A fost inventată ”cartofo-tomata” si altele




A fost inventată "cartofo-roşia"


Michael Perry este mândru de descoperirea lui
 
de ARINA AVRAM 14 Noiembrie, 2014
 
Nu este un trucaj din filmele SF! Este vorba de o plantă nouă, obţinută de o firmă de horticultură britanică după 15 ani de experimente. Se numeşte "cartofo-roşie" şi produce roşii pe tulpină şi cartofi la rădăcină.
Reprezentanţii firmei de horticultură Thompson and Morgan din Suffolk, care a reuşit să obţină cartofo-roşia, se jură că e sută la sută naturală, fără modificări genetice, aşa cum s-ar putea crede. Cartofo-roşia (TomTato, în limba engleză-n.r.) este o plantă hibridă, obţinută prin încrucişarea soiului de roşii cherry cu soiul de cartofi albi. Obţinerea acesteia este rezultatul unui proces îndelungat de altoire. "Este greu de realizat, fiind necesar ca tulpinile să aibă aceeaşi grosime pentru ca să se poată face altoirea. Cele două tulpini sunt crescute separat în compost. Când au 5 cm, sunt tăiate în unghiuri identice şi apoi sunt «lipite», cum se face la altoirile obişnuite. Se păstrează partea cu rădăcini a cartofului şi partea aeriană a roşiei. După o săptămână, contopirea e gata şi se dezvoltă noua plantă, cartofo-roşia. Încrucişarea dintre roşii şi cartofi este posibilă fiindcă fac parte din aceeaşi familie a solanaceelor", a dezvăluit horticultorul Michael Perry, care are cel mai mare merit în inventarea noii plante. Cartofo-roşia se plantează în aprilie şi produce în jur de 500 de roşii cherry şi aproape două kilograme de cartofi. Răsadurile au fost deja puse în vânzare în Marea Britanie la preţul de 14, 99 lire sterline (83, 5 de lei) o plantă de circa 10 cm.
 
Şi la noi se fac legume «extraterestre»
Imaginaţia cercetătorilor buzoieni a doborât, în ultimii ani, orice barieră. Aceștia dezvoltă noi soiuri de legume exotice cu forme nemaiîntâlnite pe care le cresc în serele de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.
e Pepenele cu aromă de coniac. Are gust de coniac, dar nu conține nici un strop de alcool. Cei mai fericiţi la auzul veştii că ar putea mânca un pepene cu gust de alcool sunt clienţii bodegilor de cartier, însă deocamdată acesta creşte doar în serele staţiunii.
 

Este un fruct micuţ care nu depăşeşte trei kilograme
e Castravetele cu gust de pepene galben! Dacă este cules înainte de a ajunge la maturitate, castravetele poate fi consumat crud, în salate, la fel ca unul obişnuit, având acelaşi gust. Ajuns la maturitate, se transformă într-un adevărat pepene galben, care poate cântări peste trei kilograme! Are mirosul specific pepenelui, iar cercetătorii ne asigură că şi la gust seamănă perfect cu fructul aromat.

Are culoarea alb-verzuie, un metru lungime
și cântăreşte peste 3 kilograme
e Castravetele pentru diabet. Se mai numește și „castravete grenadă" deoarece, la coacere, îşi aruncă seminţele. Fructul imatur este amar, iar la maturitate se îngălbeneşte. Compoziţia castraveţilor pentru diabet este asemănătoare insulinei, de aceea leguma este recomandată pentru consum bolnavilor de diabet.
 

Are compoziţia asemănătoare insulinei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…