Rețete cu puține calorii pentru cină?

5 rețete cu puține calorii. 

Rețete cu puține calorii pentru cină? Le poți încerca chiar din această seară. Rețetele au mai puțin de 350 de calorii/porție, sunt gustoase și le pot savura chiar și persoanele cu diabet zaharat.

CU UN SINGUR CLICK AICI, POȚI DESCĂRCA ACESTE REȚETE CU PUȚINE CALORII, CA SĂ LE AI LA ÎNDEMÂNĂ.

1. TORTILLA CU PUI ȘI ROȘII

(pentru 2 porții)
Tortilla cu pui și roșii - 5 rețete cu puține calorii
Tortilla cu pui și roșii – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
250 g piept de pui, 6 foi tortilla, 2 roșii, 2 lingurițe cu ulei vegetal, 1 ceapă mică, 2 fire de praz, 1 cățel de usturoi, 1 ardei iute, 2 lingurițe cu zeamă de lămâie, ¼ linguriță cu sare, pătrunjel verde, piper după gust, o limetă
Mod de preparare:
  1. Pune o oală cu apă la fiert și când stă să fiarbă adaugă roșiile Lasă-le 2-3 minute, scoate-le din apă și curăță-le de pielițe. Taie-le apoi cubulețe.
  2. Asezonează pieptul de pui cu sare și piper. Încinge într-o tigaie o linguriță cu ulei și rumenește bucățile de piept, nu mai mult de 3-5 minute. Scoate-le pe o farfurie.
  3. Adaugă în tigaie și restul de ulei, pune ceapa și prazul, ardeiul iute și usturoiul tăiate mărunt. Lasă-le pe foc 2-3 minute, adaugă zeama de lămâie, roșiile și pieptul de pui tăiat cubulețe.
  4. Ține-le pe foc 1-2 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Presară pătrunjelul tocat, amestecă și umple foile de tortilla. Stropește cu zeamă de limetă și servește-le imediat.
Truc. Înainte de a umple foile de tortilla, încălzește-le câteva secunde în cuptorul cu gaz (sau microunde) pentru a se înmuia.
Calorii/porție: 297. Grăsimi: 9 g. Colesterol: 63 mg. Carbohidrați: 27. Proteine: 27 g. Fibre: 2 g. Sodiu: 415 mg. Potasiu: 463 mg. Zahăr: 0
Dacă vrei să-ți calculezi caloriile și din alte preparate, folosește MyFitnessPal, un calculator de calorii eficient

2. PIEPT DE PUI REGAL

(pentru 6 porții)
Piept de pui regal - 5 rețete cu puține calorii
Piept de pui regal – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:Piept de pui regal - 5 rețete cu puține calorii
500 g piept de pui , 10 ciuperci potrivite, 2 linguri cu făină, 2 linguri cu ulei vegetal, 1 ardei gras verde, ¾ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, 200 ml vin alb sec, 200 ml supă de pui (sau apă), 200 ml lapte cu 1,5% grăsime, 2-3 fire de ceapă verde (sau 1 praz), 1 ardei iute
Mod de preparare:
  1. Taie puiul cubulețe. Presară deasupra o lingură cu făină, amestecă bine, cât să cuprindă toate bucățile de pui, și rumenește-le într-o lingură cu ulei încins.
  2. Adaugă în tigaie restul de ulei, pune ciupercile și ardeiul gras tăiate potrivit, presară sare și piper. Amestecă și lasă pe foc până legumele se înmoaie, nu mai mult de 3-5 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă să fiarbă împreună 3 minute.
  3. Amestecă supa (sau apa) cu laptele și făina rămasă. Toarnă în tigaie și lasă să dea într-un clocot. Adaugă puiul și ardeiul iute feliat și mai lasă pe foc 5 minute. Decorează cu fire de ceapă tocate fin și servește imediat.
Calorii/porție: 267. Grăsimi: 8 g. Colesterol: 65 mg. Carbohidrați: 15 g. Proteine: 27. Fibre: 1 g. Sodiu: 467 mg. Potasiu: 626 mg
În jumătate de oră de mișcare, vei arde mai multe calorii de câte sunt într-o porție de piept de pui regal. Dacă îți place să faci mișcare în afara orașului, iată câteva Sfaturi pentru alergat prin pădure

