APA OXIGENATA AJUTA LA GRIPA, URECHI, BATATURI, PETE.....



Un articol de Razvan

Pot sa iti adresez o intrebare simpla - ai acasa peroxid de hidrogen (apa oxigenata)?

Ei bine, daca inca nu ai acest produs in baia sau in bucatarie, cu siguranta il vei avea dupa ce vei citi acest articol.
Trebuie sa afli ca peroxidul de hidrogen este unul dintre cele mai versatile produse pe care le poti avea in casa. Poate fi intrebuintat in bucatarie, pentru ingrijirea orala, pentru sanatate si intretinere, cat si pentru curatenie.

Formula sa chimica este H2O2, iar in cea mai pura forma este un lichid limpede, putin mai vascos decat apa. Peroxidul de hidrogen este folosit, de obicei, ca dezinfectant si ca agent de oxidare si albire. Unele persoane il utilizeaza ca sa-si albeasca parul.....

Oricum ar fi, trebuie sa-l folosesti cu precautie, pentru ca in forma pura, peroxidul de hidrogen va exploda daca este incalzit pana la punctul de fierbere. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea produselor de curatare contin o solutie diluata din aceasta substanta. Cele mai multe produse care contin peroxid de hidrogen au numai 3 sau 5 % din aceasta substanta activa.

Multe persoane nu stiu ca reactia care are loc cand torni peroxidul pe o taietura se datoreaza faptului ca acesta se descompune. Bulele sunt, de fapt, niste molecule de oxigen libere. De asemenea, majoritatea intrebuintarilor sale trebuie controlata, recomandandu-se folosirea substantei cu 3% concentratie.

1. Elimina simptomele gripei si racelii 

Multi experti din jurul lumii au afirmat ca daca pui cateva picaturi in urechi, durata si simptomele racelii si gripei vor fi reduse. Iata ce trebuie sa faci: mai intai, trebuie sa pui 1-2 picaturi in urechi; apoi, trebuie sa le lasi sa-si faca efectul 3-4 minute, iar la final trebuie sa iti cureti urechile.

2. Scapa de pesticide si de germeni

Stiai ca poti folosi apa oxigentata ca sa scapi de pesticidele de pe fructele si legumele proaspete? Ei bine, da, poti - trebuie doar sa pui 1/4 cana de apa oxigenata intr-un recipient cu 3 cani de apa si sa lasi fructele si legumele acolo 30 de minute, inainte de a le clati. Si, daca vrei sa scapi de germeni din aer, poti folosi acelasi truc simplu- amesteci putin peroxid si apa, pui amestecul in aparatul de umidificare si il pornesti

3. Albeste-ti dintii

Da, peroxidul de hidrogen poate fi folosit si pentru albirea dintilor acasa. Iata ce trebuie sa faci, e foarte simplu: pune doua lingurite de apa oxigenata intr-o cana cu apa si fa gargara un minut. Clateste apoi cu apa si repeta procesul o data pe zi pana cand obtii rezultate.

4. Dezinfecteaza ranile

Trebuie doar sa aplici o cantitate mica din aceasta substanta pe taieturi sau rani minore, ca sa dezinfectezi locul si sa te feresti de posibile infectii.

5. Elimina acneea

Stiai ca peroxidul de hidrogen amestecat cu apa va elimina germenii care cauzeaza acneea, lasandu-ti tenul curat si fin? Ei bine, da, si tot ce ai de facut e sa combini o cana de apa cu 3-4 linguri de apa oxigenata, iar apoi sa te speli cu amestecul respectiv pe fata.

6. Inmoaie si elimina bataturile

Este foarte simplu sa folosesti peroxidul de hidrogen ca sa inmoi si sa inlaturi bauturile. Trebuie doar sa amesteci cantitate egala de peroxid de hidrogen cu apa, apoi sa iti lasi zonele afectate la inmuiat timp de 10-15 minute. La final, batatura va fi tocmai buna pentru a fi inlaturata usor!

7. Elimina ciuperca piciorului

Iata ce trebuie sa faci - combina 100 de ml de apa cu 50 de ml de apa oxigenata intr-o sticla care sa nu fie transparenta, apoi aplica amestecul pe zona afectata pentru a scapa de ciuperca piciorului si pentru a preveni infectiile.

8. Curata lentilele de contact

Da, poti folosi peroxidul de hidrogen pentru a curata lentilele de contact - doar lasa-le la inmuiat in apa oxigenata, iar ele vor fi pregatite dimineata urmatoare.

9. Curata covoarele si mochetele

Peroxidul de hidrogen poate fi folosit si pentru curatarea covoarelor si mochetelor. Iata ce trebuie sa faci! Aplica o solutie alcatuita din 100 de ml de apa oxigenata si 1 litru de apa, pe covoare, ca sa inlaturi petele greu de scos. Inainte de a incerca aceasta metoda simpla, fa un test pe o bucata de material ca sa vezi daca il decoloreaza.

10. Curata frigiderul si tocatoarele

Poti folosi acest ingredient puternic pentru a curata frigiderul si tocatoarele! De ce - deoarece tocatoarele absorb toate bacteriile si particulele din alimente, in timp, si necesita dezinfectare. Iata ce ai de facut: pulverizeaza apa oxigenata si lasa sa actioneze cateva minute, inainte de a clati cu apa. Pentru a dezinfecta frigiderul si pentru a inlatura mirosurile neplacute, trebuie sa il cureti cu apa oxigenata si cu o carpa, dupa aplicarea substantei.

11. Curata petele de vin

Ca sa scapi de petele de vin de pe haine, amesteca cantitati egale de detergent lichid si apa oxigenata, apoi aplica solutia direct pe ele. Nota: asigura-te sa folosesti o carpa pentru a curata petele.

12. Curata jucariile copiilor

Foloseste apa oxigenata ca sa cureti jucariile copiilor sau zona in care se joaca, pentru a tine germenii la distanta.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »