Somn odihnitor fara medicamente si fara ceaiuri

Un articol de Cristian Iacov

Uneori, lucrurile mici pot face diferenta in ceea ce priveste starea noastra de sanatate sau calitatea vietii.

Fie ca este vorba de a manca numai alimente naturale si organice, sau despre consumul suficient de apa, se dovedeste deseori ca lucrurile simple, sunt cele mai bune pentru corpurile noastre. Acelasi lucru este valabil si in cazul unui somn odihnitor; este important sa adormi repede si somnul sa fie suficient, pe parcursul noptii.


Pentru anumite persoane, nu este deloc usor sa adoarma. Isi pun capul pe perna si stau asa, in asteptarea somnului, ore in sir, intorcandu-se si rasucindu-se pe toate partile, incercand sa isi elibereze mintea, cu speranta ca vor adormi. Daca faci parte din aceasta categorie, a celor care nu reusesc sa doarma suficient pe timpul noptii, stii cat de dificila este situatia.

Multe persoane fac apel la somnifere, melatonina, alcool, bai calde sau lapte, in speranta ca acest lucru ii va ajuta. Uneori, functioneaza, insa in alte situatii, rezultatele dorite nu pot fi obtinute.

In oricare dintre categorii te regasesti, afla ca am descoperit o metoda care, pe cat de simpla este, pe atat de eficienta va fi pentru asigurarea unui somn odihnitor, mai ales in perioada calda, atunci cand temperatura ridicata din casa nu ne lasa sa adormim si odihnim...

Metoda este cat se poate de reala , fiind testata inclusiv de mine, dupa ce am citit-o intr-o carte ruseasca destul de veche.

Tot ce trebuie sa faci este sa te intinzi in pat, apoi cu ajutorul limbii, sa mentii o presiune de aproximativ 15-20 de secunde pe cerul gurii, mentinand gura deschisa si respirand adanc. In tot acest timp incearca sa nu te gandesti la nimic altceva, decat la mentinerea unei presiuni constante in cerul gurii.

Te asigur ca in cateva secunde iti vei simti corpul relaxat, inima iti va bate mai rar si somnul se va instala imediat, fiind foarte profund pe tot parcursul noptii.

Oricine poate practica aceasta tehnica, care este practic un tranchilizant al sistemului nervos, mai ales ca nu are contraindicatii, ea putand fi urmata de orice persoana, la orice varsta.


Sa aveti un somn linistit in noptile toride!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »