Papa Francisc I face parte din Ordinul Iezuiţilor.


Papa Francisc I face parte din Ordinul Iezuiţilor. "Scopul final al Iezuiţilor este acela de a conduce lumea"Vaticanul neagă faptul că Papa Francisc ar fi colaborat cu junta militară argentiniană

Francisc este primul papă din America, primul care este iezuit şi primul non-european de la Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea, care era născut în Siria. Primul papă din Americi, Francisc este de asemenea primul iezuit care a devenit suveran pontif. Înaintea lui, trebuie să ne întoarcem în 1492 la celebrul Alexandrul VI - tatăl lui Cesare şi Lucrezia Borgia - pentru a găsi un papă hispanic.

CINE SUNT IEZUIŢII?

Ordinul iezuiţilor este un ordin din cadrul Bisericii Catolice. El a fost înfiinţat în anul 1534 de celebru teologi Ignatiu de Loyola. Pe lângă cele trei voturi (promisiuni) călugăreşti obişnuite (ascultare, castitate, saracie), iezuiţii au introdus un al patrulea vot, anume cel de ascultare necondiţionată faţă de papă.

În 1632, la Paris au înfiinţat societatea secreta Aa, cu scopul de a pregăti tinerii misionari. Ordinul a fost desfiinţat în anul 1773, de către papa Clement al XIV-lea, bula care s-a aplicat în majoritatea ţărilor europene, cu excepţia Rusiei şi Prusiei, ţări care i-au protejat pe iezuiţi.

Pentru că teoriile conspiraţiei au început deja să înflorească, autorul Eric Jon Phelps, în cartea "Asasinii Vaticanului" spune că lumea ar fi condusă din umbră de catolici, prin intermediul societăţii iezuite.

Iată ce spunea autorul cărţii despre scopul suprem al iezuiţilor:

"Reporter: Care este scopul suprem al iezuitilor? Phelps: Scopul lor final este acela de a conduce lumea, cu ajutorul Papei, din interiorul templului lui Solomon reconstruit din Ierusalim.

Reporter: De ce este atat de important reconstruirea templului lui Solomon?

Phelps: Pentru ca iezuitii intotdeauna au vrut asta. Atunci cand Ignatius Loyola a creat Ordinul, unul din primele lucruri pe care el le-a facut a fost acela de a se duce la Ierusalim si de a stabili cartierul general al iezuitilor acolo. S-a dus acolo, a incercat, dar a dat gres, asa ca s-a intors si si-a continuat studiile. Poate ca ar fi bine sa discutam putin despre Ignatiu de Loyola".

Vaticanul neagă faptul că Papa Francisc ar fi 

colaborat cu junta militară argentiniană

Este o campanie venită din partea unor "elemente ale stângii anticlericale pentru a ataca Biserica şi ele trebuie să fie respinse", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citind un comunicat oficial.
Controversa cu privire la atitudinea adoptată de către Biserica Catolică argentiniană în timpul dictaturii a apărut imediat după alegerea lui Bergoglio, care a fost audiat de către justiţie ca martor, fără să fi fost vreodată acuzat.

Trecutul lui Jorge Bergoglio îl bântuie pe Papa Francisc

Critici ai lui Bergoglio denunţă rolul acestuia în dispariţia a doi misionari iezuiţi, Orlando Yorio şi Francisco Jalics, încarceraţi pe 23 martie 1976, iar ulterior torturaţi la Şcoala de Mecanică a Marinei (ESMA). Ei au fost eliberaţi cinci luni mai târziu.
Prelatul argentinian conducea, la vremea respectivă, iezuiţii din Argentina.
"Am făcut ceea ce am putut, la vârsta pe care o aveam, cu ajutorul puţinelor relaţii pe care le aveam, pentru a interveni în favoarea unor persoane sechestrate", afirmă Jorge Bergoglio într-un volum de interviuri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…