ALATURI DE ANDREI, comentariile zilei de pe facebook


Alături de Andrei · 2.370 apreciază asta
acum 9 ore · 
  • In Iasi ne rugam sa i se faca analize si sa i se verifice parametrii, raspunsul era mereu "nu e nevoie, astea sunt urmarile operatiei, febra este normala peste 38 grade, tot de la operatie, infectia in urina este ceva normal la purtatorii de sonda si corpul se va obisnui cu timpul cu aceasta infectie...gatul umflat la maxim datorita infectiei si acoperit cu guler de sustinere cu durere la marul lui Adam, toate erau "urmari normale ale operatiei " dupa cum spuneau doctorii.
    ................................................
    Aici zilnic se iau de cel putin 3 ori pe zi analize(chiar si de 6 ori pe zi). Se urmaresc permanent parametrii, hemoglobina, leucocite etc. Andrei este alimentat prin vena + gastro-stoma cu proteine, grasimi, vitamine...pe cand in spitalul din Iasi la insistentele familiei Andrei a fost alimentat foarte putin prin vena.
    In tara Andrei dupa operatie a slabit foarte mult spunand ca nu poate sa inghita, dar doctorii nu au dat mare importanta, sfatuindu-l sa se forteze ca " asa e dupa operatie ". Medicii din Germania au fost uimiti de conditia fizica la care a ajuns dupa operatia din Iasi.
    ...................................................
    Doctorii de aici se lupta sa il scape pe Andrei de bacteria contactata in spitalul din Iasi unde s-a facut operatia(unde analizele nici macar nu erau prelevate corect - cu tesut din punga de colectare). Familia a trebuit sa plateasca analize la inistenta, in laboratoare private. Andrei a fost si este un pacient permanent constient...cu care s-a putut comunica, dar ganditi-va la pacientii care nu aveau posibilitate de comunicare...
    ..................................................
    La Andrei se intra cu halat de unica folosinta, si se schimba la fiecare intrare aici (+masca+boneta+manusi), totul la discretie.
    In Iasi halatele de unica folosinta la intrare stau si o luna pentru vizitatori pana isi schimba culoarea...Cu surprindere am descoperit ca au papuci de unica folosinta, stau intr-un colt, intr-un lighean aruncati, si nu stie nimeni de ei, nici macar infirmierele.
    Aici asistentul este full option - spala si unge cu crema de corp pacientul, schimba pacientul, schimba lenjeria la pat, face tratament si monitorizeaza toti parametrii, din ora in ora intocmeste grafice de temperatura, pune supozitoare laxative, etc.
    Pacientul trebuie zilnic sa aiba scaun, nu cum se spunea la spitalul din Iasi, ca nu are ce acumulat in intestin, ca este totul normal, si se face odata pe saptamana...
    .....................................................
    Aici in Germania nu se folosesc seringi pentru a nu provoca dureri suplimentare pacientului, toata medicatia este administrata sub forma de pastile sau perfuzii daca pacientul este perfuzat.
    ......................................................
    Aici la orice alarma minora a aparatelor inclusiv a perfuziilor asistentul apare imediat. In Iasi doctorul anestezist ordona asistentilor ca pacientii sa fie injectati cu propofol pentru a nu fi deranjati noaptea de catre pacienti. Dimineata cine scapa scapa...lumanari erau destule...........
    • 72 de persoane apreciază asta.
    • Gabriela Despa Multumim lui Dumnezeu ca Andrei a avut aceasta noua sansa la viata.........!!!!! Sa dea Dumnezeu sa faca o minune si sa il vedem venind sanatos in tara si aducand linistea si zambetul in viata celor din jurul lui!
    • Raluca Mihaela Sistemul nostru medical e vai de el..numai bolnav sa nu fii in Romania...Muulta sanatate Andrei!!
    • Adriana Banzari Cat adevar in ceea ce spuneti!Exista si la Sp. de Neurochirurgie o usa pe care scrie A.T.I., dar, ce se intampla dincolo de acea usa nu are nici o legatura cu o sectie de Terapie Intensiva, din nefericire.........Cuvintele de ordine acolo sunt "rabdare" si "stabil"..
    • Sergiu Melinte Multa sanatate Andrei , lupta pentru tine fi curajos ! Doamne ajuta !
    • Kadar Gissell Groaznic astea sunt spitalele din Romania medicii si tot personalul pot sa le dai indiferent de suma ca nu le pasa de viata sa ne fie rusine am ajuns o tara de care toata lumea se fereste sa se trateze in spitale! Doamne ajuta pt acest suflet sa se faca bine si sa vina acasa pe picioarele lui multa bafta!!!
    • Lenuta Mihaela Anghel Doamne Fereste,ma inspaimant ce citesc aici,nu am avut de a face cu spitalul dar sunt ingrozita de cruzimea lor.Au depus un juramant,ca vor avea grija de oameni nu ca ii vor distruge.Exista un Dumnezeu ,dupa fapta si rasplata.Doamne Ajuta.
    • Ana Maria Cozma De cata suferinta si furie a neputintei este nevoie ca sa se schimbe ceva? Cat de crud si barbar poti fi sa lasi niste suflete de copii sa se chinuie atat? Cum pot pune linistiti capul pe perna, cand lipsa se responsabilitate, de profesionalism, de con...Vezi mai mult
    • Lancrajan Maria Ma bucur pentru tine Andrei . ma rog ca Domnul sa-ti fie alaturi si in continuare . Cat priveste sistemul sanitar din Romania , este intr-adevar un dezastru . Si nu neaparat ca dotare sau ca lipsa de bani , ci mai ales lipsa de responsabilitate , de i...Vezi mai mult

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »