Acestea-sunt-cele-mai-murdare-locuri

Un articol de Razvan

Zi de zi intram in contact cu bacterii periculoase care ne pot imbolnavi. Dar te-ai intrebat care sunt principalele surse de contaminare din locuinta? Si nu, nu este vorba de vasul de toaleta! Afla care sunt acestea si mijloacele prin care le poti dezinfecta corect.


Cafetierele

Rezervorul cafetierei este unul din locurile care adapostesc cei mai multi microbi. Fiind umed si intunecos, rezervorul cafetierei este un mediu perfect pentru inmultirea mucegaiurilor, a fungilor si a bacteriilor coliforme. Cea mai buna metoda de curatare a cafetierei consta in turnarea in rezervor a patru cani de otet. Dupa ce lasi otetul sa actioneze cam o jumatate de ora, spala bine recipientul cu apa.

Covoarele

Covoarele sunt pline de microbi si pot fi de 4000 de ori mai murdare decat vasul de toaleta! Un mod eficient de a indeparta murdaria si petele este sa folosesti sifon sau apa tonica. Bicarbonatul de sodiu indeparteaza mirosurile neplacute din covor. Atunci cand vrei sa folosesti un produs nou de curatat covorul, aminteste-ti sa-l folosesti mai intai pe o portiune mica inainte sa incepi sa cureti pentru a evita decolorarea suprafatelor. Poti folosi prafuri de curatat din comert sau bicarbonat de sodiu.

Imprastie pudra pe toata suprafata covorului. Lasa substanta sa actioneze cel putin o jumatate de ora. Daca poti, las-o chiar sa actioneze peste noapte, ca sa fii sigur ca omoara toti microbii si ca scoate eficient petele si mirosurile neplacute.

La final, indeparteaza detergentul pudra prin aspirare.

Tocatorul

Este foarte important sa pui tocatorul in masina de spalat vase sau sa-l speli manual cu apa fierbinte si mult detergent dupa fiecare folosire. Cercetatorii au demonstrat ca tocatoarele domestice contin foarte multi microbi, inclusiv bacteriile coliforme, mucegaiuri si fungi.

Blaturile din bucatarie

Blaturile de bucatarie sunt adaposturi perfecte pentru mucegaiuri si bacteriile coliforme. De aceea, se recomanda sa cureti bine aceste suprafete cu solutie diluata de inalbitor imediat ce termini de gatit pe ele.

Butoanele aragazului

Pentru a indeparta microbii periculosi si a preveni recontaminarea, spala bine butoanele si manerele aragazului cu detergent de vase cel putin o data pe saptamana.

Jucariile animalelor de companie

Jucariile animalelor de companii sunt surse de bacterii periculoase, asa ca trece-le cat mai des prin detergent si inalbitor cu clor. Jucariile mai fragile pot fi spalate la masina la un program pentru rufe delicate.

Manerele robinetilor

Dezinfecteaza-le de mai multe ori pe saptamana cu detergent puternic pentru baie.

Carpele de bucatarie si buretii de vase

Carpele si buretii se incarca rapid de murdarie si de microbi. Daca vrei sa refolosesti buretii, umezeste-i si baga-i la microunde cateva minute. Fa asta in fiecare zi!

Carpele textile trebuie si ele spalate la masina o data la doua zile.

Vasele de hrana ale animalelor de companie

Poti spala aceste vase atat manual, cat si cu masina de spalat vase. Dar daca le speli cu mana, foloseste si un detergent pe baza de clor diluat cu apa. Dilutia recomandata este de 1 cana de inalbitor cu clor la 4 litri de apa.

Periutele de dinti si suporturile acestora

Un alt loc foarte vizat de microbi, mai ales atunci cand tii periutele de dinti in apropierea vasului de toaleta. De fiecare data cand tragi apa, particulele de apa pot purta bacteriile periculoase catre alte locuri din baie, contaminandu-le.

Se recomanda sa speli periuta de dinti in masina de spalat vase sau manual de doua ori pe saptamana.

Chiuveta din bucatarie

Pentru a indeparta toti microbii, curata in amanunt chiuveta de cel putin 2 ori pe saptamana. In plus, toarna solutie de apa cu clor in sifonul chiuvetei o data pe luna pentru a dezinfecta si conductele.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: instanthealthyliving. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook
- See more at: http://www.secretele.com/2016/05/acestea-sunt-cele-mai-murdare-locuri.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS