Lucruri pe care nu le ştiai despre lavandă




Micuțele floricele violet sunt folosite de majoritatea dintre noi pentru parfumarea încăperilor sau în scopuri decorative. Puţin ştiu însă că lavanda, sau levănţica după cum este mai bine cunoscută la noi, are şi o mulţime de proprietăţi terapeutice, fiind foarte folosită în medicina naturistă. Iată 5 beneficii ale acestei plante frumos mirositoare:   
1.
 Ajută în cazuri de insomnie: atât uleiul de levănţică cât şi florile uscate te ajută să dormi mai bine. Adaugă câţiva stropi de esenţa de lavandă la baie şi pune flori în dormitor, în apropierea patului pentru un somn liniştit. 
2.
 Calmează sistemul nervos: în perioade foarte agitate şi tensionate o cură de aromaterapie cu esenţă de lavandă poate face minuni. 
3. Reduce căderea părului: clătirea părului cu o soluţie pe bază de flori de levănţică întăreşte firul capilar. 4. Vindecă arsurile şi rănile: datorită efectului său antiinflamator şi dezinfectant, o tinctură pe bază de ulei de lavandă ajută la cicatrizarea rănilor şi se poate folosi şi la curăţirea lor. 
5. Ameliorează reumatismul: o cură de aproximativ 10 zile cu ceai pe bază de levănţică şi soc poate avea efecte antireumatice de excepţie. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cele mai sexi romance din anii 60-70-80

RUGACIUNE PUTERNICA DE LA MUNTELE ATHOS

Avea bunica… Avea bunicu’…