America vanduta Chinei, lovitura de gratie in 2015?

<>>>>>OARE ASA O FI?>>>DA CLIK SI CITESTE PANA LA CAPAT>>>>><><>

 Beijingul a ordonat retragerea rezervelor de aur din bancile internationale . Un nou yuan cu acoperire în aur va fi emis, ca alternativa la dolar . Peste 20 de state au fost atrase în planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzactiile imobiliare . Toate lingourile pe care China le va retrage din Elvetia, Londra sau New York vor fi retopite, iar unitatea de masura nu va mai fi uncia, ci kilogramul.
Statele Unite ale Americii sunt pe cale sa primeasca o lovitura naucitoare, dupa ce China a început sa-si retraga aurul detinut în bancile internationale. Scopul este emiterea unei noi monede, un nou yuan, ca alternativa la dolar, care sa aiba acoperire în aur. Beijingul a semnat deja tratate comerciale cu peste 20 de state care recunosc yuanul ca moneda oficiala în tranzactii, în defavoarea monedei americane. Japonia este ultimul stat care a aderat la planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzactiile comerciale.
>>Cum datoria fata de China se situeaza în jurul valorii de 2.000 de miliarde de dolari, dintr-un total de 15.000 de miliarde, Statele Unite se pot "lauda" cu titlul de cea mai îndatorata natiune din toate timpurile. Statul chinez este cel mai mare creditor al SUA si, potrivit expertilor, daca mâine acesta i-ar cere înapoi banii împrumutati americanilor, Statele Unite ar da faliment în câteva zile. Întreaga situatie este departe de a fi una întâmplatoare si face parte dintr-un plan bine pus la punct de guvernul de la Beijing , un proiect premeditat cu mult timp înainte.
>>La începutul anilor '90, realizând ca este foarte greu sa concureze cu SUA, din punct de vedere militar, China a adoptat o noua strategie pentru "cucerirea" Americii. Iar planul i-a reusit din plin. Acum, tara cu peste 1,3 miliarde de locuitori pregateste Statelor Unite lovitura de gratie: scoaterea dolarului de pe pietele financiare internationale.
Repatrierea lingourilor de aur
Am întrebat un bancher daca un asemenea scenariu, aparent de domeniul Science Fiction, este posibil. Raspunsul a venit sec, fara niciun alt comentariu: "Da, este posibil". Ultima actiune în acest sens a Beijingului are loc chiar zilele acestea: China îsi reevalueaza toate rezervele de aur cu scopul de a emite o noua moneda, alternativa la dolar, care sa aiba acoperire în aur. Cu alte cuvinte, China vrea sa ofere lumii o moneda "sanatoasa" care s-o înlocuiasca pe cea americana , o moneda supra-tiparita si lipsita de perspective în actuala conjunctura internationala. Iar pentru a-si realiza planul departe de ochii publicului, China a început deja sa-si repatrieze toate rezervele de aur pe care la detine în Elvetia, Londra si New York . Astfel, potrivit unor surse din piata internationala, toate lingourile care vor sosi în China vor fi retopite, iar unitatea de masura nu va mai fi uncia, ci kilogramul.
>>
>>
>>Faliment nedeclarat
Cert este ca, prin împrumuturile acordate americanilor, guvernul chinez a ajuns în punctul dorit: a grabit falimentul, înca nedeclarat, al SUA. De altfel, presa oficiala de la Beijing este plina de titluri de genul "China acuza SUA ca au dat faliment", iar declaratii precum cea a presedintelui Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agen?ie de rating financiar din China, care spune ca "în opinia noastra, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment", rasucesc si mai mult cutitul în rana.
>>La rândul sau, directorul departamentului de analiza de la Banca Centrala a Chinei, Zhang Jianhua, a apreciat ca "îngrijorarile referitoare la capacitatea guvernului american de a-si rambursa datoriile ar putea conduce la cresterea randamentelor pentru bondurile americane si ar conduce la volatilitatea preturilor pentru obligatiunile SUA". Fapt care nu ar conveni deloc guvernului de la Beijing , dupa ce acesta a investit sute de miliarde de dolari tocmai în obligatiuni emise de statul american. Potrivit unor estimari ale Fondului Monetar International, datoria publica a SUA ar urma sa ajunga, în 2013, la peste 105% din PIB.
>>
>>
>>Strategie la scara mare
China a lansat în ultimii ani o campanie agresiva de acceptare internationala a monedei sale, ca alternativa la dolarul american. Beijingul a semnat în ultimii patru ani peste 20 de astfel de acorduri internationale, cu tari precum Argentina , Australia sau Emiratele Arabe Unite. Fapt foarte slab reflectat sau chiar omis în relatarile presei internationale. De curând, ?i Brazilia a aprobat strategia chinezeasca de a-si impune moneda, prin acceptarea unor schimburi directe în yuani, ceea ce înseamna ca cea mai mare economie sud-americana accepta schimburile directe cu China , prin renuntare la dolar. De mentionat ca aceste tranzactii sunt posibile doar în masura în care Brazilia poate folosi ulterior "banii" chinezesti, yuanii, pe care îi detine pentru alte tranzactii comerciale. Aceasta nu este o problema, în contextul în care China are o imensa oferta, întinsa pe toate categoriile de produse cerute pe toate
 pietele lumii.
>>
Tradarea japoneza
Marea surpriza, care i-a socat pe americani, a venit însa din partea Japoniei, care, la începutul lunii iunie a acestui an, a încheiat un tratat similar cu China . Astfel, potrivit întelegerii, relatiile comerciale dintre Japonia si China nu se mai desfasoara în dolari, ci în yuani si yeni, pentru a stimula relatiile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice.
>>Prin urmare, Japonia si China nu mai folosesc dolarul american pentru schimburile comerciale, fapt care va genera o scadere a puterii de cumparare a monedei americane, adaugând înca o piatra de moara economiei SUA.Eliminarea dolarului american din tranzactiile asiatice a fost dorita înca de anul trecut, însa dezastrul de la Fukushima a întârziat cu un an punerea în aplicare a acestei masuri. "Acest lucru face parte din strategia Chinei de a-si reduce dependenta fata de dolar", a explicat un analist de piata de la Credit Agricole, filiala Hong Kong . Chiar daca reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai Fondului Monetar International au estimat ca în anul 2020 China va deveni prima putere economica a lumii, luând locul SUA, exista voci care spun ca "rocada" se va petrece mult mai repede, accelerata si de criza economica internationala,
undeva în 2015. 

-->

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »