Contraindicatii produse naturale




> CONTRAINDICATII
>   PRODUSE NATURALE 
       Ca fiecare
> medicament, si plantele
>     medicinale au contraindicatii si efecte secundare atunci
> cand nu se
>     respecta doza (se supradozeaza). Comparativ cu
> preparatele medicinale
>     chimice, plantele actioneaza mai fin, provoaca mai
> putine reactii adverse
>     si complicatii. Din aceasta cauza unii oameni considera
> ca folosirea
>     plantelor este complet inofensiva, indiferent de modul
> lor de administrare.
>
>     Nu asa stau lucrurile in realitate. Ca si in cazul
> tratamentelor cu pastile,
>     si administrarea plantelor necesita respectarea stricta
> a dozelor si
>     termenilor. Depasirea lor provoaca deseori diferite
> dereglari in
>     functionarea echilibrata a organismului, si anume
> :
>     
>
>       - Aloea provoaca in unele cazuri
> inflamatia
>     intestinului gros, afluxul de sange la organele
> bazinului mic, inhiba
>     peristaltismul intestinal. Cei cu afectiuni ale
> ficatului, rinichilor si
>     vezicii biliare vor folosi cu prudenta aceasta
> planta.
>     - Armurariul nu
> se foloseste in cazurile
>     de: tromboflebita, hipertensiune si coagulabilitatea
> sangelui crescuta.
>     -
> Barba - ursului (multi
>     o cunosc drept coada calului) in caz de
> supradozare apar dureri
>     de rinichi, in zona de jos a spatelui. Trebuie folosita
> cu moderatie de
>     catre bolnavii cu hipertensiune, cu boli de inima si de
> rinichi.
>     - Baile
> de namol (peloidoterapia,
>     fangoterapia) imbunatatesc metabolismul organismului in
> general, stimuland
>     functionarea glandelor endocrine. Nu se folosesc (chiar
> se interzic) in
>     cazuri de: afectiuni oncologice, mioame, tuberculoza
> activa, tiroidoza,
>     imediat dupa un infarct miocardic, in timpul sarcinii,
> in procesele
>     inflamatorii acute.
>     - Castanul, supradozat
> folosit sub forma de
>     flori in ceai, in doze mari provoaca crampe ale
> degetelor de la maini.
>     - Cimbrisorul in
>     cantitati foarte mari duce la hiperfunctia glandei
> tiroide. Este
>     contraindicat femeilor insarcinate si in cazuri de ulcer
> stomacal si
>     duodenal, pielonefrita, hepatita, aterioscleroza
> coronariana si cerebrala,
>     fibrilatie auriculara (atriala).
>     - Catina
> alba este contraindicata pentru
>     bolnavii cu colecistita acuta, pancreatita, diaree
> cronica. La barbati,
>     catina alba poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar
> la femei mastopatie
>     datorita continutului de fitohormoni. In caz de astm
> bronsic si in alte
>     cazuri rare, beta-carotenul, care se afla in cantitati
> mari in catina alba,
>     poate provoca alergie.
>     - Coada
> soricelului poate provoca, in caz
>     de supradozare, ameteala, diaree, eruptii,
> tromboflebita.
>     - Echinacea nu
>     se recomanda in cazuri de imbolnaviri progresive
> (evolutive) sistematice
>     ca: tuberculoza, scleroza multipla, colagenoza si in caz
> de sensibilitate
>     ridicata fata de plante compozite.
>      
>     - Florile
>     de tei supradozate, folosite in ceai dau
> complicatii la inima
>     daca se bea mai mult de o luna, de doua ori pe an. Pauza
> intre doua cure
>     trebuie sa fie nu mai mica de 6 luni.
>      
>     - Hameiul, folosit
> in cantitati mari, duce
>     la dureri de cap, dureri de burta, greata, voma,
> dezvoltarea tumorilor,
>     scaderea potentei, iritarea mucoasei tractului
> digestiv.
>     - Iarba
> mare ridica tensiunea.
>     - Imortela, folosita
> in doze mari, ridica
>     tensiunea arteriala, provoaca fenomene de incetinire a
> functiilor
>     ficatului.
>     - Inul, sub
> forma de seminte, provoaca
>     diaree. Folosirea indelungata (mai mult de trei
> saptamani) actioneaza
>     negativ in cazuri de colecistita si
> hepatita.
>     - Ginsengul nu
> se recomanda bolnavilor cu
>     hipertensiune, cu diferite infectii,
> hiperexcitabilitate. Uneori apare
>     insomnie, dureri de cap, de inima, dezvoltare sexuala
> prematura (mai ales
>     la fete). Supradozarea duce la scaderea
> potentei.
>     - Laptisorul
> de matca nu se foloseste in
>     caz de boala Addison (boala a
> glandei suprarenale).
>     - Laminaria (alge
> marine) - supradozata,
>     folosita timp indelungat, duce la
> osteoporoza.
>     - Macesul, atat
> de cunoscut, provoaca
>     distrugerea smaltului dentar, depunerea pietrelor la
> rinichi, diaree, daca
>     e folosit excesiv.
>     - Matasea
> de porumb in cantitati mari
>     inhiba centrul nervos care coordoneaza activitatea
> inimii, dar in doze mici
>     il stimuleaza. Supradozata provoaca de asemenea si
> tromboflebita.
>     - Melisa nu
> se foloseste in caz de
>     hipotensiune.
>     - Mustarul este
> contraindicat in tratarea
>     bolilor de rinichi si a tuberculozei.
>     - Paducelul, in
> doze mari provoaca scaderea
>     brusca a tensiunii arteriale, dureri de cap, spasme
> intestinale si voma
>     daca este baut pe stomacul gol. Dupa folosirea ceaiului
> sau tincturilor cu
>     paducel se interzice a se bea apa rece deoarece apar
> colici intestinale.
>     - Patlagina si
> semintele ei, in caz de
>     supradozare, cand sunt folosite ca ceai sunt
> contraindicate bolnavilor de
>     ulcer si gastrita hiperacida. Daca aciditatea este
> scazuta, patlagina se
>     foloseste cu succes in tratarea acestor
> boli.
>     - Patrunjelul agraveaza
> durerile de cap iar
>     sucul este contraindicat femeilor insarcinate si mamelor
> care alapteaza.
>     Consumarea lui duce la eliminari in exces de potasiu,
> care trebuie recuperat
>     consumand alimente bogate in acest element.
>     - Pelinul, in
> cantitati foarte mari
>     provoaca spasme, halucinatii, tulburari
> psihice.
>     - Sunatoarea ridica
> tensiunea arteriala,
>     provoaca stenozarea (ingustarea) vaselor sanguine,
> fotodermita, scaderea
>     potentei daca o folositi un timp indelungat. Folosind
> pojarnita nu aveti
>     voie sa folositi inhalatori pentru astm bronsic,
> medicamente pentru raceala
>     si febra de fan. Nu sunt compatibile produse ca:
> berea, cafeaua,
> bobul, ciocolata, castravetii
>     in otet, iaurtul.
>     - Menta nu
>     se recomanda pentru bolnavii cu hipotensiune, aciditate
> scazuta a sucului
>     gastric, hernie. Folosirea indelungata a mentei duce la
> decontractarea
>     sfincterului vezicii urinare, si ca rezultat la
> incontinenta urinara.
>     Uneori duce si la scaderea potentei. Menta proaspata are
> toxicitate redusa
>     si este indicat a fi folosita in ceaiuri.
>      
>     - Podbalul este
> interzis categoric celor cu
>     afectiuni ale ficatului si alcoolicilor. Provoaca dureri
> abdominale,
>     greata, stari febrile, icter.
>     - Pungulita
> de camp este contraindicata
>     femeilor insarcinate.
>     - Rostopasca este
> o planta minune care a
>     salvat multi oameni bolnavi. Dar folosirea indelungata a
> plantei provoaca
>     greata, voma, inhibarea centrului respirator, paralizie
> spinala, crampe
>     musculare.
>     - Salvia nu
> se administreaza mai mult de 2
>     luni la rand deoarece poate provoca iritarea mucoaselor.
> Femeilor
>     insarcinate si bolnavilor de nefrita le este
> contraindicata folosirea
>     interna.
>     - Socul, boabele
> de soc, folosite in doze
>     mari (peste 200 g pe zi), duc la intoxicarea
> organismului asociata cu stari
>     de voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati
> in respiratie,
>     convulsii. Este contraindicat persoanelor cu diaree
> cronica si acuta,
>     producand iritatii ale colonului.
>     -  Stejarul -
>     coaja lui se foloseste in medicina populara pentru
> tratarea diareei,
>     dizenteriei, stomatitei. Folosita timp indelungat pentru
> gargara duce la
>     scaderea simtului olfactiv. Folosit pentru uzul intern
> in doze mari
>     provoaca scaderea apetitului, voma, colica
> renala.
>      
>     - Stevia este
> contraindicata bolnavilor de
>     tuberculoza. Uneori provoaca uremie.
>     - Troscotul, in
> doze mari, intareste
>     tonusul uterului, coagula-bilitatea sangelui. Nu se
> recomanda pentru
>     femeile insarcinate, pentru bolnavii cu inflamatii acute
> ale rinichilor sau
>     vezicii urinare.
>     - Urzica, in
> cantitati mari, duce la
>     marirea coagulabilitatii sangelui. Nu se recomanda
> pentru bolnavii cu
>     hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom
> testicular. Se
>     interzice in caz de hemoragie uterina provocata de
> fibroame si mioame. La
>     varstnici poate agrava tromboflebita.
>     - Valeriana (odoleanul),
> folosita timp
>     indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor
> interne, provoaca dureri
>     de cap, greata, schimbari in functionarea inimii,
> scaderea capacitatii de
>     munca.
>
>     -   in caz de fibrom uterin este contraindicat
> medicamentul Raunatin.
>     - Vetricea este
>     contraindicata femeilor insarcinate si copiilor mici
> deoarece ridica
>     tensiunea daca e folosita in cantitati mari.
>     - Preparatele
> diuretice supradozate, consumate
>     un timp indelungat, pot provoca dereglarea ritmului
> cardiac si edem
>     cerebral. Nu este indicat a se bea leacurile care scad
> tensiunea si cele
>     pentru inima cu suc de grepfrut. Aceasta
> duce la intoxicarea
>     organismului si la alte urmari grave.
>     Folosirea
> plantelor medicinale in vindecarea copiilor cere o
>     atentie deosebita si cunostinte aprofundate de
> fitoterapie. Trebuie
>     consultat si medicul pediatru.
>
>     De pilda, adultii usor excitabili folosesc cu rezultate
> foarte bune talpa
>     gastei si valeriana (odolean).
> Pentru copiii cu
>     aceeasi problema in nici un caz nu se folosesc plantele
> mentionate mai sus.
>     Folosirea sistematica a plantei talpa gastei la copii
> poate duce la oprirea
>     cresterii si la caderea parului.
>     Ceaiul
> din flori de tei cu miere de albine,
>     poate fi consumat de copii de la 14 - 15 ani, daca nu
> sufera cu inima si nu
>     au afectiuni renale sau distonie vegetativa vasculara.
> La unii copii ceaiul
>     provoaca ridicarea brusca a tensiunii.
>     Am incercat sa
>     arat ca tratamentul cu plante medicinale nu este atat de
> inofensiv cum ar
>     parea la prima vedere. Asta nu inseamna ca trebuie sa
> disperati si sa
>     renuntati la fitoterapie.
