Churchill stia cum se fac copii (spune Doina)

 Sanatatea nu este totul, dar, fara sanatate, totul este nimic.

Odata, in campania electorala, in parlamentul englez un socialist cuvanta monoton despre realizarile guvernarii de stanga. Ca exemplu, a citat cresterea populatiei in cei trei ani precedenti de administratie laburista. Churchill a ciulit urechile auzind cifra si s-a ridicat sa-i puna vorbitorului o intrebare:
- N-ar vrea onorabilul domn sa accepte faptul ca ultima statistica privitoare la populatie se datoreaza initiativei private?
.....................
Scriitorul si filozofol francez Denis Diderot (1713-1778) povestea ca, vizitandu-l pe Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) la Montmorency, se duse cu el sa se plimbe de-a lungul elesteului.
– Iata, ii spuse Rousseau, un loc unde am fost ispitit in nenumarate randuri sa ma arunc, ca sa sfarsesc odata cu viata!
– Si de ce n-ai facut-o?, il intreba Diderot.
Rousseau, indignat de indiferenta cu care prietenul sau rostea aceste cuvinte, ramase o clipa pe ganduri si, in cele din urma, raspunse
– Am bagat mana in apa si am gasit-o prea rece.
.................
Jean Paul Richter, unul dintre cei mai reprezentativi umoristi germani din secolul al XIX-lea, vizita intr-o zi un orasel la portile caruia paznicul il legitima cu stereotipa intrebare:
– Numele, profesia?
– Ma numesc Richter si sunt autor, ii raspunse scriitorul.
– Cum adica, autor?, insista paznicul. Nu inteleg.
– Autor de carti; eu le fac.
– Aaa, se dumiri paznicul, la noi se spune legator de carti!
............
O tanara si pasionata colectionara il ruga pe scriitorul german Gerhard Hauptmann (1862-1946) sa-i acorde doua autografe.
– Cu placere, ii raspunse maestrul, dar de ce doua si nu unul?
– Pentru ca pe doua Hauptmann-uri primesc un Franz Lehar!  








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…