie multumita proprietatilor antiseptice (s-a dovedit ca ucide bacteriile). Cand este inhalat, actioneaza inclusiv ca expectorant in eliminarea secretiei guturale care insoteste, de regula, raceala si gripa. Se foloseste pentru calmarea durerii, ceea ce face din el un ulei de baie foarte bun in indepartarea durerilor cauzate de raceala sau gripa. Baia calmanta cu vapori de ulei de eucalipt 100% pur este un remediu natural ideal impotriva racelii si gripei. Are o concentratie foarte puternica si o aroma durabila.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!