Cele mai frumoase 15 străduţe de la noi din lume


Cele mai frumoase 15 străduţe din lume

Străduţele sunt de obicei mai micuţe, ascunse, dar fiecare are o frumuseţe aparte ce mângâie privirea trecătorului. cele pe care vi le prezentăm azi sunt de-a dreptul minunate...

Cele mai frumoase 15 străduţe din  lume (Galerie Foto)

Aceste minunate locuri sunt ferite de forfota zilnică, de convoaiele de maşini şi gălăgia inevitabilă. Sunt locuri tocmai bune de promenadă, de bucurie pentru ochi şi aparatul de fotografiat, poate şi pentru pus dorinţe arzătoare.... Doar o privire asupra lor şi parcă îţi vine să porneşti într-o călătorie pentru a le vedea cu ochiul liber...la pas...şi cu aparatul de fotografiat.
1. Straduţă în Antibes, Franţa
franta
Centrul vechi al oraşului
2. Straduţă în Jerez, Spania
Jerez, Spania
Jerez o duce foarte bine în ce priveşte industria vinului. Oraşul face parte din provincia Candiz, Andaluzia. În imagini este o bucăţică din centrul vechi al oraşului.
Jerez, Spania
3. Straduţă în Eguisheim, Franţa
Eguisheim, Franţa
Eguisheim este un sat din nord-estul Franţei, Alsacia, şi este inclus în Asociaţia Celor Mai Frumoase Sate din Franţa.
Eguisheim, Franţa
4. Straduţă în Alberobello, Italia
Alberobello,   Italia
Alberobello - oraş în Provincia Bari, Regiunea Puglia, renumit pentru casele Trulli, cu arhitectură unică, în forma de con, zugrăvite în ce datează din secolul 14.
5. Straduţă în Cunda Island, Turcia
Cunda Island,   Turcia
Fiecare casă din Cunda, o insulă din Marea Egee, are faţada decorată cu un motiv artistic.
6. Straduţa în Veneţia, Italia
Veneţia, Italia
Veneţia este una dintre cele mai importante destinaţii de vacanţă ale turiştilor. Oraşul găzduieşte zilnic circa 50.000 de vizitatori, şi nu degeaba este numit unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Strada din imagine este una dintre multele străzi cu canal din Veneţia care sunt străbătute, la pas, de turişti şi localnici.
7. Străduţă în Giverny, Franţa
Giverny, Franţa
Giverny se află în Eure, nordul Franţei, şi este celebru pentru că aici a locuit din 1883 şi până la moartea sa, în 1926, pictorul Claude Monet.
8. Străduţa Lombard San Francisco, USA
Lombard San   Francisco, USA
Strada Lombard se află pe Dealul Rusiei din San Francisco, USA. Lombard are o pantă de înclinare de 27 de grade şi este lungă de 400 de metri. Viteza maximă admisă aici este de 8 km/h.
Lombard San   Francisco, USA
9. Străduţa Cireşilor Înfloriţi din Bonn, Germania
Cireşilor  Înfloriţi din Bonn, Germania
Cireşilor Înfloriţi ssau Heerstrabe se află în Bonn, Germania. Primăvara sunt recomandate plimbările pentru că înfloresc toţi pomii.
Cireşilor  Înfloriţi din Bonn, Germania
10. Străduţă în Orvieto, Italia
Orvieto, Italia
Orvieto este un oraş din provincia Terni, Umbria, la 100 km nord de Roma, situat pe un deal de tuf vulcanic ce are ziduri de apărare construite din aceeaşi rocă vulcanică - Tufa. Aici găseşti o atmosferă antică, medievală şi dramatică, dar în acelaşi timp fermecătoare.
11. Străduţa Acorn, Boston, USA
Acorn, Boston, USA
Străduţa Arcon este situată în Bacon Hill, suburbie istorică a Bostonului. Arcon este considerată una dintre cele mai fotografiate străduţe din SUA.
Acorn, Boston, USA
12. Străduţă în Fiskargrand, Visby, Suedia
Fiskargrand,   Visby,  Suedia
Fiskargrand înseamnă strada Peştilor, şi este un nume dat de locuitorii din zonă în jurul anului 1600. Începând cu anul 1940 au început să planteze trandafiri, iar din decembrie 2004 cetăţenii au propus schimbarea denumirii străzii în Aleea Trandafirilor. Din nefericire, municipalitatea nu a acceptat propunerea.
Fiskargrand,   Visby,  Suedia
13. Străduţă în Frigiliana, Spania
Frigiliana, Spania
Frigiliana mai poartă denumirea şi de Strada Albă. Clădirile sunt vopsite în alb, iar fiecare căsută este împodobită cu flori.
14. Străduţa în Cartagena, Columbia
Cartagena,   Columbia
Localizată în partea veche a oraşului Cartagena, străduţa este impresionantă prin arhitectura ei colonială spaniolă, unde există clădiri civile şi militare. Forturile ce străjuiesc Oraşul Vechi au aproximativ 500 de ani vechime şi reprezintă un punct de atracţie interesant. Aici veţi găsi cartiere precum San Diego, Getsemani, Cemtrul şi La Matuna. Cea mai veche parte din Cartagena este Piaţa Trinidad, în Getsemani.
15. Rue Des Thermopyles, Paris, Franţa
Rue   Des  Thermopyles, Paris, Franţa
Rue Des Thermopyles este situată în arondismentul 14 din Paris. Este una dintre puţinele străduţe ce mai sunt pavate cu dale ce poartă amprenta timpului, aici sunt căsuţe cochete, iar la fiecare fereastră găseşti flori, în special Glicine, care dau o notă aparte locului.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…