Cum descongestionezi glandele limfatice pentru reducerea rapida a umflaturilor si a edeme

Un articol de Razvan 

Sistemul limfatic este un sistem fiziologic complex al carui rol este acela de a transporta limfa pretutindeni in organism.

Limfa este un lichid incolor in a carui compozitie intra globule albe si materie reziduala celulara, si care asigura o detoxifiere naturala a organismului. Limfa este pusa in miscare printr-o retea de noduri, supape si vase specializate localizate imediat sub piele.


Pentru fluidizarea sangelui, sistemul limfatic capteaza deseurile provenite de la organe, tesuturi si celule, dupa care le directioneaza catre canalele limfatice, de unde sunt purtate prin sistemul limfatic in vederea excretiei.

Functionarea sistemului limfatic are loc independent de inima si de alte contractii musculare, astfel ca poate fi compromisa usor de mai multi factori fiziologici.

In cazul in care sistemul limfatic devine ineficient sau chiar inactiv, organismul nu mai este capabil sa elimine toxinele din tractul digestiv, iar starea generala de sanatate se degradeaza. Se pot instala astfel sindroame toxice legate de supraincarcarea cu reziduuri a tractului gastro-intestinal.

In plus, incetinirea ritmului de circulatie a limfei poate determina o acumulare a acestui lichid in diferite zone din organism, rezultatul fiind edemele si umflaturile subcutanate. Aspectul „pufos” al pielii este asemanator cu acela provocat de acumularea de tesut adipos, desi cauza este de o cu totul alta natura. Din acest motiv, retentia de apa si limfa mai poarta si denumirea de „grasime falsa”.

Limfa trebuie sa fie ajutata sa circule corespunzator, pentru ca nu este pusa in miscare de pistoane musculare si trebuie sa invinga forta gravitationala pentru a ajunge din nou in segmentele superioare ale corpului. Este nevoia ca aceasta sa ajunga din nou in nodurile specializate pentru a asigura detoxifierea organismului gestionata de functia imunitara. 

Pentru o simpla "punere in miscare" a limfei, este de ajuns sa faceti un usor masaj cu o perie cu par moale, asa cum se observa in imaginea de mai sus. Masajul nu trebuie sa fie puternic, ci foarte bland, astfel incat sa-ti trezeasca toate simturile. 

Procedura

- Inainte de a merge la dus, rezerva-ti timp de 5 minute pentru un masaj limfatic. Dezbraca-te si maseaza-ti corpul exact cum arata imaginea. Dumneavoastra trebuie sa urmariti sagetile pentru a vedea cum sa procedati.

- Incepeti de la picioare catre cap

- Repetati masajul timp de 5 minute, si veti pune in "miscare" limfa pentru a va proteja intreg organismul

Eu unul urmez acest masaj de 2 ori pe saptamana, insa nu este nici o problema daca il repetati de mai multe ori!

Dupa cum am atras deja atentia mai sus, limfa poate ramane deseori „blocata” pe traseu, principalul rezultat fiind umflarea si inflamatia membrelor. Cel mai frecvent, simptomele se resimt la nivelul gambelor, gleznelor si talpilor, de aceea este indicat sa incepeti masajul din partea de jos a corpului.

Despre autor: 
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook! - See more at: http://www.secretele.com/2016/02/patru-moduri-simple-de-descongestiona.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.29YRkm3z.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…