>     Natura este
> farmacia Domnului si nu putem sa nu apelam la
>     ajutorul ei. Pentru ca tratamentul cu plante sa va aduca
> numai sanatate si
>     bucurie trebuie sa indepliniti cu strictete indicatiile
> medicului
>     fitoterapeut, sa nu depasiti dozele si termenele propuse
> in retete si sa
>     faceti pauzele necesare intre seriile de
> tratamente.
>     Uneori medicii
>     spun: "este tarziu". Natura insa niciodata nu
> spune "este
>     tarziu"; ea are leacuri pentru orice stadiu al
> maladiei si permanent
>     ne intinde o mana de ajutor, propunandu-ne diferite
> solutii.
>     
>
>     PRODUSE ALIMENTARE
>     Nu numai
> plantele medicinale, ci si produsele care se
>     folosesc in alimentatia naturista - fructele si legumele
> - contin compusi
>     care pot avea un efect puternic asupra unui organism
> bolnav.
>
>     -  Apa. Evitati prepararea
> ceaiurilor folosind apa de
>     la robinet. Amestecata cu clor - un element foarte activ
> si agresiv, a
>     carui folosire a fost interzisa in toate tarile
> civilizate - poate provoca
>     niste combinatii chimice nedorite.
>     - Apa
> fiarta nu se foloseste dupa mai mult
>     de 24 de ore dupa ce a fost pregatita, pentru ca devine
> nociva. Apa fiarta
>     capata o structura nedorita, este saraca in oxigen si
> absoarbe din aer
>     multi virusi, bacterii si microorganisme. Folosirea
> permanenta poate
>     provoca litiaza renala. Apa fiarta se consuma imediat
> dupa fierbere, sub
>     forma de ceai, supa, etc.
>     - Bauturile
> ambalate in cutii de aluminiu
>     (bere, pepsi si altele) contin un conservant care
> provoaca producerea
>     hormonilor feminini in organismul barbatesc. Barbatii
> care beau mai mult de
>     5 cutii pe zi risca sa se aleaga nu numai cu o
> "burta mare" ci si
>     cu impotenta si cu marirea sanilor.
>     -  Berea este o
> bautura foarte apreciata si
>     foarte consumata, in special de barbati. Dar trebuie sa
> se stie ca, in timp
>     ce ea se evapora, elimina anumite substante care ajung
> in mucoasa
>     nazofaringiana si conduc la scaderea libidoului
> (apetitului sexual).
>     - Bobul si fasolea consumate
>     timp indelungat, conduc uneori la aparitia durerilor de
> picioare si uneori
>     la periostita dentara. De asemenea, ceaiul din pastaile
> de fasole,
>     recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat,
> reduce intr-adevar
>     nivelul zaharului din sange cu 35%, dar daca se
> supradozeaza, tot cu 35% se
>     inrautateste si vederea bolnavului.
>     - Bostanul si dovleceii contin
>     alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor, iar
> folosirea indelungata a
>     semintelor poate provoca uneori furunculoza. De
> asemenea, consumul de
>     bostan este contraindicat in gastritele cu aciditate
> scazuta, in ulcerul
>     stomacal, in formele acute de boli stomacale, si in
> formele grave de diabet
>     zaharat.
>     - Branza
>     de vaci se va consuma in cantitati cat mai
> reduse de catre cei cu
>     afectiuni grave la rinichi.
>     - Cartofii consumati
>     in cantitati mari nu se recomanda barbatilor cu
> excitabilitate sexuala
>     crescuta.
>     - Ceapa, in
> cantitati mari, duce la
>     tahicardie si alte modificari in functionarea sistemului
> cardiovascular.
>     Este contraindicata celor cu afectiuni ale ficatului,
> rinichilor,
>     pancreasului, cu ulcer stomacal si duodenal.
>     - Ciocolata este
> contraindicata persoanelor
>     cu afectiuni hepatice.
>     - Compotul
> de caise uscate sau proaspete nu
>     e bun in cazul celor cu afectiuni
> stomacale.
>     - Curmalele nu
> se recomanda bolnavilor care
>     au afectiuni ale sistemului digestiv.
