Micoza cedeaza la iaurt si bicarbonat

Un articol de Razvan

Inainte sa ilustram remediul propriu-zis, vom arunca o privire de ansamblu asupra cauzelor de aparitie si a factorilor de risc ai micozei unghiilor. In primul rand, infectiile fungice pot afecta orice parte a corpului, informeaza medicii specialisti.

Corpul uman este populat de organisme fungice si de bacterii care, in mod normal, nu ne afecteaza cu nimic sanatatea. Dar pe fondul unor sensibilitati aparte sau al slabirii sistemului imunitar, aceste organisme se inmultesc necontrolat, provocand infectii. Onicomicoza, tinea unguium, sau, mai pe romaneste, micoza unghiilor, este o forma de infectie fungica ce afecteaza unghiile de la maini sau de la picioare.


De regula, simptomele acestei boli devin vizibile la ceva timp de la aparitia infectiei, iar micoza unghiilor apare ca urmare a suprapopularii unghiilor cu organisme fungice, care pot creste fie pe, fie sub, fie in interiorul unghiei afectate. Mediile cele mai prielnice pentru dezvoltarea micozelor sunt cele calde si umede.

Cat despre organismele responsabile pentru micoza unghiilor, acestea sunt aceleasi ca in cazul micozei picioarelor, micozei inghinale sau pecinginei. Fungii se transmit foarte usor prin contactul direct cu persoanele sau obiectele de igiena ale persoanelor infectate. Potrivit medicilor, mai frecvente sunt micozele unghiilor de la picioare decat ale celor de la maini, intrucat purtarea incaltamintei creeaza un mediu mult mai propice dezvoltarii organismelor parazitice.

Nota – Ai mare grija sa verifici conditiile de igiena din saloanele de manichiura si pedichiura inainte de a solicita astfel de tratamente cosmetice. Ustensilele nesterilizate pot transporta fungii infectiosi de la persoanele infectate la persoanele sanatoase. Micoza unghiilor afecteaza in mod egal femeile si barbatii, si reprezinta atat o problema de sanatate cat si una de ordin cosmetic.

Dar haide sa vedem cum te poti vindeca de aceasta afectiune pe cale naturala. Metoda propusa de noi este foarte simpla, si presupune doar clatirea picioarelor cu diferite produse naturale.

1. Iaurt

Iaurtul este un tratament foarte eficient pentru aceasta afectiune, in special datorita continutului sau de bacterii acidofile, dar si de alte microorganisme benefice, care au efect atat fungistatic cat si fungicid. Iar folosirea iaurtului pe post de remediu in acest sens este foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi picioarele in iaurt, sau sa acoperi unghiile afectate cu iaurt si sa-l lasi sa actioneze un timp pana ce se usuca complet pe zonele tratate. La sfarsit, clateste picioarele cu apa rece.

2. Bicarbonat de sodiu

Multi medici din intreaga lume sustin ca bicarbonatul de sodiu este eficient inclusiv in tratamentul acestei afectiuni. Ca sa folosesti bicarbonatul in acest scop, amesteca 3 parti de bicarbonat cu 1 parte de apa pentru a obtine o pasta. Aplica preparatul pe zonele afectate la fel ca la pasul anterior, sau poti unge cu el interiorul pantofilor, lasandu-l apoi sa se usuce la aer. Procedeul din urma distruge atat organismele fungice cat si bacteriile din incaltaminte, prevenind astfel suprainfectarea si reaparitia infectiilor.

3. Apa oxigenata

Printre alte lucruri, apa oxigenata este si un tratament eficient impotriva infectiilor fungice, avand o actiune similara cu cea a bicarbonatului de sodiu. Toarna intr-un lighean 100 ml de apa oxigenata 3% din clasa farmaceutica si 1 litru de apa distilata rece, apoi inmoaie picioarele in solutie timp de 20 de minute. Pune in aplicare metoda in fiecare dimineata pana la vindecarea completa a micozei.

4. Amidon de porumb


Amidonul de porumb este si el grozav pentru tratatarea micozei unghiilor, avand proprietati atat antibacteriene cat si antifungice. In plus, este un bun absorbant, putand fi integrat cu usurinta intr-o multitudine de preparate si creme medicinale. Pentru a-l folosi ca remediu impotriva onicomicozei, amesteca o jumatate de lingurita de amidon in putina apa calda, apoi regleaza temperatura cuptorului la 100° C si tine amestecul la rumenit pana ce capata o culoare aramie inchisa. Dupa racire, aplica preparatul pe zonele curate si uscate, lasa-l sa actioneze timp de 1 minut, apoi clateste-te cu apa rece.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…