UDREA si: PROCURORII au început JIHADUL!




Dacă încă nu era clar, nimeni nu mai scapă. Indiferent de funcţie, rang, relaţii, servicii prestate pentru puternicii zilei.
O ştire foarte importantă a trecut neobservată şi nicio televiziune – dacă mă înşel să-mi fie iertat –, nu a vorbit despre redeschiderea cazului Luminiţei Sega, procurorul care a murit investigând şi punând cap la cap infracţiunile lui Vîntu, din dosare grele, atunci când părea de neatins.
Încă trei ştiri legate "vag" de acest caz meritau o dezbatere, ori cel puţin o trecere în revistă.
Faptul că Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat dosarul în care mai mulţi procurori constănţeni erau acuzaţi că sunt corupţi şi că l-au ajutat pe fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, să fabrice probe privind faptul că era şantajat. Procurorii au admis, după luni de campanie televizată, că denunţul interlopilor era nefondat. Culmea, într-un moment în care Traian Băsescu nu mai este Preşedintele României şi nu mai are nicio putere în numirea şefilor din Justiţie, în ciuda tuturor speculaţiilor din cele două mandate ale sale.
Incredibil este că Georgică Severin, senator transferat în barca PSD în momentul crucial din 2012, a declarat fără emoţie, faţă în faţă fiind cu moderatorii Antenei 3, că dosarul "M. Băsescu – Bercea Mondial" – caz deschis şi promovat asiduu de televiziunea lui Voiculescu înainte ca acesta să fie condamnat -, a fost un linşaj mediatic.
Coincidenţa face că în aceste zile se desfăşoară Festivalul de Film de la Berlin. Una dintre peliculele care sunt înscrise în competiţie este semnată de un român. Este vorba de filmul lui Tudor Giurgiu "De ce eu?", un lung metraj inspirat de soarta procurorului Cristian Panait, bazat pe fapte reale, chiar dacă scenariul este prezentat ca o "ficţiune". Deşi filmul era aşteptat de multă vreme în România, regizorul a ales să nu fie un pion care să atârne greu în campania electorală.
Trecând dincolo de tot ce consideră formatorii de opinie din televiziunile de ştiri că este relevant, informaţia cea mai importantă a momentului este faptul că procurorii sunt dispuşi să nu mai ierte nimic, indiferent de presiuni şi de unde vin ele, că este vorba de media, politic sau alte zone obscure.
Susţinuţi de partenerii occidentali, fie că nominalizăm SUA sau UE, nu mai au frică şi nu le mai pasă, chiar dacă şi serviciile secrete române se implică pentru a pune batista pe ţambal. Demisia lui Maior, deşi este o speculaţie pe care mi-o asum, pare că le-a dat aripi. Udrea şi Videanu sunt un exemplu. Vor mai urma în scurt timp şi altele. Procurorii sunt în sfârşit LIBERI, chiar dacă nu fac parte din DNA. Sincer, cred că îşi doresc SĂ FIE.
Cazul redeschis al Luminiţei Sega ar trebui să-i dea fiori lui Ponta. Inevitabil, va urma cazul Panait.
Eu zic doar atât: NIMENI NU MAI DOARME, NIMENI NU MAI SCAPĂ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…