HOFIGAL, O MINUNE!

  • Åžtefan Manea (Hofigal):
    Suntem ţara cu cel mai bun pământ. Dar nu ştim să-l preţuim!
    Cercetarea şi dezvoltarea nu poţi s-o faci de unul singur
    ● Primul produs enzimativ din lume din usturoi, praz ÅŸi nap
    ● Nu mai produc decât produse pe bază de materie primă pe care mi-o
    fabric singur
    ● Ne-am înfiinÅ£at o întreprindere nouă care se numeÅŸte Aromaplant
    ● Åžtirul ÅŸi napul sunt declarate de ruÅŸi plante de interes naÅ£ional pentru
    sănătatea poporului
    ● Fiecare tip de celulă din plante corespunde uneia din organismul uman
    ● ÃŽn viitorii 40 – 50 de ani, dacă stăpânim enzimele vom stăpâni lumea
    - V-aş ruga să ne spuneţi câteva lucruri legate de modul în care brandul Hofigal
    face faţă dificultăţilor cu care se confruntă piaţa românească.
    - Eu pot să spun următorul lucru: că Hofigal în momentul de faţă şi-a creat un
    nume mai ales prin activitatea de cercetare. În afară de noi nu mai este nici o
    altă firmă şi fac cofinanţări. Eu în fiecare an am avut între 12 şi 14 firme pe care
    le-am cofinanţat. Cineva mă întreba, la un moment dat: ai făcut socoteala câţi
    bani ai dat la cofinanţare?! Niciodată. Aş fi cumpărat vreo 250 apartamente. Dar
    nu asta e problema. Problema este că din cercetarea pe care o facem noi avem
    foarte multe brevete. Nu există an în care să nu participăm la concursuri de
    inventică internaţionale, Bruxelles, Geneva, la Londra, peste tot şi nu a fost nici
    un an în care să nu luăm unu, două premii – medalii de aur – pentru produsele
    noastre. Peste 80 la sută din produsele pe care le avem sunt din proprietate
    privată. Cum am făcut acest lucru? Am luat o serie de oameni cu experienţă, din
    Institutul de cercetări chimico farmaceutice, inclusiv oameni cu care am lucrat
    înainte şi am avut o politică pe care o am şi acum, pe toţi care au venit încoace
    după facultate, i-am obligat să-şi ia doctoratele cu o temă sau alta din domeniul
    în care lucrăm şi astfel i-am obligat să se pună la curent cu tot ce este nou şi să
    ştie absolut toate noutăţile din domeniu. Şi cu acest lucru am reuşit să-i determin
    să facă meserie din pasiune. Nu poţi să avansezi, fără pasiune. Eu, în momentul
    de faţă am şi muncitori foarte mulţi cărora le-am spus să facă pasiune şi,
    aproape incredibil tineri care au brevete pe tehnologii cumpărate din afară. V-aş
    da un singur exemplu: am cumpărat anul trecut o instalaţie de capsule
    gelatinoase din China, care se vând şi pe plan mondial. Ei bine, eu am reuşit cu
    ei, cu muncitorii şi mecanicii respectivi, ca aceste capsule gelatinoase intercalând
    un utilaj – o moară coloidală – să putem introduce în ele ÅŸi produse solide în
    uleiurile respective. O chestiune pe care nu o are nimeni pe plan mondial. Este o
    premieră făcută cu oamenii de aici. Dar, cu aceşti oameni care sunt de valoare.
    Am încercat să îi formez să fie ca o familie. Cercetarea aşa e. Cercetarea şi
    dezvoltarea nu poţi s-o faci de unul singur. Am făcut aceste colective pe temele
    de cercetare pe care le avem cu statul. Şi avem şi teme internaţionale. De
    exemplu, o temă foarte interesantă pe care o avem cu Turcia, cu Iugoslavia, cu
    Polonia şi Ungaria. O temă despre care, aparent, poţi să spui: a, ce e aşa de
    important? E vorba de reziduurile care cad de pe blănurile animalelor. Acele
    reziduuri sunt de o valoare extraordinară dacă ştii să le valorifici. Unele din ele
    sunt sisteme enzimatice, altele sunt produse valoroase din toate punctele de
    vedere.
    Am trecut să dezvoltăm ştiinţe pe care nici măcar nu le-am băgat în programa de
    învăţământ. De exemplu, în medicină. La noi, la Medicină nu se învaţă
    aromoterapia, enzimologia, gemoterapia. Or am înfiinţat secţie de enzimologie şi
  • anul acesta am scos primul produs enzimatic recunoscut care rezolvă
    nişte treburi cu totul deosebite. Respectiv, rezolvă colesterolul,
    trigliceridele, tensiunea, glicemia, produs care nu are nici o toxicitate.
    Şi dacă vă spun materiile prime din care e făcut o să zâmbiţi: usturoi, praz şi
    nap! Şi am oameni care sunt interesaţi în mod deosebit să cumpere produsul
    pentru că aici toată tehnologia de a obţine aceste enzime are un secret. Sunt
    oameni din afară care ar vrea să îl transforme în medicament ca să-l folosească
    ei. Şi, de exemplu, sunt două ţări care cumpără produsul de la mine şi se vinde
    cu de 14-15 ori preÅ£ul pentru că problema… este palpabilă.
    Problema colesterolului: sunt o grămadă de medicamente care au efecte
    benefice momentan, dar efecte toxice pe durată lungă, extrem de periculoase.
    Cercetări făcute acum de englezi arată că orice medicament luat pentru
    colesterol este o otravă. Să vă explic pe scurt: colestorolul este numit de noi
    bun şi rău. Colesterolul este fabricat de către ficat 85%. Restul de 15%
    vine din afară, din grăsimi, din ce mâncăm. Dacă eu încerc să reduc acest
    colesterol, cel bun este căruţaşul care cară prin sânge materiile prime la celule,
    cel rău care se depune pe vase este cel din care se formează membranele
    celulare, noile celule care se nasc. Åži cantitatea de colesterol pe care eu o am
    este calculată de partea aia de creier şi ea este calculată în funcţie de câte celule
    îţi mor în organism.
    Dacă tu umbli la ficat şi cauţi să rezolvi problemele astea nu faci altceva
    decât să îţi accelerezi procesul de îmbătrânire. Adică este o chestie complet
    nouă pe plan mondial. În acest mod eu nu umblu pe organ, umblu pe ficat şi îl
    determin să fabrice şi noile celule care îi trebuie şi să-mi rămână colesterolul care
    este strict necesar. ÃŽn trei-patru luni de zile am avut oameni care aveau
    colesterolul 280 şi au ajuns la 170, în limita strict necesară cu acest produs.
    De asta am spus de enzimologie căci în afară de chinezi, ruşi, americani, în toată
    Europa nu mai există nimeni care să producă produse pe bază de enzime.
    Suntem singurii „obraznici” dacă vreÅ£i – pentru că aÅŸa mi s-a spus la un congres:
    ceea ce vreţi dvs. este obrăznicie. Adică avem această chestiune, avem oameni şi
    copii pe care i-am format. Şi îi vom forma în continuare. Şi tineri şi bătrâni. Avem
    oameni şi de peste 80 de ani care lucrează, dar iau şi tineri, obligându-i să
    înveţe, să facă doctoratul, masteratul, îi oblig să înveţe pentru a duce mai
    departe. Asta este una din căile mele de lucru cu care mă menţin cu produse noi.
    Al doilea lucru pe care l-am considerat strict necesar: eu nu mai produc
    decât produse pe bază de materie primă pe care mi-o fabric singur, bio şi
    ecologică. Pentru că cercetările de pe plan mondial ÅŸi în mod deosebit… aici pot
    să spun că ruşii sunt foarte avansaţi chiar faţă de chinezi. Ruşii au cercetări
    speciale pentru aşa ceva. Un exemplu vă dau: ruşii au un institut special de
    cercetări care se ocupă numai de spirulină. O algă. Dar este alga completă pentru
    viaţă. Este alga cu care a plecat Gagarin în Cosmos, hrana pentru cosmonauţi,
    hrana pentru cei care lucrează în subteran, este hrana care îţi asigură absolut tot.
    Aici am şi un brevet făcut în mod deosebit cu Republica Moldova, profesorul
    Şelaru din Chişinău. Şi vreau să vă spun un lucru care nu ştiu cât se ştie la noi.
    Pe moldovenii din Republica Moldova noi îi tratăm aşa, ca pe nişte rude mai
    sărace, dar sunt mai deştepţi decât noi. Pentru că puţină lume ştie că fostul
    imperiu sovietic a vrut să facă arma bacteriologică şi a făcut toate cercetările la
    Chişinău şi, de aceea chimia era la cel mai înalt nivel. Toate ştiinţele naturale,
    acest centru avea studenţi, la un moment dat, din peste 120 de oraşe din toate
    ţările lumii. După revoluţie am făcut, imediat ce mi s-a permis, o primă
  • întreprindere la ChiÅŸinău cu spirulina. Atunci am brevetat… am ÅŸi acum în seră
    fiÅŸa mea. RuÅŸii, aceÅŸti moldoveni „ai noÅŸtri”, s-au ocupat de cercetarea asta
    foarte avansată şi partea de bio-chimie m-a ajutat foarte mult şi pot să spun că
    nivelul lor ştiinţific era mult peste ce aveam noi în ţară. Şi am profitat de treaba
    asta. Cercetarea pe care am făcut-o cu ei a continuat pe un drum pe care, asta
    vreau să-l accentuez şi anume ce se întâmplă cu plantele, cu algele, cu tot ce
    este verde dacă foloseşti insecticide, ierbicide.
    O cercetare pe care ei o demonstrează astăzi: au ajuns la nişte treburi practice
    deosebite. Armurariul este materia primă pentru silimarină (pentru o mulţime de
    utilizări). Silimarina de sinteză este una din cele patru componente. Silimarina de
    sinteză are o activitate de 5% faţă de silimarina naturală formată din toate
    componentele. Dacă această plantă este crescută cu un azotat de amoniu, ca
    îngrăşământ, se transformă şi se obţin nişte aminosilighine extrem de toxice. Şi
    dintr-un produs sănătos faci o otravă în toată regula. Foarte multe din produsele
    zise naturale compromit calitatea.
    Acum între Turnu-Măgurele şi Alexandria, la Furculeşti ne-am înfiinţat o
    întreprindere nouă care se numeşte Aromaplant şi avem peste 300 ha de pământ
    unde ne facem culturile, aproape 200 ha sunt transformate în terenuri bio,
    autorizate de Ministerul Agriculturii şi internaţional de firma italiană care se ocupă
    în toată Europa de aşa ceva.
    Aici iarăşi vă spun despre o cercetare comună cu ruşii. Am găsit o plantă care
    poate transforma într-un an un teren otrăvit într-unul bio. Se cheamă
    ştirul. Ăla pe care noi nu dăm doi bani pe el şi cu care ţăranul român creştea
    porcii. Amarand – denumirea sa din greacă care înseamnă „învinge tot” – este un
    dar al lui Dumnezeu care face următoarele chestiuni: poţi să o pui în orice fel de
    pământ că nu-ţi iese la suprafaţă decât plantă curată. Dacă vrei să vezi un teren
    cât e de bun smulgi un ştir. Dacă rădăcina e dreaptă şi curată atunci e teren bun,
    bio, dacă pe rădăcină găseşti nişte negi, alea sunt nişte otrăvuri pe care ştirul
    reuşeşte să le scoată şi le izolează.
    - M–am întrebat adeseori dacă vitalitatea extraordinară a buruienilor nu
    poate avea o folosinţă concretă.
    - V-aţi întrebat bine. Facem o greşeală imensă că spargem acest tot pe care ni-l
    dă natura. Toate plantele au rostul lor – bine aÅ£i spus. E păcat că aÅŸa zisa ÅŸtiinţă
    modernă – din care am făcut ÅŸi eu parte, că am ÅŸi eu păcatele mele – ÅŸtirul ăsta
    mai are o proprietate descoperită de ruşi. La o anumită vârstă frunza de ştir
    are o activitate antibiotică atât de puternică încât nu există comparaţie
    cu… nici un antibiotic care există la ora actuală. Dar ÅŸi lucerna e net
    superioară proteinei de carne de pasăre, de vită, conţine toţi acei 8
    aminoacizi de care organismul uman are nevoie; al doilea lucru: rădăcina plantei
    se duce până la 12 m adâncime în pământ, dacă apa este la 6 m adâncime nu
    mai contează dacă a plouat sau nu, dar nu numai atât. Ea scoate la suprafaţă
    minerale şi tot ce îi trebuie încât după ea ţăranul român ştia să facă rotirea
    culturilor, 4-5 ani de cultură de grâu şi porumb, iar punea lucernă şi astfel scotea
    dupa câţiva ani tot ce îi trebuie plantei. O altă treabă despre plante: cine oare a
    dat doi bani vreodată pe napi?!
    - Un fel de cartofi….
    - Ei bine, ruşii au demonstrat o treabă, şi anume faptul că porcul care mănâncă
    napi nu face artrită. Åži până la 18 – 20 de ani cât trăieÅŸte nu face nici o boală.
    Acum, mai nou, s-a descoperit că napul conţine în el o polizaharidă a fructozei.
  • Anumite tipuri de napi. Că sunt mai multe feluri. Eu am în cercetare cu ruÅŸii vreo
    şase tipuri de napi. După cercetări a reieşit că acest produs are distanţa foarte
    variabilă între oxidrili. Aceştia încadrează toate metalele toxice încât dacă iei
    produse pe bază de napi este exclusă orice boală de colon. Şi de aceea
    ştirul şi napul ruşii le-au declarat plante de interes naţional pentru sănătatea
    poporului şi au făcut institute de cercetări şi colaborez cu ei. Cu natura asta e
    foarte greu. Am fost la un congres zilele trecute: „Omenire, încotro?” Åži eu le-am
    spus: lăsaÅ£i cu cometele, cu lovitul… noi ne autodistrugem singuri. S-au uitat cam
    ciudat la mine. Am întrebat pe cineva: de ce sub un nuc nu creşte niciodată
    troscot sau ÅŸtir?
    Există medicina vibraţională. Cel mai teribil detector de minciuni s-a făcut cu
    ajutorul plantelor care nu pot să te înşele. Fiecare tip de celulă din plante
    corespunde uneia din organismul uman. De exemplu, se cunoaÅŸte din antichitate
    că ţăranul român îşi trata flebitele cu castane. Le ţinea 4-5 zile în apă apoi
    le sfărâma. Gemoterapia modernă arată că ce? Atunci când făcea treaba asta
    începea să germineze castana. Atunci apăreau celulele noi. Ca să se constate
    acum, după cercetări foarte multe, că celulele din germenele de castane
    sunt identice cu cele din vasele de sânge ale noastre.
    Sistemele de vibraţie ale castanei le percepe organismul, de asta, la ţară,
    oamenii se duc şi îmbrăţişează castanul. Sunt vibraţiile care purifică organismul,
    o chestie pe care lumea o înÅ£elege foarte greu, dar sunt ÅŸi altele… coacăzul are în
    frunze nişte componente care seamănă cu cortizonul, dar nu are nici o toxicitate
    pentru că organismul uman o acceptă.
    Iată, pădurarii trăiesc în aer curat. Şi toată lumea spune vai, ce bine de ei,
    respiră aer curat. Ei bine, ei fac parte din categoria de oameni cu cea mai
    scurtă viaţă. Un pădurar care a tăiat un copac până la 1 km se degajă energie
    negativă. Noi nu cunoaştem această lume a plantelor. Concluzia: natura trebuie
    păstrată ca atare.
    Poate aţi văzut, pe toate produsele Hofigal eu am o lozincă, cuvintele lui
    Eminescu: „Natura nu minte niciodată”. Dar Eminescu nu a fost publicat înainte
    de Revoluţie pentru filozofia lui: Natura egal Dumnezeu. Natura are soluţii la
    toate. Atunci, dreptul meu este de a o lăsa cum este.
    - Aş vrea să vă rog să trecem pe un registru concret. Care sunt ultimele
    realizări ale Hofigal?
    - Am făcut această linie nouă de capsule gelatinoase unde facem produse noi,
    printre care unul în premieră mondială, care se numeşte LARV Albina. Asta
    arată că albina ca atare are foarte multe componente micro şi macro elemente
    comune cu ale organismului uman ÅŸi are peste 200 enzime comune cu ale
    organismului uman. Apilarnilul care se făcea înainte, se lua lăptişorul de matcă se
    făcea liofilizare şi îl făcea solid. Dar acesta are 70 la sută apă şi 30 la sută
    substanţă uscată. Exact ca şi organismul uman. Ei bine, în momentul când făceai
    această uscare distrugeai o grămadă de enzime. E pentru prima dată pe plan
    mondial când iau acest lăptişor de matcă, îl bag într-o maşinărie specială, îl bag
    în ulei, respectiv Omega 3, alături de spirulină şi îl încapsulez cu toate
    proprietăţile lui de la albină. Şi nu înlătur nimic din ceea ce se cheamă de la
    matcă. Ei bine, produsul dă nişte rezultate foarte bune.
    Cel mai important lucru pe care l-am constatat: are în el calitatea declanşării
    reacţiilor hormonale din organism. Declanşând astea, absolut toate, cancerul
    mamar la femei, prostata la bărbaţi este imposibil să se mai poată întâmpla aşa
    ceva. Cea mai importantă treabă este că regenerează organismul în

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

REALITATEA in care traim??? De ZIUA LIMBII ROMANE!!! Pentru NEPOTII si STRANEPOTII nostri!!!