>     -
> Alimentele de orice fel care au
> mucegait trebuie
>     aruncate. Mucegaiul produce toxine, inclusiv de natura
> cancerigena, care nu
>     se distrug prin nici un fel de fierbere.
>     - Drojdiile sunt
> necesare organismului uman
>     pentru reglarea metabolismului, pentru functionarea
> normala a sistemului
>     nervos si ca izvor de vitamine. Dar trebuie folosite cu
> atentie. Ele
>     trebuie inlaturate din meniul bolnavilor de
> hipertensiune, a celor cu
>     afectiuni ale tractului digestiv.
>     - Hreanul irita
> membrana mucoasa a
>     tractului digestiv.
>     - Laptele, consumat
> rece, deregleaza digestia.
>     Pentru a-si face efectul benefic asupra organismului, el
> trebuie incalzit
>     putin, trebuie consumat pe nemancate, cu inghitituri
> mici, tinandu-l cat
>     mai mult timp in gura inainte de a-l
> inghiti.
>     - Lactatele, inclusiv
> smantana, sunt
>     contraindicate celor cu afectiuni hepatice.
>     - Margarina contine
> multe transizomere -
>     acizi alifatici nesaturati -care deregleaza functionarea
> fermentilor,
>     schimband si structura membranelor celulare. Ca
> rezultat, creste nivelul
>     colesterolului in sange, precum si riscul imbolnavirii
> de diabet si infarct
>     miocardic.
>     - Mararul, folosit
> indelungat si in
>     cantitati mari, ca si alte plante din familia lui, scade
> apetitul sexual la
>     barbati.
>     - Menta si
> mentolul consumate in exces,
>     constituie un impediment pentru femeile care vor sa
> ramana insarcinate.
>     - Morcovul poate
> fi o otrava pentru
>     fumatori. Intrand in reactie cu elementele cancerigene
> din fumul de tigara,
>     betacarotenul provoaca aparitia cancerului.
>     - Nucile, consumate
> in cantitati mari,
>     provoaca constipatie, spasme ale vaselor sanguine din
> creier si dureri de
>     cap. Nu este indicat sa se manance mai mult de 10 nuci
> pe zi (4 nuci pe zi
>     este doza optima). Folosirea interna a preparatelor din
>
>     nuci mareste cantitatea de protrombina din sange
> (factorul II de coagulare
>     a sangelui), motiv pentru care trebuie folosite
> concomitent ceaiuri sau
>     preparate din plante, care provoaca fluiditate sanguina
> (subtierea
>     sangelui): flori de boz, de castan, de tei, radacini de
> dud sau de zmeura.
>     De asemenea, nucile nu se mananca pe stomacul gol daca
> aciditatea sucului
>     gastric este ridicata, sau in cazuri de inflamatie
> intestinala, doar dupa
>     masa fiind indicata consumarea lor.
>     - Painea
> graham este foarte buna pentru
>     slabire, prevenirea constipatiei si vitaminizarea
> organismului. Dar graul
>     se stropeste de cateva ori pe an cu substante chimice.
> Aproape toate
>     toxinele se regasesc in invelisul graului, care este
> prezent in graham.
>     - Pepenele
> galben nu se recomanda mamelor
>     care alapteaza (uneori la copii apare alergia), de
> asemenea, nu se
>     recomanda celor care sufera de diabet zaharat,
> duodenita, ulcer stomacal,
>     dizenterie, diaree.
>     - Produsele
> apicole, mai ales veninul de albina,
>     nu se combina cu alcoolul. Din aceste motive, cu cateva
> zile inainte de
>     folosirea veninului de la albina, se renunta la orice
> fel de alcool,
>     inclusiv berea.
>     - Rodiile -
> supradozate inrautatesc
>     vederea, strica smaltul dentar, irita membrana mucoasa a
> stomacului,
>     provoaca in unele cazuri vertij, crampe musculare,
> slabiciune.
