Resveratrolul, cel mai puternic antioxidant


      Imagini pentru RESVERATROL      

  RESVERATROL

           ( Bergisterol )                                       

 Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum fiind de patru - cinci ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.

In limbaj medical, antioxidant inseamna, in primul rand, anticancer, preventie si terapie, antiimbatranire, antiinflamator. Resveratrolul se gaseste in tot ceea ce noi numim fructe si legume negre, de fapt o culoare intermediara, intre indogo si negru si visiniul cel mai inchis.

 Astfel, resveratrolul se gaseste in agude (dude) negre, struguri negri, samburi de struguri negri si albi, vinul rosu, vinul negru, mure, corcoduse negre, prune de culoare inchisa, coacaze negre, afine, mere inchise la culoare.

 Legumele bogate in resveratrol sunt ceapa rosie, varza rosie, sfecla rosie, fasolea neagra si lintea neagra. Varza de Bruxelles, fragii si alunele nu au culoarea neagra, dar contin resveratrol intr-o cantitate mai mica.


 Resveratrolul este o substanta antitumorala care incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca si stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.
 De asemenea, aceasta substanta mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel, circulatia sangelui, arterele ramanand elastice.
 Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian, mentine elasticitatea si fermitatea pielii si impiedica imbatranirea ei prematura. Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun.

 Resveratrolul este, de asemenea, un bun antialergic, recomandat si persoanelor care sufera de astm bronsic, tot o forma de alergie. In acest caz, vindecarea se produce in timp, de obicei intr-un an, un an si jumatate, de aceea trebuie foarte multa rabdare si incredere.

 Resveratrolul din fructele si legumele enumerate mai sus imbunatateste capacitatea memoriei, creste rezistenta organismului la stres, scade nivelul glicemiei, echilibreaza tensiunea arteriala, imbunatateste vederea, blocheaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central.

 In ceea ce priveste vinul rosu, in care resveratrolul se gaseste din belsug, cercetatorii au stability ca, pe langa multe beneficii pe care le are acesta, poate contribui essential la vindecarea unor boli foarte grave, cum ar fi de exemplu, cancerul de prostata.

 Cu siguranta, producatorii de medicamente nu vor ramane insensibili si vor produce resveratrol sintetic. Dar, niciun produs de sinteza nu va avea vreodata efectul pe care-l are substanta dintr-un produs natural.

 De aceea, se recomanda consumul regulat de fructe si legume care contin aceasta substanta, ca atare, ori sub forma de suc sau zilnic cate un pahar de vin rosu, natural, daca s-ar putea direct de la un producator in care ai incredere.

                              BERGISTEROL 
               (Resveratrol)   
 - cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut Fructele şi legumele de culoare NEAGRĂ conţin... un colorant polifenolic numit BERGISTEROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
 "anti-oxidant" primul lucru la care trebuie să ne gândiţi este "anti-cancer" (atât prevenţie, cât şi terapie naturală), anti-îmbătrânire şi status antiinflamator; dar nu numai atât ! Să nu cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer şi apoi de bolile cardio-vasculare!
    - Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vişiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireşe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar şi albi), mure NEGRE, NONI, RODIE, ALOE VERA, corcoduşe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roşie, ceapa roşie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conţin Bergisterol într-o cantitate mică ! - Bergisterol există într-o cantitate de 50-100 mg / g de pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate. - Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) şi a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii şi una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate) - Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne.
Dar oare această minune a cerului (Bergisterolul) să ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună:  
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii - Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică (sau "gena longevităţii") având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii - Are şi efect de potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!! - Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc - Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDLcolesterolului - ¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor - Este un vasodilatator arterial - Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic - Se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic - Efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai!), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare - elasticrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea - Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii - Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative - toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice - durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15- 30%) Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică : a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind şi combătând eficient osteoporoza b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi c) Combate tulburările de climacteriu d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viaţă a acestora + se opun apoptozei (morţii) acestora ! g) Creşte eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau litiază urică h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc. ATENŢIE !!! - Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menţionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Bergisterol Vă doresc numai bine și să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră ! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Suleyman Magnificul toate episoadele online traduse