Supravegheare chiar şi prin intermediul televizorului



Va mai aminti filmul lui Orwell - 1984-America sub comunism ! Doar ca acum e altfel-nu mai e comunism si America nu mai e in pericol-au inventat terorismul !!!
 


- Nu ne-am aştepta ca o activitate inofensivă cum ar fi descărcarea unui film de pe Internet şi transferul său pe o plasmă, pentru a fi vizionat într-o duminică după-amiază, sau deschiderea radioului în maşină să activeze vreun sistem de supraveghere. Totuşi, ne avertizează Daily Mail, aceste două mişcări simple pot transmite date exacte despre ceea ce facem la un momoent dat şi unde ne aflăm.
"Spionii" nu vor mai trebui să se infilltreze cu discreţie prin case pentru a instala dispozitive de supraveghere - e suficientă valorificarea conexiunilor între dispozitivele controlate de aplicaţii pe care le folosim în fiecare zi, afirmă directorul CIA, David Petraeus (foto jos).
CIA susţine că are resursele necesare pentru a "citi" aceste dispozitive prin intermediul Internetului, şi poate chiar prin intermediul undelor radio. De altfel, toate dispozitivele electronice cu care ne-am obişnuit - de la telecomandă la ceasul electronic de ultimă generaţie - pot fi acum controlate prin aplicaţii.
ARM, o companie producătoare de cipuri, a scos recent pe piaţă un cip de mică putere, care poate fi utilizat pentru aproape orice dispozitiv din casă - de la un figider sau cuptor la soneria de la uşă - acestea putând fi controlate prin conexiunea la Internet.
 
 
Totuşi, informaţiile cumulate de la gadget-uri conectate "vor putea fi citite cu foarte mare uşurinţă şi chiar controlate de la distanţă", avertizează directorului CIA într-o analiză realizată pe blogul Danger Room al publicaţiei Wired.
Petraeus spune că toate aceste gadgeturi conectate la web au revoluţionat arta spionajului, permiţând monitorizarea indivizilor aproape automat.
Acesta afirmă că noile tehnologii au revoluţionat domeniul monitorizării indivizilor  - "în special pentru efectul lor asupra traficului clandestin". Elementele de interes vor fi amplasate, identificate, monitorizate şi controlate de la distanţă prin tehnologii avansate, cum ar fi radio-frecvenţele de identificare, reţelele de senzori, serverele  încorporate - toate conectate la un Internet de ultimă generaţie, folosind tehnici de mare putere, diversificate şi eficiente din punct de vedere al costului.
Petraeus a vorbit şi despre capitalul de risc care derivă din tendinţa de a instala procesoare pentru conexiuni la Internet tuturor dispozitivelor de care ne înconjurăm, inclusiv unora "neutre" cum ar fi frigiderele, cuptoarele şi sistemele de iluminat.
 
Declaraţia acesta este relevantă mai ales în contextul în care, în această săptămână, una dintre cele mai mari companii producătoare de cipuri, ARM, a prezentat clienţilor săi un nou procesor.
Cipurile scoase pe piaţă sunt mai mici, mai ieftine şi cu un nivel mai redus de consum decât procesoarele anterioare, fiind concepute pentru a ataşa conexiune la Internet aproape oricărui aparat electric, înaintând conceptul de "Internet al  obiectelor".
Analiştii care încearcă să întrevadă consecinţele viitoare ale acestor tehnologii cred că, într-o zi, toate aceste dispozitive conectate la Internet vor ajunge să transmită date exacte despre locaţia noastră şi activităţile în care suntem implicaţi, date care vor fi arhivate şi stocate pe termen lung.
Grupurile de apărare a confidenţialităţii, între care Electronic Frontier Foundation, au avertizat că informaţiile personale vor ajunge să fie folosite în mod abuziv şi că, prin multiplicarea dispozitivelor conectate la Internet , posibilităţile de supraveghere a indivizilor se vor mări exponenţial, fără ca utilizatorii să aibă dreptul de contro ; sau de aparare în fata acestor metode intrusive.
Aucun virus trouvé dans ce message.Analyse effectuée par AVG -http://www.avg.fr/Version: 2012.0.1913 / Base de données virale: 2425/5044 - Date: 04/06/2012

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…