>     - Rosiile nu
> se consuma atunci cand
>     bolnavul foloseste preparate (medicamente) sulfamidice.
> Se va reduce la
>     minim consumarea rosiilor in cazurile de: astm bronsic,
> menstre dureroase,
>     boli ginecologice, diateza urica, litiaza
> renala.
>     - Sorbitolul (inlocuitor
> al zaharului)
>     poate provoca balonare sau constipatie. Este
> contraindicat femeilor
>     insarcinate.
>     - Scortisoara nu
> este indicata femeilor
>     insarcinate, celor afectati de epuizare nervoasa, precum
> si celor cu pielea
>     foarte sensibila.
>     - Semintele
> de floarea soarelui consumate
>     in exces pot provoca leucoree.
>     - Smantana are
> multiple calitati, dar
>     supradozata este contraindicata in cazurile de ulcer
> stomacal sau
>     intestinal, gastrita hiperacida, obezitate.
>     - Strugurii
> si stafidele, consumate impreuna cu
>     alte fructe si legume in cantitati mari, sau dupa care
> se bea lapte sau apa
>     minerala, produc deranjamente ale functionarii
> stomacului.
>     - Sucul
> de sfecla rosie, consumat proaspat,
>     ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasme ale
> vaselor sanguine. Se
>     recomanda ca sucul de sfecla sa fie consumat la doua ore
> dupa ce a fost
>     stors. Este de dorit sa fie amestecat si cu alte sucuri
> (morcovi, mere,
>     varza).
>     - Uleiurile
> volatile (eterice) sunt
>     substante medicinale puternice si se folosesc in
> medicina naturista de mai
>     bine de 5000 de ani. Unele dintre ele, folosite in
> aromoterapie sunt contraindicate
>     femeilor insarcinate, bolnavilor de alergie, spasm
> bronsic, epilepsie,
>     hipertensiune grava si celor care au suferit de atacuri
> cardiace,
>     infarcturi de miocard si accidente vasculare
> cerebrale.
>     - Usturoiul irita
> mucoasa tractului
>     digestiv; consumat in exces, inhiba centrul respirator
> si provoaca uneori
>     diaree si voma.
>     - Vinetele acumuleaza
> o substanta
>     otravitoare (toxica), solanina. Pentru a le consuma fara
> grija, inainte de
>     preparare, ele se tin cateva minute in apa
> clocotita.
>     - Vitamina A,
> in doze mari, provoaca
>     caderea parului, dar in doze mici stimuleaza cresterea
> lui.
>     - Zaharul este
>     contraindicat femeilor insarcinate, deoarece scade
> nivelul calciului.
>     
>
>     Dupa aparitia cartii lui Paul Bragg, "Foamea
> terapeutica (Nestoterapie)",
>     a capatat o raspandire tot mai mare moda "rabdarii
> de foame", ca
>     metoda de tratament. Adevarul este ca, metoda poate fi
> folositoare, dar are
>     si contraindicatii; nu se foloseste categoric pana la
> varsta de 18 ani. Nu
>     se foloseste, de asemenea, de catre cei care sufera de
> tuberculoza acuta,
>     ulcer stomacal sau duodenal cu hemoragii, diabet
> zaharat, ciroza hepatica,
>     scleroza renala, tiroidoza pronuntata, diferite boli
> psihice si ale
>     sistemului nervos, precum si in cazul batranilor, a
> persoanelor slabe si a
>     celor care sufera de epuizare.
>     -Pentru copii
> sunt contraindicate categoric bauturile de
>     tip "Cola" si alte bauturi
> carbogazoase, mai
>     ales cele care contin cofeina. Daca un copil bea mai
> mult de 1,5 l din
>     aceste bauturi, pe saptamana, in organism apare o lipsa
> de calciu considerabila,
>     ce duce la dezvoltarea bolilor cardio-vasculare si
> scaderea capacitatilor
>     mentale. De asemenea, apar dereglari ale somnului, si
> toata ziua copilul nu
>     se simte bine. Creste, de asemenea, starea lui de
> nervozitate ca si starea
>     de stres. Mai mult decat atat, cofeina actioneaza
> negativ asupra organelor
>     interne, ceea ce va conduce in viitor, la imbolnaviri
> mai serioase.
>     Ceaiul
> verde. Vreau sa va
> povestesc cateva cuvinte despre ceaiul verde
>     care, inca din antichitate, era folosit nu numai ca
> bautura ci si ca un
>     medicament cu proprietati deosebit de puternice. Ceaiul
> verde previne
>     cancerul, scade colesterolul in sange, intareste peretii
> vaselor sanguine,
>     scade nivelul zaharului in sange, inlatura oboseala si
> stresul, incetineste
>     procesele de imbatranire. Ceaiul verde are foarte multe
> virtuti dar,
>     totusi, nu poate fi de folos tuturor. Este contraindicat
> celor cu
>     predispozitie la lipotimie, gastrita cu hiperaciditate,
> ulcer stomacal si
>     duodenita. Produce dureri in zona stomacului.
>
>     Daca mamele care alapteaza copii consuma mult ceai
> concentrat (inclusiv cel
>     negru) seara, o parte din cofeina trece in laptele
> matern provocand
>     insomnii copiilor.
>
>     La persoanele hipotensive care consuma cantitati mari de
> ceai verde foarte
>     concentrat, in prima faza tensiunea creste putin, se
> amelioreaza starea
>     fizica, dar peste cateva ore tensiunea scade accentuat,
> apare senzatia de
>     slabiciune, scade tonusul vaselor sanguine. In cazul lor
> este mai indicata
>     folosirea ceaiului negru care creste tensiunea arteriala
> si mareste tonusul
>     vaselor capilare.
>
>     Folosirea ceaiului verde este indicata, dar in cantitati
> mici si in
>     concentratie slaba. Fiecare consumator de ceai (verde
> sau negru) trebuie sa
>     aiba simtul masurii si dozele proprii, care sa nu-i
> afecteze starea
>     sanatatii. Depasirea masurilor duce uneori la insomnie,
> palpitatii si alte
>     simptome nedorite.
>     -Aspirina. Cei care consuma
> zilnic aspirina trebuie sa stie ca ea
>     uneori are efecte in organism ca si alcoolul, ducand la
> distrugerea
>     ficatului. Se poate ajunge in timp si la scaderea
> auzului. Consumul
>     indelungat de aspirina duce la scaderea imunitatii
> organismului, iar
>     asociat cu antibiotice, favorizeaza transformarea
> proceselor acute in
>     procese cronice. Aspirina poate fi inlocuita cu 4 rosii
> ecologice consumate
>     in fiecare zi sau ceai din coaja de salcie.
>     -Preparatele pe
>     baza de propolis facute in casa nu
> trebuie fierte sau
>     incalzite la temperaturi peste 50 °C; propolisul
> folosit la prepararea lor
>     nu trebuie pastrat in congelator, deoarece acesta isi
> pierde proprietatile
>     terapeutice.
>     
>
>     Inteleptii anticii spuneau: "Daca te-ai
> imbolnavit, schimba-ti
>     modul de viata; daca nu ajuta, schimba-ti alimentatia.
> Daca nici asta nu
>     ajuta, incepe sa te tratezi."
>     Intr-adevar,
> multe
>     tratamente cer neaparat schimbarea regimului alimentar,
> cand trebuie
>     excluse, sau doar reduse la minimum, unele alimente din
> meniul zilnic. Iata
>     cateva exemple de alimente al caror consum
> trebuie exclus sau redus din
>     alimentatia zilnica:
>     
>
>     - Afectiuni gastro-intestinale acute si
> inflamatorii:
>     varza, ceapa, usturoi, ridiche de toamna, fragi,
> curmale. Ardeiul gras se
>     poate consuma numai in cantitati mici;
>     - Ulcer stomacal
> - castraveti murati, ardei
>     capia, ceapa, usturoi, pepenele galben,
> morcov;
>     - Duodenita,
> gastrita - portocale, pepene
>     verde, struguri, rodii, grepfrut, suc de varza, lamaie,
> coarne, usturoi,
>     ridiche de toamna (neagra), pere, hrean,
> stevie;
>     - Colita
> si diaree - nuci, struguri, varza,
>     hrean, pepene verde;
>     - Pancreatita,
> enterocolita - portocale,
>     lamaie, ridichi timpurii si de
>
>     toamna;
>     - Afectiunile
> sistemului cardiovascular cu edem -
>     sare, struguri, pepene verde, muraturi, stevie, ceapa si
> produse care
>     provoaca balonarea: soia, fasole, mazare, paine
> alba;
>     - Hipertonie
> vasculara - ginseng si alte
>     plante energizante, sunatoare, struguri,
> sare;
>     - Obezitate -
> piersici,
>     nuci, struguri, banane, cartofi, usturoi, prune
> uscate, orez, paste
>     fainoase;
>     - Nefrita, afectiuni
> renale - zmeura sub
>     orice forma, patrunjel, spanac, struguri, hrean, stevie,
> ceapa, usturoi,
>     ardei iute, ridiche de toamna (neagra), muraturi, frunza
> de dafin, salvie
>     si vetrice;
>     - Litiaza
> biliara - rosii, vinete, fasole;
>     - Boli
> ale aparatului locomotor - bob,
>     fasole, spanac, stevie, piper
>
>     negru, mirodenii;
>     - Coagulabilitatea
>     sangelui marita - porumb, coada soricelului si
> urzica.
>     
>
>     Meniul omului bolnav depinde nu numai de maladia lui.
> Trebuie sa se ia
>     in considerare si ce medicamente
> foloseste.
>     De exemplu,
>     folosind preparate care sunt asemanatoare proteinelor
> (clofelina,
>     teofilina, tetraciclina, digitoxina), trebuie sa
> renuntati la produse care
>     contin proteine. Interactiunea moleculara
> dintre ele este atat
>     de puternica, incat medicamentele nu dau efectul de
> vindecare scontat. Si
>     invers, folosirea preparatelor hormonale presupune
> consumarea a cat mai
>     multor alimente care contin proteine: branza de vaci,
> ficat, peste, carne
>     slaba, etc.
>     -Mancarea
> grasa scade
>     efectul medicamentelor pentru vindecarea stomacului si
> intestinelor:
>     antihelmitincelor, sulfanilamidicilor,
> fenilsalitilatului.
>
>     Dar cand folositi vitaminele A, D, E, K, seduxen,
> metronidazol,
>     anticoagulante, alimentele grase sunt
> indicate.
>     Combinatia
>     nereusita de medicamente si alimente poate provoca si o
> criza de hipertensiune. Asta
>     se intampla cand bolnavul ia medicamente pentru scaderea
> tensiunii si
>   
> mananca muraturi si carne sau peste
>     afumat, sau consuma antidepresive impreuna
> cu vin tare,
>     bere, cascaval afumat, cafea,
> fasole, banane.
>     Nu se recomanda
>     combinarea medicamentelor cu invelisul acidorezistent
> cu laptele.
>     Calciul din lactate opreste absobtia preparatelor
> analoage tetraciclinei.
>     E bine sa mai
> stiti si ca, vesela
>     din cristal de pe rafturi, reprezinta
> un real pericol
>     radioactiv. Cristalul focalizeaza emisia de unde
> electromagnetice si
>     indreapta (reflecta) fascicolele daunatoare spre oamenii
> aflati in camera.
>     Dar nu va grabiti sa aruncati toate vasele de cristal.
> Daca nu vreti sa le
>     pastrati in cutii, puneti in fiecare pahar 2 - 3
> alune, boabe de
>     fasole sau o castana, pentru
> neutralizare.

>

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »