ANTIBIOTICE naturale preparate în casă

Imagini pentru galbeneleANTIBIOTICE naturale           preparate în casă
Antibioticele ‘’verzi’’, preparate în casă, ucid viruşii, bacteriile şi ciupercile care ne atacă organismul. Există multe plante ale verii pe care le putem considera antibiotice naturale, cu o putere nebănuită de a elimina bacteriile, viruşii şi ciupercie care nu încetează să ne atace organismul. Cu ele putem obţine remedii foarte puternice şi eficiente, care ne pot fi de folos şi ne pot veni oricând în ajutor. Iată doar câteva dintre cele mai puternice antibiotice ‘’verzi’’, naturale, care ne ajută să prevenim sau să tratăm afecţiuni sau boli diverse:
 Limonadă cu ghimbir 
Limonada cu ghimbir are puternice efecte antiinfecțioase şi calmante ale durerilor. Consumată vara, pe lângă gustul său iute şi foarte răcoritor, este, în acelaşi timp, un preventiv minunat pentru bolile digestive. 
Ingrediente
 2 linguri ghimbir proaspăt (rădăcină) 5 fire de mentă proaspătă 1 lingură suc proaspăt de lămâie 2 linguri miere 1 litru apă plată. 
Mod de preparare
 Ghimbirul se spală foarte bine, se şterge şi se taie, cu tot cu coajă, în feliuţe subţiri. Feliile de ghimbir se pun la fiert, pe foc mic, împreună cu apa. Între timp, se spală menta, se usucă, iar frunzele se taie fâşii, cu o foarfecă. Când apa clocoteşte, se adaugă menta. Focul se stinge, iar vasul se lasă acoperit, până se răceşte. Se strecoară lichidul, iar la final se completează cu sucul de lămâie şi mierea de albine.Limonada cu ghimbir previne bolile digestive. 
Condimente în ulei 
Acest amestec de mirodenii are un efect antibiotic foarte puternic. Se poate folosi la prepararea mâncărurilor: feluri cu peşte, legume, paste, supe, sosuri.
 Ingrediente:
 1 lingură seminţe de cardamom 2 linguri seminţe de coriandru 1 lingură piper 6 cuişoare ½ baton de scorţişoară 2-3 steluţe de anason 2 frunze de dafin 1 lingură pudră de turmeric 200 ml. ulei presat la rece: de măsline, floarea-soarelui, rapiţă, dovleac sau cocos
 Mod de preparare
Într-o tigaie, se încing toate condimentele, cu excepţia frunzelor de dafin, fără grăsime, până când încep să-şi elibereze din arome. În continuare, se adaugă şi dafinul măcinat prinrâşnița de cafea. Într-un vas, se încinge uleiul şi se adaugă amestecul de mirodenii. Se lasă pe foc timp de 1minut, după care se toarnă fierbinte în borcanele care se închid ermetic.
 Ulei de gălbenele
 Uleiul de gălbenele vindecă toate afecţiunile pielii,  ncepând de la coşuri, eczeme, până la ȋrăni. Este antibacterian, antiinfecţios şi puternic regenerator, şi nu ar trebui să lipsească din nici o casă.
 Ingrediente: 
2 pumni de flori proaspete de gălbenele portocalii (închise la culoare) ulei de floarea-soarelui sau de rapiţă (presate la rece). 
Mod de preparare: 
Florile de gălbenele se adună într-o dimineaţă însorită. Se aleg doar cele portocalii, de culoare închisă, care au efecte terapeutice puternice. Nu se spală. Dacă sunt mari, se pot rupe în două, astfel încât uleiul să absoarbă cât mai multe substanţe tămăduitoare din ele. Florile mărunţite se pun într-un recipient de sticlă transparent şi cu dop, se toarnă ulei cât să le acopere, se închid ermetic şi se lasă la macerat timp de 3 săptămâni,  apoi uleiul se strecoară şi se pune în sticluţe mici. Se ţine la  ntuneric, ȋmaximum 1an.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…