3. PUI GLAZURAT

(pentru 8 porții)
Pui glazurat - 5 rețete cu puține calorii
Pui glazurat - 5 rețete cu puține caloriiPui glazurat – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
4 pulpe superioare (curățate de piele și grăsime), 2 piepți, 6 linguri cu miere, 6 linguri cu sos de soia (cu conținut redus de sare), 6 linguri cu zeamă de limetă, 2 lingurițe cu coajă rasă de limetă, 1 linguriță cu piper roșu măcinat
Mod de preparare:
  1. Amestecă mierea cu sosul de soia, zeama și coaja de limetă, piperul roșu zdrobit într-un mojar. Toarnă amestecul peste bucățile de pui. Acoperă și dă la rece 2 ore, amestecând din când în când. Pune bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins foarte bine.
  2. Între timp, pune marinada pe foc mic și las-o 8-10 minute, până scade și se transformă într-un sos lipicios. Unge bucățile de pui cu acest sos și mai lasă-le în cuptor până capătă o culoare aurie.
Calorii/porție: 227. Colesterol: 81 mg. Carbohidrați: 15. Grăsimi: 7 g. Proteine: 26 g. Sodiu: 366 mg. Potasiu: 279 mg
În curând, vei putea folosi senzorul care scanează mâncarea și vei afla câte calorii consumi. Citește aici.

NU UITA, CU UN SINGUR CLICK AICI, POȚI DESCĂRCA ACESTE REȚETE CU PUȚINE CALORII, CA SĂ LE AI LA ÎNDEMÂNĂ.

4. PORTOFELE DE PUI CU MĂSLINE

(pentru 4 porții)Portofele de pui cu măsline - 5 rețete cu puține calorii
Portofele de pui cu măsline - 5 rețete cu puține calorii
Portofele de pui cu măsline – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
4 jumătăți de piept de pui, 100 g mozzarella, 3 linguri cu măsline foliate, 1 albuș mare, 75 g pesmet, ½ linguriță cu sare de mare, 2 lingurițe cu ulei de măsline, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
  1. Amestecă într-un castronel mozarella rasă cu măslinele și un praf de piper. Separat bate spumă albușul și într-un alt castronel amestecă pesmetul cu sarea de mare.
  2. Taie fiecare bucată de piept pe lungime, astfel încât să obții o deschizătură­. Pune în fiecare portofel astfel creat câte un sfert din compoziția de brânză cu măsline și sigilează-le cu ajutorul unei scobitori.
  3. Dă fiecare bucată de carne prin albușul bătut, apoi prin amestecul de pesmet. Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins pentru 10-12 minute pe fiecare parte. Servește-le imediat lângă o garnitură de legume.
Calorii: 242 calorii. Grăsimi: 9 g. Colesterol: 68 mg. Carbohidrați: 11 g. Zahăr: 0. Proteine: 27 g. Fibre: 1 g. Sodiu: 572 mg. Potasiu: 229 mg
Găsești rețete cu puține calorii și sănătoase și aici Aplicație de rețete pentru diabetici

5. CHIFTELUȚE PICANTE

(pentru 6 persoane)Chifteluțe picante - 5 rețete cu puține calorii
Chifteluțe picante - 5 rețete cu puține calorii
Chifteluțe picante – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
400 g piept de pui tocat, 350 g ciuperci, 1 ceapă mică, 1 țelină apio, 4 căței de usturoi, 1 lingură cu ulei de măsline, 75 g pesmet, 2 morcovi rași, 75 g mozzarella rasă, 2 linguri cu sos iute, 1 lingură cu oțet alb, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper
Mod de preparare:
  1. Taie cât mai fin ciupercile, ceapa, apio și usturoiul. Înăbușă-le în uleiul înfierbântat până scade lichidul, nu mai mult de 6-8 minute. Scoate legumele într-un castron și lasă-le deoparte.
  2. După ce s-au răcorit, adaugă în restul ingredientelor și amestecă. Formează 30 de chifteluțe și pune-le pe o tavă tapetată cu foate de copt. Dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute sau până chifteluțele picante capătă o culoare aurie.
Calorii/porție: 207. Grăsimi: 11 g. Colesterol: 69 mg. Carbohidrați: 11. Zahăr: 3 g. Proteine: 17 g. Fibre: 1 g. Sodiu: 523 mg. Potasiu: 633 mg

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »