O cana de cacao in loc de cafea


Imagini pentru cana de cacao


O cană cu CACAO caldă băută dimineaţa face minuni pentru sănătate (rețetă + beneficii)

 Pudra organică din boabe de cacao, respectiv, pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile, este mai bogată în antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Pudra de cacao organică (se găseşte în magazinele naturiste), obţinută prin măcinarea boabelor de cacao şi extragerea untului de cacao, este un aliment complex, care conţine multe substanţe naturale valoroase. Este o sursă importantă de magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu şi în vitamine din complexul B .

 Cum se prepară Peste 2 linguriţe de pudră de cacao se toarnă 250 ml. apă fierbinte şi se amestecă foarte bine. Se poate îndulci, după gust, cu stevia (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave. Se consumă câte 1-2 căni, zilnic, în cure de 2 săptămâni. Poate înlocui şi cafeaua de dimineaţă.
 Apa trebuie să fie obligatoriu caldă, deoarece la contactul cu apă fierbinte, cacaua îşi eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi. Ne protejează de boli Numeroasele flavonoide din compoziţia pudrei de cacao, cu proprietăţi puternic antioxidante (catechinele, epicatechinele şi flavonolii) diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul. 
Magneziul şi fierul contribuie la reducerea oboselii, iar zincul, un antioxidant, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Îmbunătăţeşte starea de spirit Cacaua conţine substanţe active care stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite „hormonii fericirii”. O cană de cacauă, consumată cât mai caldă, alungă tristeţea şi îmbunătăţeşte vizibil starea de spirit. Protejează inima Aceeaşi antioxidanţi din pudra de cacao ajută organismul să se elibere de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi bolilor cardiovasculare. Previne diabetul de tip II Flavonoidele din pudra de cacao au proprietăţi antiinflamatorii care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II.

Sursa: http://topremediinaturiste.ro/o-cana-cu-cacaua-calda-bauta-dimineata-face-minuni-pentru-sanatate-reteta-beneficii/#

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »