Dragoste de peste

Încerca să elibereze un peşte prins într-o plasă, dar staţi să vedeţi cine asistă la întreaga scenă



Salvatorul din aceste imagini lucrează ca voluntar pentru „Core Sea”, Centrul Oceanic de Cercetare şi Conservare pentru Asia de Sud-Est, cu sediul pe insula Ko Pha Ngan, Thailanda. Gestul lui minunat este demn de toată admiraţia noastră.
Tânărul din aceste clip a observat în timpul uneia dintre scufundările sale un peşte spinos prins într-o plasă de pescuit din care nu ar fi reuşit să iasă de unul singur. Neavând un cuţit la îndemână, bărbatul a trebuit să improvizeze o unealtă de tăiat care să-l ajute în acţiunea de salvare.
Cu ajutorul unei sticle sparte, în mod ironic un alt deşeu găsit în apa oceanului, tânărul a început să taie cu grijă fiecare ochi al plasei care îl ţinea captiv pe micuţul peşte. Cu multă răbdare şi perseverenţă, salvatorul peştelui a tăiat fir cu fir până când toată plasa din jurul peştelui a putut fi îndepărtată.
Ceea ce este inedit este faptul că alături de peştele prins în capcană a stat tot timpul un altul asemănător, probabil perechea lui. Mulţi dintre noi am putea crede că acesta este doar curios vizavi de ceea ce se întâmplă cu semenul său, însă vom vedea pe parcurs că nu este deloc aşa.
Nerăbdarea celui de-al doilea peşte aşteptând momentul eliberării partenerului său este extrem de emoţionantă. Când peştele captiv a fost în sfârşit liber, cei doi au plecat mai departe, înotând unul lângă altul ca o familie fericită. Aceşti peşti posedă un instinct de autoapărare uimitor. Înghiţind apă, se umflă ca un balon indicându-le duşmanilor sau prădătorilor în mod explicit că nu e indicat să-i atace.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS