Energiile negative exterioare blocate usor

Un articol de Maya 

Simpatia este abilitatea de a simti compasiune fata de ceilalti. Empatia reprezinta un pas si mai bine definit in aceasta directie. A fi „empatic” inseamna nu numai sa poti recunoaste emotiile si sentimentele altora, ci si sa le traiesti ca si cum ar fi ale tale.

De multe ori, persoanele foarte empatice absorb o mare parte din durerea si suferinta din mediul cu care intra in contact. Acest lucru le incarca emotional si le impiedica sa functioneze normal pe toate planurile.

Persoanele sensibile preiau usor negativitatea persoanelor cu care relationeaza in mod direct. Povara celor din jur ajunge si pe umerii lor, si devine dificil de indepartat. In viata este esential sa inveti sa te aperi de aceasta forma de energie toxica ce te poate da peste cap pe plan psihic, fizic, dar si spiritual.

Iata cinci modalitati de a te feri de energiile negative transmise de altii:


1. Nu mai cauta sa multumesti pe toata lumea

Atunci cand cineva ti se plange de problemele sale, iti iroseste timpul cu barfe marunte, sau ti se adreseaza pe un ton condescendent, incearca sa ignori cuvintele rostite si evita sa irosesti energie in tentativa de a schimba punctul de vedere al interlocutorului. Aceste capcane nu fac altceva decat sa te absoarba si mai adanc in sfera de negativitate a persoanei respective si sa accentueze impactul energetic si emotional al opiniilor sale.

Fii ingaduitor fata de tine si constientizeaza faptul ca nu ai nicio datorie si niciun interes sa te faci placut de toata lumea! Fiecare om are propria personalitate si propriul set de valori, ceea ce genereaza o experienta de viata diferita de a ta. Esential este sa te protejezi intai pe tine trecandu-te pe primul plan. Iubirea si increderea de sine actioneaza precum un scut energetic impotriva atacurilor energetice sau a „scurgerilor” de energie vitala.

2. Invata sa mai spui si „NU”

Atunci cand inviti acasa un musafir cu pantofii incarcati de noroi si murdarie, il lasi sa intre incaltat pe covor sau ii ceri politicos sa se descalte inainte? Si cum procedezi cu un oaspete pe care il inviti intr-o seara la masa, iar mai apoi se autoinvita la cina in fiecare zi la aceeasi ora? Dar daca intinde coarda si in alte privinte, abuzand astfel de timpul si de rabdarea ta? Generozitatea este o calitate minunata, dar este o granita fina intre a fi generos si a te lasa pur si simplu folosit. Nu mai incuraja aceasta forma de abuz si incepe sa te feresti de persoanele coplesitoare, sau vampirii emotionali. Traseaza limite clare si respecta-le!

E vorba de viata ta personala. Corpul, mintea, spatiul tau intim si timpul tau sunt extrem de pretioase, asa ca cerne cu grija persoanele cu care imparti toate aceste resurse. Nu-i nimic gresit in a spune „nu” cand nu esti pregatit „de oaspeti”. Revizuieste-ti asteptarile cu privire la ceilalti inainte de a le ceda un loc in viata ta.

3. Distanteaza-te la timp

Mai sus am folosit termenul de „vampir emotional”. Este vorba de indivizi cu personalitati parazitare, care se hranesc literalmente cu atentia si afectiunea pe care le-o acorzi si care te golesc pur si simplu de energie pe toate planurile. Desi la inceput te poate bucura si consola faptul ca investesti emotional intr-o astfel de persoana, atunci cand realizezi ca nu este vorba de un schimb propriu-zis, ci doar de un flux unidirectional continuu, lucrurile capata o cu totul alta lumina. Pana ce ajungi sa realizezi aceste chestiuni, exista riscul sa fii deja complet epuizat si drenat de energie. In plus, setea de afectiune a acestor persoane nu cunoaste limite atat timp cat ele aleg singure sa se complaca in postura de victima.

Bineinteles ca poti acorda in continuare sprijin acelora care merita cu adevarat ajutorul tau, dar cu masura! Daca persoana pe care o ajuti sau o sustii revine la tine ori de cate ori are nevoie fara menajamente, este un semnal de alarma ca trebuie sa te indepartezi. In mod paradoxal, cu cat te concentrezi mai mult pe problemele lor, cu atat diminuezi sansele de rezolvare a acestora.

Problemele si greutatile altora nu tin de responsabilitatea ta, cu atat mai mult atunci cand cei care apeleaza la tine nu doresc efectiv o solutionare reala a acestor probleme, ci doar sa fie compatimiti si menajati. Rupe-te la timp! Cand simti ca ti se epuizeaza resursele, iesi cat mai repede din situatie. Nu e nimic gresit sau rau-intentionat in a refuza sa te lasi tarat in melodramele unei persoane nocive pentru tine.

4. Imbratiseaza energia naturii

O pauza luata la momentul oportun poate face adevarate minuni. Pentru a te reechilibra energetic, rezerva-ti putin timp doar pentru tine si mergi sa te plimbi intr-un loc linistitor. Ignora pentru un timp zgomotul vocii lumii moderne si asculta in schimb vocea linistitoare a naturii. Imbratiseaza si bucura-te de simplitatea naturii, pacea si echilibrul ei. Respira adanc si fa exercitii de meditatie. Concentreaza-te asupra incarcarii corpului cu oxigen proaspat si revigorant si inlatura prin respiratie energia negativa.

5. Fiecare pentru el insusi

Hraneste ganduri si sentimente autentice, si nu inoculate. Fiecare om este perfect capabil sa isi calibreze modul de gandire si sa se racordeze la sentimente armonioase si constructive. In plus, cel mai important este modul in care te vezi tu, nu oamenii din jur. Cauta sa te accepti si sa te pretuiesti singur, nu sa fii acceptat si sa te faci placut de altii.

Odata ce vei alege sa fii stapan pe sentimentele tale, te vei elibera de sub influenta altora. Siguranta de sine si increderea in fortele proprii actioneaza ca un scut protector impotriva influentelor negative din exterior.

Fa alegeri bine cantarite si preia controlul asupra laturilor pozitive ale vietii tale. Alege situatiile care te incarca cu energie si mentine doar compania persoanelor benefice. Pretuieste-te indeajuns cat sa poti spune „nu” ori de cate ori este necesar, si sa te desprinzi de situatiile si imprejurarile negative. Tu esti singurul responsabil pentru propria experienta de viata, asa ca recucereste frumusetea vietii si traieste din plin!
- See more at: http://www.secretele.com/2016/02/cum-sa-te-feresti-de-influenta.html#more

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

Avea bunica… Avea bunicu’…

Istorta Romaniei in 16 episoade din « grotele Vaticanului »