CEA MAI SIMPLA METODA DE PREVENIRE A ALZHEIMER-ULUI



CEA MAI SIMPLA METODA DE PREVENIRE A ALZHEIMER-ULUI

Cercetatorii Lawrence Katz si Mamung Rubin au descoperit ca este necesar sa stimulam cealalta emisfera cerebrala pentru a preintampina topirea creierului datorata rutinei( care ne scuteste de efort in executarea unor activitati intelectuale).

Din anul 2000, sus numitii au creat Neurobionica care subliniaza necesitatea efortului suplimentar impus creierului.

Sunt recomandate niste exercitii-eforturi de biciuire a celeilalte emisfere( cea dreapta dirijeaza miscarile partii stangi a corpului siinvers)
- Puneti ceasul la mana cealalta
- Spalati dintii cu cealalta mana
- Mergeti spre casa si de acasa spre obiectivul propus pe alt drum
- Mergeti in casa cu spatele(chinezii faca asta zilnic in cadrul exercitiilor efectuate in parcuri)
- Priviti cu ochii stransi
- Priviti fotografiile tinandu-le cu susul in jos sau cu capul aplecat
- Stimulati cerul gurii cu arome foarte diferite
- Priviti ora ceasului in oglinda
- Miscati mausul cu cealalta mana
- Spalati-va partile intime cu cealalta mana
- Mancati tinand tacamul in cealalta mana
-Taiati painea cu cealalta mana
- Faceti orice alte exercitii ,conform cu imaginatia fiecaruia,care sa contravina rutinei zilnice.
Testul care îţi spune dacă eşti vulnerabil în faţa maladiei Alzheimer
Chiar dacă analizele pentru depistarea Alzheimer sunt extrem de complexe, specialiştii spun că un simplu test poate totuşi să arate dacă o persoană tânără este predispusă să dezvolte această boală.
Este vorba despre o probă în care pacientului îi sunt arătate mai multe fotografii în care apar diverse personalităţi. Acesta trebuie să le recunoască în proporţie cât mai mare, în caz contrar incapacitatea sa fiind interpretată ca indiciu al unor disfuncţii ale creierului, relatează Daily Mail.
În plus, pentru a nu exista suspiciunea lipsei de cultură generală, testul este actualizat la diverse intervale de timp.
Spre exemplu, din cel mai recent au fost eliminate imaginile cu actorul american James Cagney şi Împăratul Hirohito al Japoniei şi introduse, în schimb, poze cu Oprah Winfrey şi Prinţesa Diana.
„Aceste tip de test face diferenţa între capacitatea unei persoane de a recunoaşte chipul cuiva şi capacitatea de a-i spune numele, ceea ce ne poate ajuta să identificăm un anumit tip de tulburare cognitivă", a explicat T amar Gefen, de la Northwestern University Feinberg School of Medicine din Chicago.
„Pe lângă ajutorul pe care ni-l oferă în depistarea demenţei timpurii, acest test ne ajută să înţelegem cum mecanismul de funcţionare a creierului atunci când încearcă să-li amintească şi să recunoască anumite cuvinte şi obiecte", a adăugat specialistul.
Testul aplicat mai multor respondenţi cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani a arătat că persoanele sănătoase au putut recunoaşte 97% dintre personalităţile din fotografii, iar 93% au putut da şi numele exacte.
Pe de altă parte, pacienţii diagnosticaţi cu afazie primitivă progresivă, o formă incipientă a demenţei, au fost capabili să recunoască 79% dintre personalităţile din imagini, în vreme ce doar 46% au reuşit să redea şi numele acestora.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…