Detergenul de vase are intrebuintari...surpriza!

Asa cum o atesta si denumirea, detergentul de vase este intrebuintat pentru curatarea veselei. Cred, insa, ca e vremea sa observam ca exista si alte lucruri pentru care poate fi folosit cu success.

Exista atat de multe alte intrebuintari ale aceAstuia in gospodarie, incat dupa ce vei citi cele ce urmeaza, vei ramane placut surprins!


Fie ca e vorba sa scapi de petele puternice, sa iti cureti bijuteriile sau sa te descotorosesti de gandaci, detergentul de vase reprezinta elixirul miraculos! Nu crezi? Iata cateva intrebuintari neasteptate ale detergentului de vase!

1. Detergent de rufe

Trebuie sa speli neaparat si nu mai ai detergent de rufe? Nu iesi cu camasa patata, te rog. Pune cateva picaturi de detergent de vase in doua cani de apa si imprastie-l in masina de spalat dup ace s-a umplut cu apa.

2. Baloane de sapun facute in casa

O activitate pe placul copiilor, mai ales ca vremea se incalzeste. Ca sa va distrati, pregateste niste baloane de sapun de care copiii sa se bucure in curtea casei, adaugand cateva picaturi de detergent de vase intr-o sticla de plastic, impreuna cu apa; agit-o putin si apoi lasa-I sa faca baloanele.

3. Inlatura petele de vin rosu

Vinul rosu poate fi un cosmar in domeniul petelor, insa nu e imposibil de curatat. Amesteca acest produs minune impotriva petelor; adauga o lingurita de detergent intr-o cana de apa oxigenata, apoi cu un burete curat aplica amestecul direct pe pata. Lasa-l sa actioneze putin, apoi clateste cu apa rece.

4. Omoara purecii

In functie de zona in care locuiesti, purecii pot reprezenta o problema. Si, in general, primele victime pe care le fac sunt animalele de companie. In loc sa arunci banii pe produse scumpe de prevenire a purecilor, incearca putin detergent de vase cu aroma de lamaie, atunci cand iti speli cainele. Va avea un efect nemaipomenit. Purecii nu se vor mai lipi de animalul de companie.

5. Elimina petele de grasime

Elimina petele de grasime de pe haine sau de pe orice alt material, cu ajutorul acestui simplu truc. Pune una sau doua picaturi de detergent de vase pe pata si freaca cu ajutorul unei periute de dinti pe care nu o mai folosesti. Spala apoi cu apa calda si petele de grasime ar trebui sa dispara. Un amestec de detergent de vase si apa oxigenata va fi, deasemenea , util la curatarea petelor de grasime de pe hainele copiilor.

6. Pachete de gheata factute in casa

Pregateste un pachet de gheata punand o cana de detergent de vase intr-o punga de gheata, pe care sa o depozitezi la congelator. Detergentul de vase nu ingheata niciodata, facand punga pliabila si ideala pentru a fi aplicata pe contuzii.

7. Omoara iedera otravitoare

Nimic nu e atat de iritabil ca iedera otravitoare. Previno mancarimile pe care le-ai putea dobandi, cu ajutorul detergentului de vase. Ce trebuie sa faci este sa stropesti frunzele de iedera cu detergent de vase ( purtand, desigur, niste manusi) si in cateva zile acestea ar trebui sa se ofileasca si sa moara.

8. Reda stralucirea bijuteriilor tale

Reda stralucirea bijuteriilor tale cu ajutorul unui amestec de sifon si detergent de vase. Inmoaie bijuteriile in acesta timp de 5 minute, invartindu-le. Foloseste o periuta de dinti pentru a curate depunerile, apoi clateste cu apa calda si lasa-le la uscat. Bijuteriile tale vor arata ca noi in doar cateva minute.

9. Prinde si omoara musculitele de fructe

Daca ai o problema cu musculitele de fructe in bucataria ta ( care sunt de-a dreptul dezgustatoare), pregateste o cursa cu detergent de vase pentru ele. Toarna niste detergent de vase cu aroma de fructe intr-un recipient deschis ( sau borcan), alaturi de aceeasi cantitate de apa. Acopera recipientul cu un invelis din plastic, pe care sa il gauresti. Musculitele vor fi atrase de miros si vor intra inauntru, insa nu vor mai putea iesi din cauza detergentului de pe aripi.

10. Scapa de petele de pe tapiterie

Petele de pe tapiterie pot fi frustrante – canapeaua nu a fost ieftina si acum e plina de grasime. Grozav. Ca sa scapi de ele, trebuie sa folosesti detergentul. Suna fancy, dar nu e deloc. Amesteca un recipient cu cantitati egale de detergent de vase si de apa. Apoi amesteca-le cu ajutorul unei ustensile. Foloseste apoi o carpa ca sa cureti petele cu ajutorul acestui amestec.

11. Tine departe paianjenii si furnicile

Daca urasti paianjenii sau casa ta este "atacata" de furnici, detergentul de vase va fi un remediu surprinzator de eficient. Amesteca apa si detergent de vase intr-un recipient cu pompa spray, apoi aplica pe usi, tocarie, ferestre si alte locuri pe unde ar putea patrunde aceste insecte.

12. Petele de ulei de pe beton

Daca observi vreo pata de ulei pe podeaua din garajul tau, nu te panica. Aplica putin bicarbonat de sodiu pe pata impreuna cu detergent de vase si apoi freaca cu o perie de plastic sau metalica. Lasa sa actioneze timp de cateva ore, pana cand pata va deveni istorie.

13. Previn aparitia ierburilor

Te confrunti cu problema aparitiei ierburilor, pe tot parcursul sezonului? Redu acest lucru, cu ajutorul acestui simplu truc. Combina detergent de vase, sare si otet intr-un recipient cu pompa spray. Aplica amestecul pe ierburile cu pricina, sau in locurile unde stii ca ar putea sa apara.
- See more at: http://www.secretele.com/2016/04/nu-o-sa-ti-vina-sa-crezi-ce-poti-face.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…