DUDUL;Inamicul tumorilor, diabetului și al hipertensiunii arteriale


Imagini pentru dud


Acest fruct crește peste tot în România, dar știai că este Inamicul Tumorilor, Diabetului și al Hipertensiunii Arteriale?





Dudul alb are o viaţă scurtăcreşte rapid. Este un copac mic de dimensiuni medii, care creştepână la 10–20 m. Specia este nativă din nordul Chinei şi este larg cultivată şi naturalizată în altăparteÎn România, dudul alb este foarte răspândit la câmpie şi la deal, dar este cultivat şi de-a lungul drumurilor.
Beneficii:
Unii dintre compuşii aflaţi în dude ajută la încetinirea descompunerii zahărului din intestine,ceea ce duce la un nivel stabil de zahăr în sânge. Dudele albe conţin cantităţi bogate de vitamina C,carotene,pectine,fibre,zahăr invert şi răşină-ingredient folosit pentru tratarea de amigdalita. Aceste micuţe fructe mai conţin, de asemenea şi antioxidanţi care pot reduce tensiunea arterialăşi previn bolile de inima.
Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate în resveratrol, un fenol valoros în tratamentul mai multor tipuri de cancer şi al bolilor de inimaDeşi dudul alb ajutăîn tratarea multor boli, capacitatea  de a reduce zahărul din sânge este considerată ceamai bună. Nivelurile ridicate de zahăr din sângesunt asociate cu diabetul zaharat, inflamatiile şi obezitatea.
Din fericire pentru noi această plantă poate scădea nivelul de zahăr şi astfel previne instalarea acestor boli grave.
Ceaiul din frunze de dud este renumit pentru tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice şi în ameliorarea diabetului. Faceţi o infuzie din 2 linguriţe de frunze mărunţite şi 250 ml de apăclocotităSe consumă 2-3 căni pe zi. Acest ceai este indicat şi în diaree, gastrită şi ulcer gastric şi duodenal.
Fruzele de dud au o acţiune favorabilă asupra muschiului inimii, acţionând direct asupraterminatiilor nervoase. Un studiu realizat în Japonia a constat  frunzele de dud pot ajutălascăderea colesterolului şi reduc riscul de acumulare a plăcilor în artere. Pentru sănătatea inimii tale încearcă un ceai din frunze de dud alb.
Calmează durerile de dinţi în combinaţie cu cuisoarele.
Frunzele de dud pot fi cea mai bună varianta în ceea ce priveşte unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lăsate de acnee sau roşeaţaTotodată ajută la întinerirea pielii pentru a o face mailuminoasă şi o tratează pe cea uscată şi sensibilăDetoxifică pielea, lăsând-o moale şistrălucitoare.
200 de grame de dude(fructe) consumate dimineaţă pe stomacul gol îţi detoxifică organismul în 10 zile.
Dudele albe pot fi consumate chiar şi de diabetici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…