Rozmarinul antrenează creierul.




 Planta care antrenează creierul.


> Planta care antrenează creierul. O simplă adulmecare creşte performanţele intelectuale cu 75%
> Oamenii de ştiinţă au găsit o rezolvare uimitoare contra... uitării. Astfel, persoanele
> care au des lapsusuri, nu-şi pot aminti cifre şi nume, nu au decât să miroasă ulei esenţial de rozmarin 
> sau să ţină pe biroul de la muncă ori de acasă o astfel de plantă. Aceasta creşte
> performanţele intelectuale chiar şi cu 75%.
>
> „Uite flori de rozmarin ca să-ţi aduci aminte; te rog, iubitule, să nu mă uiţi", îi spune Ophelia lui Hamlet în
> celebra operă a lui William Shakespeare. Aşadar, încă din acele vremuri se ştia
> că această plantă face minuni pentru memorie. Astăzi însă, cele mai noi cercetări -
> prezentate la conferinţa anuală a British Psychological Society - argumentează ştiinţific faptul
> că uleiul esenţial de rozmarin îi ajută pe oamenii clinic sănătoşi să îşi amintească evenimente
> din trecut şi să nu uite să realizeze anumite sarcini.
>
> De asemenea, studiul efectuat recent a scos în evidenţă şi faptul că această
> îmbunătăţire a memoriei s-a produs indiferent de starea participanţilor, motiv pentru care oamenii de ştiinţă
> cred că efectele pozitive ar putea fi provocate de o
> influenţă chimică. Cercetătorii susţin că descoperirea are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a
> oamenilor care suferă de pierderi de memorie asociate cu înaintarea în vârstă.
>
> Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 66 de participanţi împărţiţi în două
> grupuri. Un grup a fost lăsat să aştepte într-o sală cu miros de rozmarin şi un altul a fost rugat să stea într-o
> cameră fără un miros aparte. După un anumit timp de aşteptare, subiecţii au fost rugaţi să realizeze o serie
> de teste de memorie ce includeau ascunderea unor obiecte,
> regăsirea lor mai târziu sau alte sarcini precum cele în care voluntarii trebuiau să îşi amintească să le dea
> cercetătorilor un anumit obiect într-un anumit moment.
>
> Descoperirile au scos la iveală faptul că uleiul esenţial de rozmarin creştea cu
> peste 70% şansele ca subiecţii să îşi amintească ce au de făcut în viitor. Cercetătorii au constatat
> că participanţii din grupul care a fost expus la mirosul de rozmarin nu numai că au rezolvat mai bine sarcinile, dar
> aveau şi un nivel mai crescut de eucaliptol, un compus din uleiul esenţial de rozmarin despre care se ştie că
> influenţează sistemele chimice din corp, îmbunătăţind funcţiile cerebrale.
>
> Studii anterioare au sugerat şi că unii compuşi din rozmarin stopează producţia unor enzime
> ce blochează funcţionarea normală a creierului, lucru care ne ajută să fim mai alerţi, îmbunătăţindu-ne
> memoria pe termen lung.
>
> În noul studiu, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra memoriei prospective, ce
> implică abilitatea de a ne aminti anumite evenimente ce urmează în viitor şi de a ţine minte să realizăm
> anumite sarcini în anumite momente prestabilite. Acest tip de memorie este deosebit de
> importantă pentru activitatea de zi cu zi a oricărei persoane. Ea acţionează atunci când, de exemplu,
> cineva trebuie să îşi amintească să trimită o felicitare sau să îşi ia medicamentele.
>
> În Egiptul Antic, rozmarinul era folosit la nunţi şi la înmormântări.
>
> Beneficiile neştiute ale Rozmarinului.
> Este foarte util mai ales în perioada aceasta
>
> Pentru reglarea sistemului nervos, rozmarinul este neegalat tămăduitor, având efecte
> benefice în cazuri de insomnie, stări de nervozitate, angoase, vertij, migrene de origine nervoasă, dureri de
> cap, depresie psihică, anxietate. Intervine în instabilitate emoţională, oboseală prelungită, slăbirea
> treptată a memoriei, surmenajul fizic şi intelectual.
>
> La şcolari, studenţi şi adulţii cu muncă de birou, rozmarinul îmbunătăţeşte memoria
> şi capacitatea de concentrare.
>
> Câteva rețete și moduri de întrebuințare:
>
> -infuzie din 20 g vârfuri înflorite la un litru de apă clocotită; se infuzează 10-15 minute
> acoperit, se strecoară şi se beau două căni pe zi, după mese, cu efecte în tratarea afecţiunilor de stomac şi
> intestine, steatoză hepatică, boli respiratorii (gripă, pneumonie), slăbirea memoriei, astenie, surmenaj,
> debilitate, conform 
ziarullumina.ro.
>
> -macerat din 15 g frunze şi flori la un litru de apă rece, din care se beau trei căni pe zi;
>
> -tinctură din 10-15 g de frunze uscate la un pahar alcool 700 şi un pahar apă; se lasă la macerat 10-14 zile, se
> strecoară în sticluţe bine înfundate şi se consumă intern câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, înainte de
> mese, având efecte contra colicilor abdominale, ateroscleroză coronariană, scleroză cerebrală, astenie,
> oboseală, stări de slăbiciune, întărirea memoriei, debilitate fizică la tineri, pneumonie, hipotensiune,
> leşin (într-o cură de 3-4 luni).
>
> -Bucătăria mediteraneeană, mai ales cea franceză şi italiană, întrebuinţează rozmarinul proaspăt şi tocat
> mărunt la condimentarea multor preparate alimentare. Cu acest condiment se prepară supe, sosuri, oţet şi altele.
>
> Acest email este fără viruși sau programe dăunătoare deoarece avast! Antivirus este activ.





























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse